REPLICA ONLINE CONSTANTA

16° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
16° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Noul rector de la Ovidius a luat la puricat contractele de cazare şi plata taxelor

Noul rector de la Ovidius a luat la puricat contractele de cazare şi plata taxelor

Replica API 17 iulie 2014 | 00:00 203

Se schimbă regulamentul de organizare şi funcţionare a căminelor şi cantinei din universitate

Se schimbă regulamentul de organizare şi funcţionare a căminelor şi cantinei din universitate

Rectorul Universităţii Ovidius din Constanţa, prof.univ.dr. Sorin Rugină, a dispus desfăşurarea unui control de evaluare a activităţii Serviciului Administrativ, Spaţii învăţământ, Cazare şi Cantină în perioada 1-10 iulie 2014, cu scopul de a efectua o verificare de fond a aspectelor legate de cazarea studenţilor şi, respectiv, a cadrelor didactice şi personalului auxiliar din cadrul instituţiei.

Un al doilea obiectiv a fost verificarea de fond a aspectelor legate de cazarea altor categorii de persoane în spaţiile UOC, în conformitate cu condiţiile stipulate în protocoale de colaborare încheiate cu universităţi şi diverse alte organizaţii din ţară şi străinătate. Comisia de audit, condusă de prof.univ.dr. Elena Condrea, a inclus membri ai conducerii universităţii, cadre didactice cu experienţă în problematica analizată, dar şi din personal administrativ cu pregătire şi atribuţii de auditor. "Verificarea de fond a aspectelor legate de cazarea studenţilor a condus la concluzia că, la sfârşitul anului 2013, se înregistrau numeroase restanţe la plata taxei de cazare, contracte de cazare încheiate/ reziliate în mod eronat, ceea ce crea un prejudiciu însemnat pentru Universitatea Ovidius. Măsurile luate de conducerea Direcţiei General Administrative, care a operat schimbări în structura de personal a administraţiei celor patru cămine şi a Casei de Oaspeţi a universităţii, au condus la recuperarea până în prezent a circa 615.000 de lei, reprezentând regie de cămin neîncasată. Astfel, la data de 11 iulie 2014 se înregistra un grad de încasare a taxei de cazare de peste 90% pentru anul universitar 2013 - 2014, respectiv de peste 95% pentru anul universitar 2012 - 2013", au explicat reprezentanţii Universităţii Ovidius. Comisia a recomandat câteva măsuri suplimentare în vederea îmbunătăţirii în continuare a colectării acestei taxe. Prorectorul responsabil cu relaţia cu studenţii, absolvenţii şi cu formarea continuă, prof.univ.dr. Eduard Circo, va urmări punerea în practică a recomandărilor comisiei, urmând să coordoneze modificarea Regulamentului de organizare şi funcţionare a căminelor şi cantinei din cadrul UOC, dar şi implementarea unui sistem de evidenţă complet informatizat şi a unui sistem de acces în cămine pe baza unei cartele electronice, mai precizează conducerea universităţii.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108