REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.1° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
16.1° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

O casă a luat FOC

O casă a luat FOC

Replica API 30 noiembrie 2020 | 00:00 859

În cursul nopții salvatorii Detașamentul de Pompieri Slobozia au intervenit cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă și o ambulanță SMURD, pentru limitarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la o casă din comuna Cocora.

La sosirea echipajelor de intervenție, incendiul se manifesta cu violență la nivelul acoperișului. Până la sosirea pompierilor, proprietarii locuinței, s-au autoevacuat.

Pompierii au acționat pe două sectoare de intervenție, primul, pentru limitarea și lichidarea incendiului, iar cel de-al doilea, pentru protecția bunurilor aflate în pericol. După aproximativ două ore și jumătate incendiul a fost lichidat.

Au ars aproximativ 100 metri pătrați acoperiș din tablă pe astereală din lemn și au fost afectate tavanele camerelor. Au fost salvate încăperile locuinței cu bunurile aferente acestora. Nu a existat pericol de extindere la casele vecine.

Echipajul SMURD a acordat primul ajutor medical proprietarilor, cu vârste de 85 de ani și 88 de ani, care au suferit atacuri de panică, ulterior aceștia au refuzat transportul la spital.

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost un coș de fum deteriorat.

În vederea protejării vieții și bunurilor de efectele distructive ale incendiilor, Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Barbu Catargiu” al județului Ialomița, recomandă cetățenilor să acorde mai multă atenţie respectării măsurilor de prevenire și apărare împotriva incendiilor specifice sezonului rece:

asigurați izolarea coșurilor de fum faţă de elementele combustibile ale planşeelor prin îngroşarea zidăriei de cărămidă a coşului cu 25 centimetri; în spaţiul dintre coş şi planşeu se recomandă introducerea unui strat de materiale necombustibile;

nu depozitaţi în podurile locuinţelor materiale inflamabile sau materiale combustibile (textile, hârtie, lemne etc.) care s-ar putea aprinde de la coşurile pentru evacuarea fumului;

asiguraţi verificarea, curăţarea şi repararea, dacă este cazul, a sobelor și coşurilor de fum de către o persoană specializată;

coșurile de fum trebuie curățate periodic pentru eliminarea depunerilor de funingine care se pot aprinde sau pot obtura canalele de evacuare;

nu așezați materiale combustibile în apropierea surselor de încălzire;

se interzice folosirea sobelor și a altor mijloace de încălzire defecte, cu improvizații, supraalimentate cu combustibil sau nesupravegheate.

D.M.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108