REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.1° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
10.1° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Nicoleta Ploscaru: 'Nesimțirea lui Făgădău provoacă un dezastru social. Întreținerea se va dubla la iarnă'

Nicoleta Ploscaru: 'Nesimțirea lui Făgădău provoacă un dezastru social. Întreținerea se va dubla la iarnă'

Replica API 22 septembrie 2020 | 11:48 1533

Nicoleta Ploscaru, candidat la funcţia de primar al municipiului Constanţa, face apel la constănţeni să iasă la vot pentru a opri dezastrul social care ar urma sa explodeze în aceasta iarnă. Aceasta susţine că politicienii ascund adevărul, aşteptând să treacă alegerile.

“Le cer constănțenilor să mă voteze primar al Constanței pentru a opri dezastrul social care va exploda în această iarnă. Politicienii ascund adevărul pentru că așteaptă mai întâi să treacă alegerile. Căldura se va scumpi de la 250 Gigacaloria (Gcal), cât plătește populația în prezent, la 537 lei Gcal. Oamenii nu vor mai putea plăti pentru că au venituri mici. Vor îngheța în casă. Alții se vor trezi cu datorii mari și cu apartamentele scoase la vânzare de către executorii judecătorești. Și cu prețul actual, de 250 lei Gcal, oamenii abia pot să plătească. Este dureros că într-o familie cu doi soți, un salariu ori o pensie din două se duce pe facturi. Sunt 50.000 de familii în această situație dramatică!”, a declarat Nicoleta Ploscaru. Aceasta a subliniat că Decebal Făgădău, actualul primar, este principalul vinovat.

UE și Cioloș ne-au copt-o

Ploscaru a dat vina şi pe UE pentru situaţia actuală a cetăţenilor. “UE a interzis subvenționarea căldurii pentru populație. În Parlament au adoptat Legea 196/2016, propusă de Guvernul Cioloș, care prevede că doar persoanele vulnerabile vor primi subvenție pentru căldură, nu toată lumea, ca în prezent. Legea este ”prorogată”, adică aplicarea ei este amânată până după după alegeri, când politicienii se vor vedea cu sacii in căruța și nu le va mai păsa de furia cetățenilor. În Constanța căldura costă 250 lei Gcal pentru că este subvenționată de Primărie, iar fără subvenție va costa 537 lei Gcal, adică prețul cu care în prezent CET Palas furnizează căldura către RADET Constanța. Cum pot acești politicieni și mai ales Decebal Făgădău, care este de 5 ani primar, să stea fără să facă nimic știind că vor duce zeci de mii de familii la dezastru? Cât de iresponsabili și de lipsiți de scrupule pot fi?”, s-a întrebat Nicoleta Ploscaru.

Eu am singura soluție

Nicoleta Ploscaru doreşte să construiască o centrală termoelectrică pentru a rezolva problema căldurii. “CET Palas este o ruină tehnologică. Produce căldură în condiții de mare risipă și o furnizează apoi la RADET Constanța cu prețul de 537 lei Gcal, unul dintre cele mai mari din țară. Eu voi construi o centrală termoelectrică în cogenerare de 100 MWH, care va avea randament de peste 90%. Spre comparație, CET Palas are randament de numai 40%. Astfel voi opri risipa. Centrala va produce concomitent și energie electrică și căldură și apă caldă cu profit, care se virează la bugetul Primăriei. Se poate construi într-un an cu finanțare din obligațiuni municipale și investiția se va recupera în 7 ani. CET Palas a oprit din 2013 producția de energie și produce doar agent termic, ceea ce este o nebunie și o risipă pe banii constănțenilor. Făgădău însă plănuiește să preia CET Palas la Primărie, deși este în insolvență și are datorii istorice de 300 milioane lei, pe care tot noi ar trebui să le plătim”, susţine Ploscaru.

Mă voi bate și în Consiliul Local pentru constănțeni

Candidatul la Primărie oferă asigurări că va lupta pentru binele constănţenilor, va fi omul acestora în Consiliu. “Mă lupt cu mafia politică pe toate fronturile. Candidez atât pentru primar, poziția 15 pe buletinul de vot, cât și pentru funcția de consilier, poziția 18 pe buletinul de vot pentru Consiliul Local. Vă rog să mă votați pe ambele buletine de vot. Rezultatul alegerilor pentru primar poate fi imprevizibil, mai ales din cauza absenteismului, pe fondul epidemiei de Covid. Este vital să aveți omul vostru în Consiliul Local, ca să vă informez ce se întâmplă în realitate și să mă bat pentru voi. Pentru că nu are cine altcineva. Partidele politice au făcut blat de ani de zile în Consiliul Local. De exemplu, Consiliul Local a votat în unanimitate anul trecut să preia magistralele de la CET Palas care alimentează RADET, și odată cu ele și pierderile de pe traseu și personalul de întreținere, totul fiind plătit de la bugetul Constanței. Dacă eram eu consilier, așa ceva nu s-ar fi întâmplat. Liberalii au mințit atunci că au votat pentru că le-a promis Făgădău că va veni peste o lună cu un proiect european de 65 milioane euro pentru repararea conductelor. De ce liberalii nu i-au cerut lui Făgădău mai înainte să arate proiectul, dacă vrea votul lor? Bineînțeles că Fagădău nu avea niciun proiect. Deși a trecut peste un an de atunci, nu a mai apărut nciun proiect. Și cum oare au ”crezut” liberalii că Făgădău ar fi putut atrage fonduri europene de 65 milioane euro, când el de când e primar a atras abia 370.000 euro? E clar că liberalii au fost blat cu Făgădău. Eu le voi arunca toate blaturile în aer!”, a mai explicat Ploscaru. Aceasta a mai adăugat că ea reprezintă singurul candidat pentru funcţia de primar care a dat alarma şi care ştie ce are de făcut. “Sunt singurul candidat care și-a propus ieftinirea facturilor la utilități pentru populație. Pentru că obiectivul meu este combaterea sărăciei și creșterea nivelului de trai al constănțenilor”, a declarat Nicoleta Ploscaru.

Cod mandatar financiar: 24200297

D.M.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108