REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
11.4° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Nucleul evaziunii fiscale şi al contrabandei cu aur s-a cuibărit la Constanţa: 100 de poliţişti au verificat afacerile "La Rosa"

Nucleul evaziunii fiscale şi al contrabandei cu aur s-a cuibărit la Constanţa: 100 de poliţişti au verificat afacerile "La Rosa"

Replica API 18 decembrie 2013 | 00:00 296

După ce patronul firmei Vardar a fost încătuşat,

După ce patronul firmei Vardar a fost încătuşat,

După ce patronul Vardar Turizm SRL a fost încătuşat întrucât avea un adevărat nucleu la Constanţa, al contrabandei cu bijuterii, pe care le aducea din Turcia şi le distribuia către diferite firme din Constanţa şi din ţară, iată că un alt cetăţean turc a intrat în vizorul oamenilor legii. Bijuteriile La Rosa au fost percheziţionate, fiind ridicate mai multe probe.

Poliţiştii Serviciului de Investigarea a Fraudelor împreună cu procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti au efectuat marţi, 17 decembrie a.c., patru percheziţii în municipiul Constanţa, dar şi la Năvodari, la comercianţii de bijuterii din aur şi pietre preţioase. Anchetatorii vizează magazinele de bijuterii La Rosa. Printre bijuteriile verificate se numără şi cea din zona Muzeului de Artă, unde oamenii legii au stat aproape 12 ore, luând la control fiecare act în parte. Aceştia au ridicat mai multe probe, constând atât în documente cât şi bijuterii. Menţionăm că percheziţiile au vizat atât locuinţele suspecţilor, cât şi sediul şi punctele de lucru ale unei societăţi comerciale implicate în activitatea infracţională. Din câte se pare, reţeaua era condusă de un cetăţean turc, rezident la Bucureşti, care comercializa bijuterii cu pietre preţioase în mai multe judeţe din ţară. De precizat că la percheziţiile domiciliare au participat un număr de aproximativ 100 de lucrători de poliţie din Bucureşti, Constanţa şi Dolj, iar peste 20 de persoane au fost audiate. "În perioada 2012 - 2013, persoanele vizate au efectuat numeroase achiziţii de metale şi pietre preţioase, atât de pe piaţa internă, cât şi de pe teritoriul Turciei sau al altor state membre UE, pe care le-au comercializat prin intermediul punctelor de lucru ale unei societăţi comerciale de profil controlate de aceştia (din Bucureşti, Craiova, Constanţa), fără a înregistra în evidenţa contabilă a acestei societăţi şi fără a declara organelor fiscale operaţiunile comerciale derulate, cauzând astfel bugetului de stat un prejudiciu în cuantum de aproximativ 2.000.000 lei", se arată în informarea Parchetului. Bijuteriile şi pietrele preţioase au fost vândute şi prin intermediul unui site de profil aparţinând acestei societăţi, bijuteriilarosa.ro, iar o parte din sumele colectate de la clienţi, în special prin intermediul unor societăţi de curierat, au fost transferate în conturile personale ale persoanelor vizate, fără întocmirea unor documente justificative privind livrarea acestor bunuri şi încasarea sumelor aferente. Activităţile au fost efectuate cu sprijinul de specialitate al Serviciului Român de Informaţii.

Patronul societăţilor comerciale, căsătorit cu o româncă

Patronul societăţilor comerciale vizate este Koprulu Tankut Daghan, în vârstă de 36 de ani, cetăţean turc, dar cu reşedinţa în Bucureşti. El a obţinut permis de şedere în Bucureşti, la data de 14 martie 2007. Este căsătorit cu Koprulu Elena-Cristina, de 31 de ani, cetăţean român, cu domiciliul tot în Bucureşti. Amândoi sunt asociaţi ai SC Exgold Impex SRL, cu sediul social în Bucureşti, strada Dinicu Golescu nr.1A.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108