REPLICA ONLINE CONSTANTA

16° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
16° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Noul CA al RAJDP s-a trezit cu contestaţie. Gâmbuţeanu spune că a găsit nereguli

Noul CA al RAJDP s-a trezit cu contestaţie. Gâmbuţeanu spune că a găsit nereguli

Replica API 16 iulie 2015 | 00:02 202

Ca la nebuni!

Ca la nebuni!

George-Adrian Gâmbuţeanu

Ca la nebuni! Aşa poate fi catalogată relaţia dintre Regia Autonomă Judeţeană de Drumuri şi Poduri Constanţa (RAJDP) şi Consiliul Judeţean Constanţa (CJC). Prima este subordonată celei de-a doua, însă neînţelegerile ivite în urmă cu câteva luni ajung în etapa de contencios administrativ, unde directorul RAJDP, George-Adrian Gâmbuţeanu, a acţionat pe bandă, după cum a confirmat în cadrul unei conferinţe, organizată miercuri la sediul Regiei. Pe scurt, directorul Regiei, Adrian-George Gâmbuţeanu, a intrat în conflict cu vicepreşedintele CJC, Cristian Darie.

În luna aprilie a.c., a fost votat proiectul iniţiat de Darie, de înlocuire a directorului Regiei de Drumuri. În locul lui George Gâmbuţeanu, era propus ca director al RAJDP un anume Dan Cristu, despre care se comentează că ar avea copilul botezat chiar de către vicele Cristi Darie. Gâmbuţeanu a rămas pe poziţie. Luna următoare, Gâmbuţeanu a depus o plângere prealabilă atât la CJC cât şi la Instituţia Prefectului Constanţa prin care îl acuză pe Darie de conflict de interese. Vicepreşedintele CJC a făcut un pas înapoi şi a demisionat din Comisia de selectare a membrilor Consiliul de Administraţie al RAJDP.

Numai că, între timp, printre noii membri ai CA se numără şi Gheorghe Nicolae, despre care Gâmbuţeanu spune că se află în conflict de interese, întrucât a avut un contract comercial cu RAJDP în ultimii cinci ani! Printre aceştia, se mai regăsete şi Mircea Marcu, fost administrator al societăţii Util Trans, care în prezent se află în insolvenţă şi dator către RAJDP cu două miliarde lei vechi. Evident, Marcu se află şi el printre noii membri din CA al RAJDP. Gâmbuţeanu contestă rezultatul final din 8 iulie a.c.

„Această comisie și-a desfășurat activitatea după cum a dorit. În acest sens, am depus o contestație datorită faptului că sunt nemulțumit de rezultatul comisiei. În ciuda faptului că în data de 8, după terminarea selecției în comisie, mi s-a spus că sunt bine, pe locul 2, pe primul loc era dl. Gheorghe Nicolae, cu 94 de puncte, pe locul 2, eu, cu 92 de puncte, iar pe ultimul era Vasile Moldovanu și pe penultimul Cristu Daniel. Asta știam pe data de 8, la ora 17:00. Ulterior, a venit din vacanță domnul vicepreședinte, Cristinel Dragomir.

Știu că a avut o întâlnire cu membrii comisiei în dimineața zilei de 9. Am avut și eu o discuție cu el în acea zi, iar vineri s-a publicat un alt rezultat decât cel pe care îl știam! Persoanele cu cea mai mare experiență în conducerea Regiei au fost declarate respinse, respectiv Vasile Moldovanu și eu”, a spus Gâmbuțeanu, care a mai precizat și în baza a ce a fost respins în final.

„În baza interviului! Mă rog, principala întrebare a interviului a fost în sensul dacă există un conflict între mine și conducerea județului Constanța. Nu există nici un conflict între mine și conducerea județului Constanța, au existat niște aspecte de nelegalitate pe care le-am sesizat, cu privire la vicepreședintele Darie.

În continuare, am sesizat niște aspecte de nelegalitate cu privire la desfășurarea activității comisiei, a selectării membrilor în comisie, a selectării membrilor pentru CA și a desfășurării propriu-zise a acestei selecții, care au fost înaintate atât comisiei, cât și lui Cristinel Dragomir și prefectului județului Constanța. Vom ataca toate aceste lucruri în instanța de contencios administrativ. (...)

Vom urmări aceste contestații, în așa fel încât să fie îndeplinită procedura legală. Știu că există posibilitatea CJC de a numi un CA interimar, însă și acest CA interimar trebuie să respecte prevederile minimale prevăzute de ordonanța 109/2011, adică să fi făcut parte dintr-un CA sau să fi fost manager la o companie cu același profil al Regiei, iar acea companie să fie profitabilă. Plus că nu trebuie să fie în conflict de interese sau de incompatibilitate cu funcția. (...)

Nu renunț la luptă! Există o grămadă de zvonuri, cum că se încearcă închiderea Regiei și împărțirea ei pe bucățele, care să fie profitabile pentru diverși administratori privați. (...) Regulamentul de selecție nu conține nici un mod de a contesta deciziile luate de comisie. Practic, se încalcă drepturile participanților de a cere revizuirea sau de a exista o cale de atac. În același timp, viciu de procedură, legea prevede că anunțul pentru această selecție trebuie publicat și pe pagina de internet a întreprinderii publice. Întreprinderea publică este RAJDP, iar noi nu am fost înștiințați în mod oficial despre această selecție.

Mai există persoane care au participat la această procedură și au sesizat și alte aspecte, referitoare la activitatea comisiei de selecție. Știu că dl. Robert Bedros, doamna Popescu Georgeta, eu și am înțeles că și dl. Vasile Moldovanu, la fel, nemulțumit de rezultat. Din punctul meu de vedere și al lor este inadmisibil să accepți persoane fără experiență, cum este Daniel Cristu. În afară de Moldovanu, Pârvu, Gâmbuțeanu, restul nu această experiență”, a mai spus Gâmbuțeanu.

Marius Florian VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108