Nicoleta Bercaru spune că și Stroe e vinovat pentru că s-au pierdut banii pentru Delfinariu
Nicoleta Bercaru spune că și Stroe e vinovat pentru că s-au pierdut banii pentru Delfinariu
Facebook Twitter Whatsapp Linkedin PinterestNicoleta Bercaru, consilier județean PSD, reacționează în urma scandalului care se învârte în jurul proiectului eșuat de reabilitare a Delfinariului. Consilierul spune că mulți sunt vinovați pentru pierderea banilor, inclusiv Felix Stroe, liderul PSD, care a ales să schimbe candidatul pentru Consiliul Județean în ultimul moment și să candideze personal, pierzând astfel orice șansă la dezvoltare pentru județul Constanța.
Pe 7 august 2019, președintele Consiliului Județean Constanța, Marius Horia Țuțuianu, semna, alături de Ministrul Turismului, Bogdan Trif, contractul de finanțare pentru proiectul „Extindere Delfinariului, municipiul Constanța”. Valoarea totală a proiectului era de aproximativ 5,6 milioane euro, din care 70% erau asigurați de către Ministerul Turismului (conform H.G. nr. 558/2017), iar diferența de 30% de către Consiliului Judeţean Constanţa. Se urmărea prin acest proiect ca și Constanța să dețină un Complex Muzeal la standarde internaționale. Astăzi, este doar un proiect eșuat.
„S-a dorit o construcție modernă, un Delfinariu care să devină etalon pentru obiectivele de acest tip. Se investea astfel în și pentru viitorul nostru, al copiilor, al județului și al turismului românesc. Domnul Președinte al CJC la acea vreme, Marius Horia Țuțuianu, inițiatorul proiectului, cel care a bătut la ușile ministerelor luni în șir, avea în vedere ca, în aproximativ doi ani, Constanța să aibă cel mai modern Delfinariu din țară și implicit, să crească atractivitatea din punct de vedere turistic, dar și a varietății de specii pe care le puteam aduce aici, la Constanța. În paralel cu derularea acestui proiect, președintele Consiliului Județean Constanța de atunci își propunea și construirea unui acvariu modern cu toate elementele specifice de atractivitate. Se implica, astfel, pentru județul nostru Guvernul României, la acel moment PSD, prin domnul ministru Bogdan Trif, printr-un efort susținut al domnului Țuțuianu. Ce se întâmplă astăzi, când lucrările ar fi trebuit să fie gata, iar constănțenii să se bucure de această investiție majoră? Astăzi, ne demonstrăm (nici nu știu ce cuvânt care începe cu ”i” să folosesc mai întâi) incompetența, inconștiența, ”impotența” la Consiliul Județean Constanța.
Dezamăgirea este uriașă pentru mine ca și constănțean, plătitor de taxe, ca și consilier județean și președinte al Comisiei de Cultură, Culte și Monumente, care, în mandatul trecut, a avut satisfacția că cei mai mulți bani s-au alocat la cultură (alături de sănătate, educație și drumuri județene). Că nu suntem în stare să inițiem proiecte pot înțelege. Nu toți avem idei, deschidere, timp ”de pierdut” pe la ușile ministerelor, interesul de a lăsa ceva în urma noastră. Dar să nu fii în stare să duci la capăt niște proiecte care nu trebuie decât urmărite pentru a fi finalizate cu succes, parcă este prea mult, pentru orice cetățean, nu numai pentru cel mânat de interese politice. Și vorbesc acum în calitate de cetățean”.
Nicoleta Bercaru: Cine este vinovat de ce se întâmplă?
„Noi, toți cei care ne aflăm acum la Consiliul Județean Constanța, reprezentăm 750.000 de constănțeni.
Domnul președinte Lupu (PNL) care are orice alt interes decât interesul județului Constanța. Domnul Vicepreședinte Enciu (USR) care are în subordine proiectele și care iese la TV cu seninătate și ne spune că vom da în judecată constructorul și îi vom lua ”praful de pe tobă”, în condițiile în care s-au pierdut peste 5 MILIOANE DE EURO prin pierderea acestui proiect și tot ce putea aduce ca valoare în turismul constănțean. Felix Stroe care a ales să schimbe candidatul pentru Consiliul Județean în ultimul moment și să candideze personal, pierzând astfel orice șansă la dezvoltare pentru județul Constanța, orice sprijin pentru primarii acestui județ, știind totuși că sunt pe masă atâtea și atâtea proiecte câștigate pentru constănțeni, devenite azi doar un vis. Așa avea să arate un vis împlinit”, a conchis Nicoleta Bercaru.
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.