REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.8° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
15.8° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Noutăți în instruirea VIITORILOR MARINARI, din 2022

Noutăți în instruirea VIITORILOR MARINARI, din 2022

Replica API 12 februarie 2019 | 00:49 463

Reprezentanții Universității Maritime Constanța și ai Sindicatului Liber al Navigatorilor au participat, în perioada 6 – 7 februarie a.c. la Rotterdam, la o primă întrunire în cadrul proiectului Erasmus SkillSea, un proiect european care vizează uniformizarea învățământului marinăresc.

„Se dorește realizarea unei noi curricule școlare, astfel încât navigatorii să fie mai bine pregătiți, în momentul în care ajung la bordul navelor. La întrunire au participat reprezentanții sindicatelor din România, Polonia – importante bazine furnizoare de forță de muncă în lumea navigației – din Marea Britanie, reprezentanți ai instituțiilor de învățământ, a instituțiilor de cercetare și ai armatorilor. Au participat reprezentanți a 27 de organizații.

Finalitatea proiectului este în 2022; concret, se dorește ca instruirea viitorilor marimari să cuprindă și o platformă online, astfel încât viitorilor marinari să le fie prezentate cazuri concrete, cu videoclipuri, cu prezentări de situații de la bordul navelor”, a afirmat Adrian Mihălcioiu pentru „Replica de Constanța”.

F.B.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ar trebui sa se axeze mai mult pe presiunea exercitata de navlositori, presiunea comerciala. Ca nu sunt pregatiti cei care vin la birdul navei e o chestiune veche.
1
0
Cadetia??o problema majora a celor care intentioneaza sa se apuce de navigat..numai ca UMC-ul nu are nici o obligatie de a te trimite pe mare..UMC -ul te pregateste pentru meseria de inginer.credeti ca daca erati la Ovidius la Finante SI Banci aveati un post asigurat in banca??este aceeasi chestie..UMC-ul are niste contracate de colaborare cu diverse firme ,CMA CGM, MAERSK,NYK,numai ca pt a fi recrutat trebuie sa treci niste teste.cum 90 la suta nu reusesc sa le treaca de aici si problema cu plecatul in cadetie...Problema este alta de fapt...Aceste admiteri la facultati pe baza de dosar ...
1
0
Trebuia sa va duceti pana la Rotterdam ACUM, ca sa decideti ca din anul 2022, marinarii sa fie mai bine instruiti ? Wow, ce sa zic, asta da munca...
4
2
Tot respectul ptr. Remus Zagan. Un om de caracter si un profesor desavarsit.
5
3
Prin 2000 ii curgeau balele cand preda la navigatie.juca la ruleta pe vremea aia i se spunea BVB.
6
1
Astia au ramas blocati trimit tot de ai lor prin voiaje,numai prin pile se pleaca poti sa fi tu eminent n ai pile stai acasa!Cadetia se face in functie de pedigree
10
3
Un cacat!! Abureala fata precedent!! Si mustaciosu ala cu ITF lui nu face nimik!! Stie sa stea la poze si atat!!
12
1
Minunat. Cand UMC o sa asigure la jumatate din studenti cadetia atunci o sa se schimbe ceva
14
1

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108