REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.7° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
16.7° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Noii europarlamentari au primit certificate constatatoare într-o ceremonie la BEC. 4 au absentat

Noii europarlamentari au primit certificate constatatoare într-o ceremonie la BEC. 4 au absentat

Replica API 30 mai 2014 | 00:00 210

Noii europarlamentari au primit, joi, în cadrul unei ceremonii organizate la sediul BEC, certificatele prin care se constată alegerea lor ca membri ai PE, patru dintre cei declaraţi aleşi - Ecaterina Andronescu, Mircea Diaconu, Ramona Mănescu şi Ionel Sorin Moisă - absentând de la eveniment, notează Mediafax.

La ceremonia de la Sala Palatului au fost prezenţi şi preşedintele PSD, Victor Ponta, preşedintele demisionar al PNL, Crin Antonescu, preşedintele UNPR, Gabriel Oprea, preşedintele executiv al PSD, Liviu Dragnea.

Întrebat cum îşi explică faptul că Mircea Diaconu nu a venit să-şi ia mandatul de europarlamentar şi dacă ştie de existenţa vreunei contestaţii, preşedintele PSD, Victor Ponta, a răspuns că nu ştie despre existenţa vreunei contestaţii şi că nu este obligatorie participarea candidaţilor aleşi la ceremonie pentru a-şi ridica certificatele.

"Nu. Nu ştiu, dar au fost doi colegi ai noştri care nu au fost prezenţi, nu este o condiţie obligatorie să fii prezent la momentul înmânării", a spus Ponta.

Liderul PSD a explicat că eurodeputatul ales Sorin Moisă a mers la Bruxelles pentru a-şi "închide" o colaborare pe care o avea cu Comisia Europeană.

Referitor la Ecaterina Andronescu, el a spus că a avut o discuţie, inclusiv în cursul zilei de joi, cu aceasta şi "de principiu ar vrea să rămână preşedinte al Comisiei pentru educaţie din Senat".

El a adăugat că acest lucru va face ca mandatul acesteia să fie preluat de Victor Negrescu şi că sunt nişte proceduri de îndeplinit, mai notează LINK

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108