REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.4° Constanța Lun., 6 Mai 2024
Anul XX Nr. 6721
15.4° Constanța Luni, 6 Mai 2024 Anul XX Nr. 6721
 

Noul ministru al Sănătății anunță din prima zi că vrea să privatizeze o parte a asigurărilor de sănătate

Noul ministru al Sănătății anunță din prima zi că vrea să privatizeze o parte a asigurărilor de sănătate

Replica API 26 decembrie 2020 | 00:19 2258

Vlad Voiculescu, noul ministru al Sănătății, a preluat joi mandatul în absența predecesorului. Pe lângă gestionarea pandemiei, construcţia de spitale şi depolitizarea sistemului de sănătate, Voiculescu a anunțat că va propune şi un nou tip de asigurare complementară privată, pe lângă cea de stat, scrie stiripesurse.ro

Vlad Voiculescu

„Asigurări complementare de sănătate înseamnă că mai mulţi bani vin către sistem şi o anumită categorie îşi poate achitiona această asigurare suplimentară. Asta nu înseamnă sub niciun chip ca românii nu vor mai avea acces gratuit la servicii sanitare”, a declarat Voiculescu, pentru Pro TV.

Anterior, ministrul preciza că nu intenționează o privatizare a Sănătății, așa cum i s-a reproșat.

„E o idee foarte interesantă. Nu am vorbit niciodată despre privatizare, nu am vorbit niciodată despre scumpiri ale unor servicii medicale sau orice din categoria asta. Cred că e o reminiscență a discursului PSD și a discursului stângii despre ceea ce a făcut PDL în 2007-2008 și presupun că tot rostogolesc această minciună, pentru că oamenii încă au o oarecare teamă. Deci nici gând, nu se pune problema de privatizare a vreunui sistem de sănătate, totală sau parțială, nici gând”, a afirmat Voiculescu.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
ce inseamna tari normale? normal e america unde mori pe treptele spitalului daca nu ai bani? asta e sistemul privat dragule... In romania nici macar atata, cand vor prinde monopolul, va fi de bine...
0
0
smechere, de Craciun macar sa nu minti, e clar ca esti unul din aia pe care i-am exemplificat ca-si platesc asigurarea pe un an atunci cand au nevoie de spital, pentru ca altfel comentariul tau imi da dreptate!!!
3
1
Luna de luna romanii cotizeaza la sanatate sume mari comparativ cu salariul fiecaruia. Unde se duc acesti bani? In spitale nu se vad, salariile medicilor au fost marite relativ recent, nu ne internam milioane de oameni.
5
1
Deja incepe dansul. Bucurati-va dragi alegatori. In plina pandemie se creeaza un sistem pentru .....cine? Dupa cate stiu exista unele forme de asigurari complementare. De regula dupa 65 de ani nu prea ai acces la ele. Oricum complicat. Exemple din tari normale avem ?
8
1
Mai desteptule,eu am rezidenta intr-un alt stat european unde platesc asigurari si cu toate astea platesc pe langa impozite si asigurari de sanatate in Romania desi vin de doua ori pe an cate doua saptamani si nu apelez la sistemul de sanatate de stat de aici.Bani care se duc catre sanatate sa beneficiezi si tu de servicii medicale.
3
9
ii suge pulicica
0
6
ar trebui regandit modul de plata al asigurarilor pentru ca nu e normal ca unii sa plateasca luna de luna mii de lei iar altii care lucreaza la negru sa plateasca minim pe an si sa aiba aceleasi drepturi!!
12
6
multinationale. Nu pentru poporul roman. Numic pentru cetateni totul pentru multinationale.
18
1
Alt cacat de la noua securitate.
21
1
javra ce esti
22
0

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212