REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
15.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Niky, Titi si Rugbistu'- noii prim-vicepresedinti ai PDL Constanta

Niky, Titi si Rugbistu'- noii prim-vicepresedinti ai PDL Constanta

Replica API 21 martie 2011 | 00:00 203

Fratii Banias, vicepresedinti, Marin de la Gepeto, secretar executiv, Manafu, zbor lin

Fratii Banias, vicepresedinti, Marin de la Gepeto, secretar executiv, Manafu, zbor lin

PDL Constanţa şi-a definitivat sâmbătă noile structuri de conducere, după cel de-al doilea Consiliu de Coordonare Judeţean, după ce primul nu a putut fi dus până la capăt din lipsă de cvorum. Primul preşedinte ales al PDL Constanţa din ultimii 6 ani, Christian Gigi Chiru, va fi secondat de o echipă fără doar şi poate echilibrată, alcătuită din reprezentanţi ai tuturor "bisericuţelor", care şi-au dat neostoit la gioale până în ziua alegerilor. Astfel, cei trei prim-vicepreşedinţi vor fi Nicolae Anghel (primarul comunei Castelu, alintat Niky), care a obţinut 556 de voturi, deputatul Constantin Chirilă (cunoscut şi ca Titi)- 536 voturi şi Florian Constantin (fost preşedinte la organizaţia municipală Constanţa, fost rugbyst) - cu 467 voturi.

Iată şi lista cu cei 10 vicepreşedinţi ai PDL Constanţa, precum şi numărul de voturi întrunit de fiecare: Emil Banias-304 voturi, Dumitru Burcin 236 voturi, Vasile Delicoti 337 voturi, Paul Foleanu 247, Corina Gheorghe 252, Adrian Gheorghiţă 214, Mugurel Mitrana 305, Florin Mitroi 377, Adrian Sponte 308 şi Vasile Zeicu 252 de voturi. Total voturi: 661, 51 fiind nule. De remarcat că primul sub linie a fost Ionuţ Anghel, fapt remarcat cu ironie chiar de către acesta. Pe de altă parte, nu poate fi omis faptul că pe lista noilor vicepreşedinţi se află inclusiv pedeliştii din grupările perdante în bătălia pentru preşedinţia PDL Constanţa. Asta înseamnă că noul preşedinte, Christian Gigi Chiru, a adoptat strategia reconcilierii, şi nu a represaliilor, metodă aplicată până acum de fostele structuri de conducere. Practic, Chiru a lăsat o uşă deschisă pentru fiecare, chiar dacă foştii săi contracandidaţi, senatorul Mircea Banias şi Paul Brânză, dar şi deputaţii Maria Stavrositu şi Zanfir Iorguş, nu au mai fost prezenţi şi la acest tur de scrutin. Cu toate acestea, fratele senatorului, Emil Banias, a obţinut un număr reconfortant de voturi- 304- ceea ce înseamnă că fostul preşedinte de filială îşi păstrează influenţa în PDL Constanţa, cu atât mai mult cu cât Mircea Banias este vicepreşedinte de drept, fiind senator. În altă ordine de idei, poate fi remarcat faptul că a lipsit de pe lista candidaţilor primarul oraşului Ovidiu, Dumitru Bocai. Potrivit noului prim vicepreşedinte Nicolae Anghel, Bocai a decis să-l sprijine pe el, datorită experienţei politice mai mari a edilului din Nicolae Bălcescu. De asemenea, merită scos în evidenţă faptul că Florin Mitroi, primarul din Valu lui Traian, a obţinut cele mai multe voturi pentru funcţia de vicepreşedinte, chiar dacă nu a fost prezent la alegeri. Florin Mitroi a comemorat sâmbătă 9 luni de la moartea soţiei sale, acesta fiind motivul pentru care nu a participat la acţiunea electorală a partidului său.

Manafu, out din conducerea PDL Constanţa

Totodată, poate fi amintit faptul că cel care se vedea drept unul din "greii" partidului, Ionel Manafu, nu a mai prins nici o funcţie de conducere în PDL Constanţa şi nici la conducerea Aeroportului Mihail Kogălniceanu se simte prea bine. Tot sâmbătă au fos aleşi şi secretarii executivi ai organizaţiei judeţene: Elena Ivănescu- 219 voturi, Stelian Gima- 196 voturi, Costică Marin (unul din patronii producătorului local de mezelui Gepeto)- 150 de voturi, Ionuţ Anghel- 224 voturi şi Hristu Tararache- 153 de voturi. De asemenea, a fost ales şi preşedintele Comisiei de Statut, Etică şi Litigii, în persoana lui Alexandru Maxim, care a întrunit 284 de voturi în acest sens, dar şi preşedintele Comisiei Judeţene de Revizie şi Control, Gelu Tulea, care a fost ales cu 350 de voturi.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108