rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 28 septembrie
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

Senatorul Alexandru Mazăre:

"Nu mai vreau un preşedinte care să iasă să dea indicaţii procurorilor, judecătorilor sau Guvernului"

Cu senatorul Alexandru Mazăre se poate discuta despre aproape orice. E în campanie electorală de la zero, după cum singur spune, adică se comportă ca şi cum s-ar prezenta pentru prima dată în faţa electoratului. Se fereşte să dea pronosticuri despre scoruri electorale sau numărul de colegii pe care USL le-ar putea câştiga în judeţul Constanţa, iar când nu ştie răspunsul la o întrebare spune "nu ştiu". Alexandru Mazăre candidează pentru încă un mandat de senator în Colegiul 3.

Reporter: Domnule senator, la un concert oferit de USL de dată recentă, fiul domnului Nicolae Nemirschi v-a făcut "favoarea" de a o aduce pe cântăreaţa Alexandra Stan. Urmează ca pe domnul Nemirschi să îl sustineţi în următorul Guvern? Că, se presupune că aveţi în continuare o relaţie bună cu el.

Alexandru Mazăre: Secretul succesului în politică constă în spiritul de echipă, chiar dacă domnul Nemirschi nu mai este în prima linie, a ocupat demnităţi din cele mai înalte - viceprimar al Constanţei şi Ministru al Mediului, el rămâne alături de noi şi este în rezerva de cadre, nu pot să vă spun acum că va fi nominaliza în vreo funcţie - ministru sau secretar de stat, pentru că nu am avut această discuţie şi nici nu ştim dacă aceste funcţii vor fi disponibile. Prioritatea numărul unu este să câştigăm alegerile, să avem un guvern USL şi, apoi, în funcţie de negocieri, vom stabili şi cine va ocupa acele funcţii în acord cu competenţele şi pregătirea fiecăruia.

Rep.: În ultima perioadă, aţi avut mai multe întâlniri cu reprezentanţii comunităţii turco-tătară. Mergeţi la astfel de întâlniri cu ei pentru că sunt mulţi reprezentanţi ai acestei comunităţi pe colegiul dv.s, vă plac baclavalele, sau chiar aveţi de gând să faceţi ceva pentru ei şi ce anume?

A.M.: Mare parte din problemele pe care mi le-au spus sunt similare cu problemele tuturor cetăţenilor români. Discuţia nu poate să ocolească aceleaşi teme pe care le abordezi în orice discuţie cu orice adunare cu oamenii - pensii, salarii, locuri de muncă, etc. Sigur că, suplimentar, ei au şi nişte probleme specifice etniei lor. Au avut şi vor avea în continuare un deputat al comunităţii care se va zbate pentru a îndeplini mare parte din dorinţele lor - chestiuni legate de cultură, în special, de tradiţie, de folclor. Dar contează foarte mult să aibă un sprijin şi în Senatul României şi îmi asum cu mare drag acest rol de a veni alături de ei şi de deputatul lor şi vor avea un suport în Senat pentru tot ceea ce înseamnă iniţiativă pozitivă şi favorabilă acestei comunităţi.

Rep.: Şi baclavalele? Vă plac sau nu vă plac?

A.M.: Cui nu plac? Sunt o delicatesă. Toată lumea întreabă de baclavale cum vine aici în Constanţa. Chiar vorbeam cu preşedintele comunităţii şi vrem să valorificăm potenţialul turistic pe care îl oferă cultura, tradiţiile, folclorul, dar şi bagajul culinar al acestei comunităţi, putem face nişte expoziţii culinare care, vă spun garantat, vor atrage foarte mulţi curioşi, foarte mulţi turişti cu bunătăţile oferite de bucătăria tradiţională a acestei etnii.

Rep.: Dumneavoastră sunteţi creştin ortodox. În perioada aceasta ştiţi ce sărbătoare se apropie? Ţineţi post?

A.M.: Nu, nu ţin post, ştiu că este o mare sărbătoare de post, am uitat exact care sfânt....

Rep.: Aţi încurcat-o....

A.M.: De ce?

Rep.: Păi, dacă nu ştiţi, o să vă ia lumea cu "huo"...

A.M.: Când nu ştiu ceva, spun. În loc să mă ascund, să încerc să găsesc cine ştie ce răspuns care nu e în concordanţă cu adevărul, mai bine recunosc cinstit - nu ştiu. Şi mi s-a mai întâmplat să spun că nu ştiu să dau răspunsul la întrebarea respectivă. Pentru că nimeni nu le ştie pe toate.

Rep.: Aţi votat în Parlament, săptămâna trecută, o rezoluţie prin care preşedintele Băsescu trebuia să susţină la Bruxelles o anumită variantă de buget. Consideraţi că o astfel de atitudine a fost benefică ţării noastre? Nu credeţi că pe viitor vom fi puşi la colţ de europeni?

A.M.: Nu. Dar noi n-am votat o rezoluţie imperativă pentru că nu avem dreptul, conform Constituţiei, noi am votat o recomandare, un punct de vedere al Parlamentului României, în care spuneam că, în cazul în care România va fi discriminată, va primi fonduri mult mai puţine decât trebuie şi decât e normal să primească la acest Consiliu European, Dreptul de veto e un drept pe care îl are orice stat din Uniunea Europeană, e un drept de care premierii altor ţări au anunţat că vor face uz şi dau exemplul Portugaliei, premierul Spaniei, premierul Poloniei, nu înţeleg de ce Traian Băsescu s-a ferit atât de mult de a folosi această ultimă carte, pentru că el acolo nu s-a reprezintat pe el şi interesele lui politice şi cumetriile politice alături de madam Merkel şi olandezul Van Rompuy, ci a reprezentat interesul poporului român.

Rep.: Dar ne permitem noi o astfel de atitudine, adică să mergem la o astfel de întrunire ca de la egal la egal?

A.M.: Sigur că ne permitem! Dacă tot timpul mergem în genunchi şi cu capul plecat, atunci n-o să mai avem nici o şansă de afirmare. Nu trebuie să plecăm de la această mentalitate că noi suntem de rangul trei în Uniunea Europeană, pentru că asta este de fapt mentalitatea cu care ne-a obişnuit Traian Băsescu şi guvernele Boc. Eu amintesc că şi Van Rompuy şi Angela Merkel sunt prietenii lui Băsescu, au avut intervenţii brutale în viaţa politică din România, în vară, când ei l-au salvat, practic, pe Traian Băsescu de la coşul de gunoi al istoriei unde îl trimiseseră 7,4 milioane de români şi probabil că Băsescu a avut anumite datorii de plătit. Nu poţi să discuţi de o solidaritate europeană, despre un spaţiu european, câtă vreme în Germania, în Franţa, în Olanda am drumuri asfaltate până în vârful muntelui la 3000 şi ceva de metri, iar în România sunt sate unde am străzi desfundate, unde nu am apă, nu am canalizare, nu am curent electric. Evident că, în aceste condiţii, noţiuni ca "integrare", ca "spaţiu european comun" sunt simple vorbe goale fără nici un fel de acoperire.

Rep.: De ce credeţi că drumurile sau autostrăzile costă în România mai mult ca în alte state şi de ce credeţi că la noi se mişcă atât de greu construcţia lor?

A.M.: Nu ştiu să vă răspund la această întrebare. E o întrebare pe care mi-am pus-o şi eu personal, ştiu că frământă pe toată lumea. Trebuie să fii de specialitate. N-am luat niciodată parte la licitarea unei autostrăzi, la o astfel de lucrare. Ştiu doar că sunt mai scumpe şi că aveţi dreptate. Spre exemplu, celebra autostradă Bechtel, în 2004 a fost licitată la un preţ cu 800 de milioane de euro, iar după ce s-a scimbat guvernul, în 2005, s-a rediscutat contractul respectiv şi a fost aproape dublu. Este un fapt făcut public, îl găsiţi pe Internet, mai mult de atât nu ştiu să vă zic. Ştiu că au mai fost unele probleme, într-adevăr, legate de exproprieri, pentru că aceste autostrăzi treceau prin terenuri care aparţineau unor persoane fizice şi a durat foarte mult în instanţă până când statul a răscumpărat aceste terenuri, şi mai ştiu că foarte multe şantiere, în România, s-au oprit din cauza unor situri arheologice, că de multe ori noi suntem mai catolici decât Papa. Multe reguli europene noi le respectăm de zece ori mai strict decât le respectă europenii înşişi nu numai în cazul drumurilor, ci şi în multe alte cazuri. Ştiu că sunt multe şantiere blocate până vine avizul de la Ministerul Culturii, ministerul cere o descărcare de sarcină arheologică şi lucrurile încep să treneze. În alte ţări europene lucrurile acestea se rezolvă mult mai simplu.

Rep.: Premierul Ponta a anunţat că urmează să fie schimbată Constituţia, iar din declaraţiile acestuia reiese că, pe viitor, vor fi restricţionate atribuţiile preşedintelui ţării, citez: "acum preşedintele îşi poate pune şi şoferul premier". Ce atribuţii consideraţi dvs. că ar trebui să aibă preşedintele României?

A.M.: Avându-l pe Traian Băsescu preşedinte jucător, adică un preşedinte care a înţeles să nu respecte Constituţia, ne-am dat seama cât de interpretabil este textul Legii Supreme. Sunt multe lucruri care au produs disfuncţionalităţi între instituţii, dar premierul Ponta aici are mare dreptate pentru că văd că se acreditează această idee în spaţiul public - nu contează ce votează românii, contează ce vrea Traian Băsescu, poate să ia USL-ul şi 90 la sută, Traian Băsescu, dacă doreşte, poate să îl pună premier pe Videanu, pe Boc, pe Ungureanu sau chiar şoferul, cum a zis Ponta. Evident că aceasta e o afirmaţie, o atitudine care ţine mai mult de ţări precum Coreea de Nord, Cuba şi aşa mai departe, nu are nici un fel de legătură cu democraţia. În democraţie este simplu, oamenii vin la vot, votează ceva, după ce oamenii au votat, în acord cu dorinţa lor, se formează o majoritate şi un Guvern. Nu poţi să spui oamenii votează peste 50 la sută o alianţă sau un partid politic, dar nu alianţa aia va guvernează, că ştiu eu care e interesul naţional şi pun pe cine vreau eu. În momentul acela am tras cortina, au şi spus liderii noştri că în momentul ăla mergem cu toţii la partidele noastre, închidem, luăm televizorul, mobila de acolo şi plecăm acasă. Că este exact ca pe vremea lu' Ceauşescu. Lucrurile astea trebuie foarte atent trecute în Constituţie şi mi se pare firesc - cine a câştigat alegerile, acel partid va nominaliza premierul pentru că el reprezinţă majoritatea cetăţenilor din ţara respectivă. Sunt însă multe alte puncte în care trebuie amendată Constituţia - rolul Curţii Constituţionale, să terminăm cu nebunia asta de judecători nominalizaţi politic şi pe urmă fac ei legea în ţara asta şi cinci judecători întorc voinţa a 7,4 milioane de cetăţeni. Dacă păstrăm Curtea Constitţională, judecătorii vor fi nominalizaţi din rândul judecătorilor adevăraţi de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, punem acolo un termen - minimum 18 ani vechime şi experienţă în Magistratură şi pe oamenii ăia nu-i mai contestă nimeni, nu-i mai suspicionează nimeni de implicare politică.

Rep.: Revenind cu atribuţiile preşedintelui, nu mi-aţi spus care ar trebui să fie, după părerea dvs. Din 2014, există viaţă şi după Traian Băsescu, posibil să nu mai fie un preşedinte jucător, la fel de jucător ca Băsescu. Ce faceţi? Îl puneţi acolo doar de marionetă, fără atribuţii?

A.M.: Eu m-am săturat de preşedinţi d-ăştia jucători şi preşedinţi care le fac ei pe toate pentru că 19 ani am trăit sub Ceauşescu care, la fel, era era omul care le ştia pe toate şi le făcea pe toate. 10 ani cu Traian Băsescu cam la fel - el e şi Parlament, şi Guvern, şi Justiţie şi tot. Eu îmi doresc un preşedinte, noi ne dorim un preşedinte... care să fie un factor de echilibru între puterile statului, un mediator, o instituţie la care să se apeleze în ultimă instanţă în Ţara Românească. Ca atribuţii, evident că îşi păstrază rolul de garant al Constituţiei, îşi păstrează rolul de şef al forţelor armate, coordonator-şef al politicii externe a statului, dar trebuie regândit un echilibru între celelalte institţii - guvern, parlament, preşedinte, puterea judecătorească în aşa fel încât ele să se poată controla reciproc, să nu mai avem pericolul ca un om sau o instituţie să le acapareze pe celelelte - aşa ceva nu îmi doresc sub nici o formă pentru mine sau pentru copiii mei.

Rep.: V-a lăsat Traian Băsescu cu sechele....

A.M.: Da, e posibil...Nu îmi mai doresc să văd un preşedinte care să iasă să dea indicaţii procurorilor, judecătorilor sau Guvernului când să taie salarii sau să închidă spitale, sau să dea indicaţii Parlamentului când să voteze sau ce lege să voteze şi cum s-o voteze - aşa ceva nu e normal. În toată Europa eu nu am văzut un şef de stat care să se comporte aşa.

Rep: Dar este bine intenţionat - aşa ne spune în luările de poziţie...

A.M.: Da, el aşa spune, 90% din români gândesc cu totul altfel.

Rep: Călin Popescu Tăriceanu a făcut câteva declaraţii surprinzătoare pentru unii - a afirmat că, la un moment dat, PNL trebuie să se despartă de PSD şi să îşi vadă de propria cale. Dvs când credeţi ca se va întâmpla acest lucru, erau oportune acum astfel de declaraţii din partea lui?

A.M.: Eu îl apreciez foarte mult pe domnul Tăriceanu, mi se pare un om deosebit de echilibrat, de pregătit şi cred că e un om care va juca un rol important în politica din România. Declaraţiile nu sunt surprinzătoare pentru noi, pentru că toţi gândim aşa - evident că un partid de stânga şi unul de dreapta la un momant dat se vor separa - asta este viaţa. Discutăm perspectiva ulterioară anului 2016, mulţi spuneau că această alianţă este gândită pentru două cicluri electorale - deocamdată noi ne-am propus o guvernare de succes - 2012 -2016 -, reaşezăm din temelii societatea românească, o punem pe un făgaş normal, după care, în 2016, stăm şi ne gândim - fie mergem în continuare împreună, fie pleacă fiecare partid pe calea sa, pentru că, până la urmă, noi suntem un partid de stânga din familia socialiştilor europeni şi ne asumăm această identitate, iar dânşii sunt pe partea dreaptă a eşicherului politic şi e normal să încerce să îşi valorifice acest culoar. Aşadar, sunt total de acord cu ceea ce spune domnul Călin Popescu Tăriceanu, ulterior momentului 2016 ne putem separa. Însă tot domnul Tăriceanu a spus că prioritatea noastră în momentul de faţă este câştigarea acestor alegeri şi o guvernare impecabilă 2012-2016.

Rep.: Există posibilitatea ca după alegeri să fie renegociată discuţia privind desemnarea candidatului pentru preşedinţia României, poate cu domnul Tăriceanu, dacă tot este un domn atât de bine pregătit?

A.M.: Nu există posibilitatea rediscutării între partidele componente - PSD-ul dă premierul, iar PNL-ul va da preşedintele. Mai departe, în cadrul PNL, în funcţie de sondaje, dânşii vor hotărî şi noi vom susţine candidatul pe care îl propun. La momentul de faţă, astăzi când discutăm, noi ştim că este Crin Antonescu, e preşedintele partidului, şi omul cel mai bine cotat în sondaje, dar dacă dânşii vor avea o altă opţiune, la momentul respectiv, o să îi susţinem necondiţionat.

Rep.: Ca o opinie personală, cine credeţi că ar fi mai bun într-o astfel de competiţie, pentru preşedinţie, Călin Popescu Tăriceanu sau Crin Antonescu?

A.M.: Mie îmi plac amândoi şi cred că amândoi ar fi o soluţie bună pentru România. În momentul de faţă noi ni-l asumăm pe Crin Antonescu ca şi candidatul USL -ului la alegerile prezidenţiale. Dar, repet, niciodată nu poţi şti ce va fi peste doi ani de zile - care va fi situaţia pe eşicherul politic, care va fi pulsul societăţii. Dânşii vor face propriile analize, propriile discuţii în cadrul PNL şi noi vom lua act şi vom respecta decizia pe care o vor lua.

Rep.: Au fost lansate diverse sondaje. Aveţi încredere că USL se îndreaptă spre un scor de peste 60%? Care este pronosticul dvs.pe ţară?

A.M.: Mă feresc să fac pronosticuri, simt că este un puls foarte bun, simt că e un trend ascendant, dar nu vreau să ma lansez în astfel de prognoze pentru că au mai fost cazuri în care se vorbea despre diferite scoruri care, ulterior, au fost infirmate, fie în bine, fie în rău. Cred că cel mai bun sondaj este cel de pe 9 decembrie.

Rep.: Dar la nivelul judeţului Constanţa, nici aici nu vreţi să îmi spuneţi? Poate v-aţi făcut un calcul câte colegii câştigă USL.

A.M.: Nu, şi aici îmi păstrez aceleaşi rezerve faţă de a avansa un scor. Eu cred că USL-ul va câştiga toate colegiile puse în joc pentru că avem acest potenţial, dar nu îmi cereţi să va dau un scor pentru că nu-l ştiu. Nici nu am făcut sondaj de opinie în colegiul meu pentru că, repet, cred că până la alegeri se mai pot schimba multe lucruri, cred că suntem pe un trend deosebit de favorabil şi trebuie să îl valorificăm. Rezultatul îl vom vedea pe 9 decembrie, aşa cum am spus întotdeauna, tratăm această campanie foarte serios, facem tot ceea ce se poate: acţiuni, spectacole, întâlniri cu oamenii, cu sindicatele, cu patronatele, încercăm să ajungem la cât mai mulţi oameni cu mesajul nostru.

Alexandra ANTON

vineri, 30 noiembrie 20121
Comentarii
mai mult...Replica
28 sep 17:56ReplicaMIHAI LUPU i-a cerut DEMISIA lui FELIX STROE de la RAJA. Ce spune STROE! VIDEO

Reprezentanții Partidului Național Liberal, Vergil Chițac, Mihai Lupu și Bogdan Huțucă, au susținut luni, 28...10768

28 sep 14:31ReplicaPRIMARUL ales al Constanței, Vergil CHIȚAC, MESAJ după REZULTATELE FINALE7185
28 sep 11:32ReplicaREZULTATE FINALE la Primăria Constanța și Consiliul Local Municipal10551
28 sep 10:43ReplicaRAREȘ BOGDAN: MULȚUMIM ROMÂNIA!

Alegerile locale din 27 septembrie au adus rezultate surprinzătoare în marile orașe din țară. PSD a pierdut multe...1963

28 sep 13:10ReplicaREZULTATE PARȚIALE ora 7.00: CHIȚAC primarul Constanței, LUPU- președintele CJ8810
28 sep 02:15ReplicaRezultate PARȚIALE: Vergil CHIȚAC a CÂȘTIGAT Primăria CONSTANȚA!18869
28 sep 00:20ReplicaBogdan Huţucă, preşedintele PNL Constanţa: Suntem OPTIMIŞTI, dar REZERVAŢI! Video

Bogdan Huţucă, președinte PNL Constanța, a acordat un interviu cotidianului Replica de Constanţa, în seara...3246

28 sep 00:16ReplicaVergil Chițac, primele declarații după Exit-Poll6231
28 sep 00:02ReplicaVIDEO! Cum explică STROE EȘECUL PSD!12798
28 sep 00:04ReplicaFĂGĂDĂU ISTORIE! VERGIL CHIȚAC și STELIAN ION, UMĂR LA UMĂR

Egalitate absolută între Stelian Ion și Vergil Chițac – 29%, la Constanța, conform exit-poll-ului de la ora...12344

28 sep 13:41ReplicaEI SUNT noii PRIMARI din JUDEŢUL CONSTANŢA25017
27 sep 00:23ReplicaNicușor Dan, primul mesaj pentru bucureșteni în calitate de primar1276
Vremea
21.4°21.3° - 21.4° luni, 28 septembrie 2020
ConstanțaUmiditate: 82%
Vânt: 6.4 m/s
Presiune: 1014 milibari

Loto
6/494925283848
5/405613153827
joker122227424313
Horoscop
mai mult...SPSportRT
28 sep 00:00SportTottenham a remizat cu Newcastle, în Premier League, scor 1-1

Formaţia Tottenham a încheiat la egalitate, scor 1-1, meciul susţinut, duminică, pe teren propriu, în compania...353

28 sep 00:00SportSurpriză de proporții în Bundesliga - Primul eșec al anului pentru Bayern Munchen

Campioana Europei, Bayern Munchen, a suferit primul eşec în 2020, fiind învinsă, duminică, în deplasare, scor 4-1,...445

28 sep 23:10SportVictorie categorică pentru Viitorul (4-1 vs Astra Giurgiu)

Formaţia FC Viitorul a învins, sâmbătă, pe teren propriu, cu scorul de 4-1, echipa Astra Giurgiu, într-un meci din...810

28 sep 23:10SportScorul dintre Chelsea și West Bromwich a fost 3-3

Formaţia Chelsea Londra a remizat, sâmbătă, în deplasare, scor 3-3, cu echipa West Bromwich, într-un meci din...623

Local
28 sep 00:58LocalMai multe persoane amendate la coada de la o secție de votare din Constanța

Polițiștii din cadrul Secției 2 au fost sesizați că duminică, în jurul orei 19.00, cu privire la faptul că, în...1197

28 sep 00:55LocalSpitalul Năvodari: 165 de pacienți tratați în prima săptămână

165 pacienți au beneficiat până acum de serviciile medicale ale Centrului Multifuncțional de Sănătate Năvodari....741

28 sep 00:55LocalConsilier municipal PSD, surprins în fața secției de vot din Henri Coandă. VIDEO

1699

28 sep 00:55LocalCoronavirus la Constanța: 2.725 de persoane infectate cu SARS-CoV-2

De la debutul pandemiei cu noul coronavirus, la nivelul județului Constanța au fost confirmate 2.725 de persoane...1046

28 sep 00:55LocalPOLIȚIA LOCALĂ a primit dispoziție să nu părăsească sediul PSD

Imediat după aflarea rezultatelor parțiale de la alegerile locale, poliția locală a primit dispoziții să nu...3158

28 sep 00:58LocalVIDEO! SCANDAL la COSTINEȘTI: Oamenii sunt revoltați că nu au apucat să voteze

Aproximativ 200 de persoane așteaptă să voteze la Schitu, în comuna Costinești. În contextul în care duminică...1166

28 sep 00:56LocalFraudă electorală şi la BABADAG

Polițiștii din cadrul Poliției Oraș Babadag au fost sesizati cu privire la faptul că la secția de votare nr. 56...1379

28 sep 01:06LocalEXPLOZIE de CAZURI COVID la CONSTANȚA! 1438 de cazuri la nivelul țării, 535 de persoane la ATI

Până astăzi, 27 septembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 122.673 de cazuri de persoane infectate cu...2585

28 sep 00:56LocalAlegător din județul Constanța, AMENDAT după ce a FOTOGRAFIAT buletinul de VOT

925

Politică
28 sep 22:14PoliticăANTONIADIS şi ŢUŢUIANU au votat la aceeaşi secţie VIDEO

Horia Țuțuianu, președintele CJC, a venit să-şi exercite dreptul electoral, alături de soția sa, la Școală...995

28 sep 22:14PoliticăMircea Dobre a votat pentru schimbare. VIDEO

Mircea Dobre, candidat la Primăria Constanţa din partea Pro România, a votat duminică la secţia 139 din Palazu...815

28 sep 22:14PoliticăRaluca Turcan: 'Sunt comunități care au fost ținute în sărăcie ca să poată fi manipulate mai ușor'

589

28 sep 22:15PoliticăPMP nu s-a ABȚINUT. AMENZI pentru reclame cu MESAJ ELECTORAL, la Constanţa. VIDEO

Polițiști din cadrul Secției 5 au identificat, în cursul zilei de sâmbătă, 26 septembrie, în jurul orei 13.30,...1038

28 sep 23:46PoliticăStelian Ion a votat alături de soţie. VIDEO

Stelian Ion, candidat la Primăria Constanţa din partea USR Plus, şi-a exprimat şi el votul, duminică, 27...2056

28 sep 22:15PoliticăKlaus Iohannis a votat: E foarte important să ne uităm bine la candidați

Președintele Klaus Iohannis a declarat duminică, după ce a votat la alegeri locale, că îi îndeamnă pe alegători...603

28 sep 22:13PoliticăVIDEO! Corina Martin, la vot: 'Am votat pentru generația tânără'

Corina Martin, candidat PER la Primăria Constanța, a votat în urmă cu câteva momente la Secția Votare 167, la...1153

28 sep 22:13PoliticăCălin Popescu Tăriceanu: Am votat pentru ca două mari partide să nu mai împartă puterea între ele

Liderul ALDE Călin Popescu Tăriceanu a fost la vot. Din postura de candidat la Primăria Capitalei, acesta a declarat...705

28 sep 22:12PoliticăLudovic Orban, la ieșire de la vot: Am votat pentru creșterea nivelului de trai

597

Interviuri
12 sep 15:07InterviuriINTERVIU! Mircea DOBRE: În 30 de ani, în acest municipiu NU s-a MUNCIT

Mircea Titus Dobre, candidatul partidului PRO România la funcția de primar al municipiului Constanța, a acordat un...1923

11 sep 15:07InterviuriCristian Cârjaliu, PRIMARUL care a schimbat FAȚA comunei AGIGEA! Video

Cristian Cârjaliu, primarul comunei Agigea, dorește să câștige un nou mandat la conducerea localității pe care o...2926

11 sep 15:07InterviuriCostin Avătavului: Și colegii de partid ai lui FĂGĂDĂU ar vrea mai mult de la actuala administrație

1782

18 sep 01:01InterviuriFelix Stroe: 'Există viață și după 27 septembrie, și pentru Făgădău, și pentru Stroe'

Contestat de unii, apreciat de alții, Felix Stroe, președintele PSD Constanța și directorul SC RAJA SA, fără doar...4563

5 sep 00:39InterviuriRaluca TURCAN: Constanţa arată aşa (...) pentru că PRIMARUL e un administrator SLAB

Decebal Făgădău s-a lăudat, în nenumărate rânduri, cu proiectele sale aflate în derulare ori viitoare, cu bani...2788

27 aug 00:04InterviuriZanfir IORGUȘ: Orașul este administrat pe principiul GOSPODINEI care BAGĂ GUNOIUL sub PREȘ

Zanfir Iorguș a revenit pe scena politică și este candidatul Alianței PSD – PNȚCD- ALDE-PER-PRM-Neamul Românesc...3746

10 sep 12:27InterviuriFrățilă îi arată cartonașul ROȘU lui Vergil Chițac

Constantin Frățilă, candidat din partea partidului LORD la postul de primar al municipiului Constanța, a reacționat...5612

9 sep 15:08InterviuriVergil CHIŢAC: NU sunt omul lui COMĂNESCU. El este OMUL meu

Vergil Chițac, candidatul Partidului Național Liberal la funcția de primar al orașului Constanța, a vorbit în...3866

9 sep 15:08InterviuriHoria Constantinescu: BABU a pus UMĂRUL la ELIBERAREA AUTORIZAŢIILOR de CONSTRUIRE cu ÎNCĂLCAREA LEGII

2998

Monden
28 sep 00:00MondenPrinţul Harry a arătat tensionat şi inconfortabil alături de Meghan

Şi, mai mult decât atât, de felul în care relaţionează şi se înţeleg Prinţul Harry şi Meghan Markle. Zilele...727

28 sep 00:00MondenAlanis Morissette, mămica rock’n’roll „Am depresie post-partum de vreo zece ani“

Zeiţa Grunge a anilor ‘90 s-a transformat într-o casnică cu trei copii, preocupată doar de teme, scutece,...391

28 sep 16:30MondenDe ce a renunţat Priscilla Presley la relaţia cu Robert Kardashian

549

Mapamond
28 sep 00:00MapamondCoronavirus: Barurile şi cafenelele din Bruxelles se închid la ora 23:00 începând de luni

Barurile şi cafenelele din Bruxelles se vor închide la ora 23:00 începând de luni ca parte a noilor măsuri...365

28 sep 00:00MapamondCoronavirus: Germania înregistrează 1.411 contagieri în 24 de ore, fără să fie raportate toate cazurile

Germania a înregistrat în ultimele 24 de ore 1.411 noi contagieri cu coronavirus - departe de cele 2.507 de cazuri...369

28 sep 00:00MapamondCoronavirus: India a ajuns la 5,9 milioane de cazuri şi la aproape 100.000 de morţi de COVID-19

341

28 sep 00:00MapamondChina: 16 persoane au murit într-un accident minier în sud-vestul ţării

Şaisprezece mineri au murit, duminică, într-o mină de cărbune din sud-vestul Chinei din cauza unei scurgeri de gaz,...372

28 sep 00:00MapamondFranţa - coronavirus: Numărul de cazuri noi de infectare, în scădere uşoară. Rata de pozitivare, în creştere

Franţa a raportat sâmbătă 14.412 cazuri noi de infectare cu coronavirus, în scădere uşoară faţă de zilele de...385

28 sep 00:00MapamondPoliţia canadiană l-a arestat pe un individ care a minţit în legătură cu implicarea sa în activităţi jihadiste

365

Sănătate
28 sep 00:00SănătateVitamine pentru Copii: Când administrăm suplimente de vitamine?

Vitaminele sunt necesare pentru creșterea și dezvoltarea fizică și cognitivă armonioasă a copiilor. Acestea provin...375

28 sep 00:00SănătateFactorii care cresc riscul de diabet

Diabetul de tip 1 nu poate fi prevenit. Diabetul de tip 2 apare atât din motive ce țin de moștenirea genetică, cât...453

28 sep 00:00SănătateBacteriile intestinale conlucrează pentru a depăși carențele dietetice

380

28 sep 00:00SănătateStudiu: Antihipertensivele ajută la prelungirea vieții bolnavilor

Administrarea medicamentelor antihipertensive i-a ajutat chiar și pe cei mai fragili pacienți vârstnici să...386

28 sep 00:00SănătateCe sporturi reduc riscul de obezitate la adolescenți?

Un nou studiu arată că anumite sporturi reduc riscul de supraponderalitate și obezitate în rândul adolescentilor...386

28 sep 00:00SănătateSemnal de alarmă: copiii încep de timpuriu să consume în mod regulat băuturi cu zahăr

Noile statistici ale specialiștilor arată că în ciuda mesajelor de limitare a consumului de băuturi carbogazoase...362

28 sep 00:00SănătateStudiu: Yoga, o posibilă soluție pentru anxietate?

Yoga are multiple beneficii pentru sănătate, inclusiv ameliorarea simptomelor tulburării anxioase, o afecțiune care...350

28 sep 00:00SănătateCum menții sănătatea ficatului

Un ficat sănătos înseamnă o viață normală. Ficatul poate fi afectat chiar și dacă nu ai vicii, precum consumul...431

28 sep 00:00SănătateBenzile de testare a glicemiei: ce sunt și cum se folosesc

406

Prin accesarea replicaonline.ro, sunteți de acord cu termenii de utilizare și politica de confidențialitate.
ACCEPT