REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
16.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Nu a uitat de unde a plecat. Irina Rimes și-a colindat prima profesoară și directoarea școlii

Nu a uitat de unde a plecat. Irina Rimes și-a colindat prima profesoară și directoarea școlii

Replica API 11 ianuarie 2019 | 00:00 336

Irina Rimes

Irina Rimes a sărbătorit alături de familia sa din Moldova, Crăciunul pe rit vechi. Ea a profitat de ocazie și a fost cu colindul în casa primei sale profesoare. Irina Rimes își vizitează rudele rămase în Republica Moldova de fiecare dată când are ocazia. Basarabeanca a profitat astfel de sărbătorirea Crăciunului pe rit vechi pentru a-și vedea din nou familia.

„La noi, Crăciunul este mai mult despre Nașterea Domnului decât despre cadouri, brad, Moș Crăciun și alte lucruri europene. Noi de Crăciun ne strângem la masă, mâncăm gustos alături de oaspeții noștri. De dimineața vin copiii mici să ne colinde, iar de după amiaza și până noapte vin cei mari. Iar de obicei de Crăciun, așa cum de altfel am făcut și acum, stau toată ziua cu familia. Noi nu ne dăm cadouri de Crăciun, noi nu ne spunem „Crăciun fericit' neapărat. Noi pur și simplu ne întâlnim și sărbătorim Nașterea Domnului', a mărturisit jurata de la Vocea României.

Artista nu a ascuns faptul că seara a fost cu colindul la câteva persoane care-i sunt tare dragi: 'Am mers la prima mea profesoară, la directoarea școlii, la vecini, la oameni la care țin: rude, familie'. A mâncat limba soacrei Irina s-a bucurat, totodată, în sânul familiei, de bunătățile pregătite de mama sa.

Artista a mărturisit totodată, și ce s-a aflat pe masa sa, de sărbătorile petrecute în Moldova: 'Întotdeauna, de Crăciun, la noi veți găsi asa: Limba soacrei, șuba, răcituri, borș scăzut cu curechi, sarmale, pârjoale și Cușma lui Guguța. Mâncarea principală de sărbători la noi este borșul scazut de curechi'.

libertatea.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108