REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Dum., 28 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6713
10.4° Constanța Duminică, 28 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6713
 

Numărul morților în atacul de la Moscova a depășit 60, potrivit autorităților

Numărul morților în atacul de la Moscova a depășit 60, potrivit autorităților

A.F. 23 martie 2024 | 08:57 677

Rusia a fost zdruncinată de un atac sângeros revendicat de gruparea teroristă Stat Islamic. Cel puțin 60 de oameni au murit și aproape 150 au fost răniți după ce cel puțin cinci atacatori care purtau costume de camuflaj au deschis focul asupra miilor de persoane care se aflau într-o sală de spectacole, apoi au dat foc. Vladimir Putin a convocat Consiliul de Securitate, iar autoritățile fac apel către populație să doneze sânge pentru victimele atacului.

Numarul mortilor in atacul de la Moscova a depasit 60, potrivit autoritatiloratac Moscova

SUA au avertizat Rusia de un posibil atac

Statele Unite au avertizat Rusia în martie cu privire la un atac terorist care ar putea să vizeze "mari adunări" la Moscova, a transmis Casa Albă, la câteva ore după atentatul în care au murit peste 60 de oameni.

La începutul acestei luni, au avertizat Rusia despre posibilitatea unui atentat terorist la Moscova care viza mari adunări de oameni. Consilierul pe probleme de securitate al Casei Albe a declarat că deocamdată nu există informații că atacul ar avea vreo legătură cu războiul din Ucraina. Statele Unite își sfătuiesc cetățenii aflați la Moscova să evite zonele aglomerate. 

China și India transmit condoleanțe Rusiei

Xi Jinping îi transmite "condoleanţe" lui Vladimir Putin. "China condamnă cu fermitate atacul terorist şi susţine cu tărie eforturile guvernului rus de a menţine securitatea şi stabilitatea în Rusia", este mesajul liderului chinez, potrivit agenţiei oficiale China Nouă.

Prim-ministrul Indiei Narendra Modi a condamnat și el „atacul terorist odios”, adăugând într-o postare pe Twitter/X că țara sa a fost „solidară cu guvernul și poporul Federației Ruse în acest moment dureros”.

Peste 60 de persoane au fost ucise în atacul terorist de la Crocus City Hall, a anunţat Comitetul de Anchete al Federaţiei Ruse, principala instituţie de investigaţii a ţării. Numărul victimelor ar putea creşte, avertizează Comitetul, citat de TASS.

Acesta a menţionat că anchetatorii, criminaliştii şi experţii Comitetului de Investigaţii al Rusiei, împreună cu unităţile operaţionale ale Ministerului Afacerilor Interne şi FSB continuă acţiunile de investigare la faţa locului.

"Trupurile celor decedaţi sunt în curs de examinare. De la locul crimei sunt prelevate probe fizice, inclusiv arme şi muniţii, se fac toate expertizele necesare, inclusiv cele genetice, balistice, dactiloscopice" - anunţă instituţia.

În plus, anchetatorii ridică şi examinează înregistrările camerelor de supraveghere video.

Locuitorii din Moscova şi din regiunea Moscovei sunt rugaţi să doneze sânge pentru victime, potrivit agenţiei TASS.

Mesajul lui Putin 

Preşedintele rus Vladimir Putin le-a urat însănătoşire grabnică victimelor atacului mortal asupra unei săli de concerte de la periferia Moscovei, a indicat sâmbătă viceprim-ministrul rus Tatiana Golikova, după o întâlnire cu şeful statului.

"Preşedintele le-a urat tuturor însănătoşire grabnică şi le-a transmis medicilor recunoştinţa sa", a spus Tatiana Golikova, citată de agenţiile ruse de presă.

Vladimir Putin nu a vorbit încă public despre atac.

Incendiul a fost "limitat"

Incendiul care a urmat unui atac mortal într-o sală de concerte de lângă Moscova a fost "practic limitat", a informat sâmbătă guvernatorul capitalei ruse.

"Mai rămân câteva focare, dar incendiul a fost practic limitat. Salvatorii au putut intra în sală", a declarat guvernatorul Andrei Vorobiov pe Telegram, scrie digi24.ro.


Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108