REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.1° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
16.1° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Nicoleta Ploscaru: "Dacă nu existam, trebuia să fiu inventată!"

Nicoleta Ploscaru: "Dacă nu existam, trebuia să fiu inventată!"

Replica API 25 septembrie 2020 | 00:00 2299

Nicoleta Ploscaru, candidat la funcţia de primar al oraşului Constanţa, deja se vede învingătoarea alegerilor de pe 27 septembie. De-a lungul campaniei, aceasta şi-a prezentat proiectele pe care şi-ar dori să le implementeze în Constanţa şi susţine că cetăţenii au fost foarte receptivi.

“Deja sunt marea învingătoare a acestor alegeri. Sper ca şi numărătoarea voturilor de duminică să confirme acest lucru. Am dreptul să fac această afirmaţie pentru că eu am făcut agenda publică în Constanţa. Am prezentat marile teme, cele cu adevărat importante. Ceilalţi candidaţi au fost şi ei nevoiţi să le abordeze, pentru a ţine pasul cu mine. Uneori m-au plagiat cuvânt cu cuvânt. Astfel, eu am făcut agenda publică şi ei au fost nevoiţi să-şi raporteze mesajele şi campaniile în funcţie de mine”, a declarat Ploscaru.

Aceasta susţine că a fost prima şi pentru multă vreme singura care a abordat temele depopulării Constanţei, a nivelului salariului mediu, a dezvoltării economice şi nivelului de trai. “Ceilalţi nu vorbeau despre asta, fie că nu le păsa, fie că nu se pricepeau, fie că apreciau eronat că nu ar avea legătură cu atribuţiile primarului. Pentru că am insistat cu aceste teme şi s-a văzut că oamenii apreciază, au început şi ceilalţi să se ia după mine. Am făcut campanii publice pentru spitalul regional şi am arătat dezastrul sistemului de Sănătate din Constanţa, unde avem cele mai puţine spitale dintre oraşele mari şi cei mai mulţi bolnavi de cancer, diabet, boli cardiovasculare şi cea mai mare mortalitate infantile. Am denunţat jaful de la achiziţia de autobuze din Turcia şi complicitatea BERD. Am lansat tema recuperării şi restaurării Castelului Reginei Maria din Mamaia, care trebuie să rivalizeze cu cel din Balcic, Bulgaria. Am arătat cum nesimţirea autorităţilor a dus la închiderea de către UE a fermelor româneşti de scoici şi am dezvăluit cum Viorica Dăncilă a dat în concesiune terminalul de containere din Constanţa, sau cum vămuirea containerelor s-a mutat din Portul Constanţa la Bucureşti, cu riscul pierderii clienţilor în favoara unor porturi străine”, a mai explicat ploscaru

Nicoleta Ploscaru a mai precizat că spre deosebire de alte campanii electorale, aceasta a prezentat sursa de finanţare a proiectelor propuse de către ea şi “i-am forţat şi pe ceilalţi să indice sursele de finanţare. Ori s-au bâlbâit, ori au aruncat vechea pastilă, "fonduri europene", cu care se poate justifica orice bazaconie spusă de candidaţi. Am ridicat cea mai presantă problemă, cea a termoficării, care poate duce la un dezastru social, dar care a fost ignorată de ceilalţi candidaţi şi am prezentat şi soluţia. Nu mai repet aici toate campaniile mele şi punctele din programul meu electoral, care este mult mai amplu. Cert este că înainte să pun eu presiune pe ceilalţi candidaţi, aceştia abordau teme derizorii. Poporul nu trebuia să afle nimic! Nimeni nu trebuia să discute marile teme, asupra cărora politicienii sunt de fapt de acord, indiferent de partidul din care fac parte. Nu aţi văzut cu ce-l atacă "opoziţia" pe primarul în funcţie? Arată poze, că aici e o groapă în asfalt şi dincolo un morman de gunoi, şi primarul nu a îndeplinit promisiunile din 2016 şi mai face şi achiziţii publice la preţuri umflate. Şi atât. Praf în ochii poporului! Marele câştig este că, datorită mie, nimeni nu a mai putut ocoli marile teme în această campanie şi poporul a putut să mai afle ce se întâmplă, pentru că aceasta înseamnă democraţia adevărată! Cred că dacă nu existam, trebuia să fiu inventată. În orice caz, acum, la final de campanie electorală, cred că mulţi constănţeni nu şi-ar mai fi imaginat această campanie electorală fără mine”, a mai adăugat Ploscaru.

“I-am pălit rău de tot cu candidatura mea”

Cât despre alegeri, Ploscaru a declarat că “pregăteau un simulacru de alegeri, care să-şi bată joc de democraţie şi de suveranitatea poporului. Candidaţii trebuiau stabiliţi în culise şi câştigătorii la fel. Pentru că mafia politică ne dispreţuieşte profund şi este convinsă că "poporul votează ce-i dai". În laboratoarele de partid şi în birourile capitonate ale mogulilor se puneau deja la cale alegeri ca întotdeauna, înainte să apar eu şi să le "pun masa în cap”". Toate păreau "puse la punct", ca întotdeauna, de către sforarii politici. Eu mi-am depus candidatura ca un om liber şi independent, ca un cetăţean al Constanţei și al României. Nu am avut nevoie de niciun mogul ca să mă facă candidat, şi nici nu am avut nevoie să lustruiesc clanţele pe la sedii de partid. Pe mine m-a pus candidat poporul din Constanţa! Cele câteva mii de femei şi bărbaţi care au semnat pentru candidatura mea, neînfricaţi! Fără să se teamă că figurează pe liste cu datele personale şi ar putea avea greutăţi la serviciu, dacă lucrează la stat, ori se vor trezi cu controale pe cap, dacă sunt patroni. Le mulţumesc din suflet tuturor celor care au făcut acest gest minunat pentru mine. Sunt obligată să înving fie şi numai de dragul şi în numele acestor oameni minunaţi care şi-au pus speranţele în mine! Când m-am văzut în noaptea de dinaintea depunerii candidaturii cu toate listele îndosariate frumos pe masă, nu mi-a venit să cred, mi-au dat lacrimile! Pentru că nici nu ştiţi ce greu este să le strângi cinstit, din om în om. Partidele dau ordin salariaţilor să semneze prin instituţiile de stat, ori chiar recurg la falsuri, copiază semnăturile şi datele celor care au semnat pentru prezidenţiale sau europarlamentarele de anul trecut”, a menţionat Ploscaru.

“De ce este important să mă votaţi duminică”

Nicoleta Ploscaru le-a transmis un mesaj alegătorilor: “Sunt singurul candidat din afara sistemului putred care a nenorocit România. Sunt liberă şi independentă. Nu mă ţine de lesă vreun mogul, cum este cazul celorlalţi. Pentru aceasta este cel mai important să ieşiţi şi să mă votaţi, ca să putem schimba apoi Constanţa şi România. Să le spargem monopolul puterii. Să le arătăm că poporul este suveran, cum scrie în Constituţia României. Să le arătăm că oricâte aranjamente ar face ei pe sub masă, poporul le va spulbera furios! Dacă ar câştiga vreunul dintre candidaţii sistemului, am rămâne tot fără speranţă, că nu se poate face nimic şi tot mafia politică dictează, de undeva, de acolo de sus. Dar a venit vremea să le arătăm că dictăm noi, că puterea este la popor şi nimeni nu are dreptul să o uzurpe! Niciodată cineva venit din afara sistemului şi care nu este controlat de ei nu a fost atât de aproape de victorie! Nu irosiţi această şansă! Veniţi la vot!”

Cod mandatar: 24200297

D.M.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108