REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.1° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
15.1° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

NOI RESTRICȚII de săptămâna viitoare! ARAFAT anunță VALUL 5, după sărbători

NOI RESTRICȚII de săptămâna viitoare! ARAFAT anunță VALUL 5, după sărbători

Replica API 5 decembrie 2021 | 00:00 9704

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, anunță un nou val de infectări, după sărbători. De asemenea, Secretarul de Stat a spus că vor fi decise noi restricții începând de săptămâna viitoare.

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, anunță un nou val de infectări după sărbători. De asemenea, Secretarul de Stat a declarat că vor fi decise noi restrictii pentru români, începând de săptămâna viitoare.

„E posibil ca luna ianuarie să fie pentru România o lună în care va începe o creștere a cazurilor, după sărbători, ca urmare a deplasărilor – cei care vin în țară, cei care pleacă din țară în concedii și care se întorc. E posibil să vedem ce am văzut și după perioada verii, adică o creștere nouă a cazurilor și un val nou”, a spus Raed Arafat, la Digi24.

Noua variantă a virusului, Omicron, va fi vinovată pentru viitorul val, pentru că este și mai contagioasă decât Delta, dar și pentru că sigur va ajunge în România, măsurile sanitare adoptate fiind doar măsuri de întârziere, a precizat șeful DSU.

Noi restricții începând de săptămâna viitoare

Noi restricții sunt luate în discuție de autorități și vor fi anunțate, spune Arafat, săptămâna viitoare. Printre ele, condiționarea intrării în țară de un test PCR negativ, inclusiv pentru persoanele vaccinate. ,,Săptămâna viitoare măsurile care trebuie luate de România în continuare va fi tema de analiză la nivelul INSP-ului și al Ministerului Sănătății. Măsurile vor fi adaptate pe baza datelor care tot vin, din zi în zi se schimbă și vin date suplimentare", a mai spus Raed Arafat.

Deocamdată, mai spune Arafat, România e într-o situație favorabilă, având în vedere că nu are zboruri directe cu Africa de Sud, zona cea mai afectată de Omicron. Totodată, șeful DSU crede că trebuie să ajute la amânarea răspândirii noii tulpini la noi în țară și faptul că cetățenii non-UE au interdicție de intrare în România, în următoarele câteva săptămâni, scrie spynews.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Eu al 4 vaccin nu il mai fac asa ca sa iesim.in strada
7
0
Mars ba cap de oaie la tine in Siria.Da nici acolo nu esti dorit din cate se stie.
18
2
Iar si iar restrictii dupa cum vrea arahat asta , am spus si repet chiar nimeni nu vrea sa-l dea afara de frica lui mocanis ? Din cate am auzit inclusiv el ar vrea sa plece sa nu-l bage la racoare ptr. furaciunile si delapidarile facute caci toti spun cei de la bnr ca intram intr-o criza bancara de 5% dificit la cati bani s-au evaporat inclusiv la ei ba pe pachetele cu droguricu dedicatie ploconorilor , stie cineva cam cat costa un pachet de un kg ? Apoi imprumuturile lui Catu , bani dositi la casele de pensii in offshoruri de mii de mafioti ori marii baroni ajunsi peste noapte cu averi enor
25
0
Ce l-a programat el asa dupa sarbatori... Mars ma inapoi in Siria... Ia labele de pe tara asta!
23
5
aloo arabia, yalla to syria, te asteapta sefu de acolo
17
8
cap de crenvust belit, vezi ca si rabdarea oamenilor are o limita dupa aproape 2 ani de tortura mentala
25
8
mult mai multa mooie sa iti moaca aia de zdreanta in pwlla
22
10
eu am stiut de la inceput.cine are oua!ca nu mai are nimeni nici pantaloni pe ei!verificati drona sua care survoleaza intreaga lume!totul este imprastiat cu drona si banii incasati v-a salva sua.
21
10
Swgi pwla arabitzoi popo
37
18
Screw you Arafat. You are acting like Ceausescu
33
16
Sa imi bag pla in restrictiile tale si in valurile tale fmm de arabete imputit ce esti! Ne-am vaccinat ca sa iti salvam tie spitalele fgm de jigo die ne nororita ce esti. Huuuoooo !!!
48
19
mai penal de om, 90 % din tara e pe scenariu verde si tu vezi tot restrictii ????? esti obsedat de putere si mental, du-te la tine in tara si streseaza-i si pe ei.....lasa-ne, lasa-ne
58
16
de unde sti tu?
27
11
Chiar si eu care am respectat mereu absolut tot, vaccinat cu 3 doze, incep sa ma cam satur de tot rahatul asta. Devine obositor la un moment..
81
11

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108