REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.4° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
9.4° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Nicuşor Constantinescu, pus sub control judiciar: „Haideţi să încetăm cu arestările astea”

Nicuşor Constantinescu, pus sub control judiciar: „Haideţi să încetăm cu arestările astea”

Replica API 6 decembrie 2014 | 23:18 114

Preşedintele suspendat al CJC le-a spus magistraţilor că se simte „ca într-un sicriu”

Preşedintele suspendat al CJC le-a spus magistraţilor că se simte „ca într-un sicriu”

Nicuşor Constantinescu

Moş Nicolae a ajuns mai devreme pentru Nicuşor Constantinescu! Preşedintele suspendat al Consiliului Judeţean Constanţa a ajuns, vineri, în faţa magistraţilor Curţii de Apel Constanţa, instanţă care i-a judecat contestaţia formulată împotriva deciziei Tribunalului de menţinere a măsurii arestării preventive. Curtea de Apel a decis să-l pună pe Constantinescu sub control judiciar. Decizia este definitivă.

Din boxa acuzaţilor, Nicuşor Constantinescu a încercat să convingă, din nou, vineri, 5 decembrie, judecătorul că nu s-a sustras de la nici o fază a vreunui proces penal şi, ori de câte ori a fost citat, şi nu s-a aflat în ţară, s-a prezentat avocatul său. Înainte de a ajunge în sala de judecată, Constantinescu a fost întrebat de jurnalişti cum se simte. „Ca într-un sicriu”, a răspuns el. Ajuns în sala de judecată, gardierii au încercat să-i scoată cătuşele de la mâini, conform procedurii, însă preşedintele suspendat al CJC a refuzat acest lucru, precizând că, dacă tot îl chinuie, să îl chinuie până la capăt. Judecătorul a intervenit şi a cerut gardienilor să-şi facă datoria, moment în care Constantinescu a cedat şi i-au fost eliberate mâinile. În faţa familiei sale, alesul local a cerut să fie pus în libertate pentru a-şi continua tratamentul. De data aceasta, a reuşit să impresioneze completul de judecată. Curtea de Apel i-a admis contestaţia şi l-a pus sub control judiciar. „Admite contestaţia formulată de contestatorul inculpat Constantinescu Nicuşor Daniel împotriva încheierii din data de 02.12.2014 pronunţată de Tribunalul Constanţa în dosar nr. 14182/3/2014. Desfiinţează, în parte încheierea din data de 02.12.2014 pronunţată de Tribunalul Constanţa în dosar nr. 14182/3/2014 şi rejudecând dispune: respinge cererea de menţinere a măsurii arestării preventive. În baza art.242 alin.2 cod procedură penală în ref. la art.211 cod procedură penală. Admite cererea inculpatului Constantinescu Nicuşor Daniel Constantinescu de înlocuire a măsurii arestării preventive cu măsura controlului judiciar”, se arată în minuta instanţei.

Declaraţiile lui Constantinescu, la ieşirea de la Rahova

Tot vineri, Nicuşor Constantinescu a părăsit Penitenciarul Rahova. La ieşire din Spitalul Penitenciar Rahova, Constantinescu a declarat: „Nu doresc nimănui să treacă prin ce am trecut eu. Astăzi am avut instanţă la Constanţa, am mers 300 de kilometri dus, 300 întors şi a trebuit să mă bărbieresc”. Întrebat de ce nu a mai stat în SUA pentru tratament, Constantinescu a răspuns că a renunţat la radioterapie, nu pentru că nu ar mai fi avut bani, ci pentru că ar fi trebuit să mai stea cel puţin două luni în America. „Ori în ţară, după cum vedeaţi, toată lumea spunea că eu sunt cel care am fugit în Costa Rica, în America, în Zimbabwe, când de fapt eu nu fugisem nicăieri”, a spus Constantinescu. „Haideţi să încetăm cu arestările astea, să începem şi noi o chestiune de normalitate, nu o chestiune în care să ne arestăm unii pe alţii preventiv şi până la urmă să constatăm că de fapt nu-i condamnat nimeni din păcate”, a mai declarat Nicuşor Constantinescu.

Mirela Sorina PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108