REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.9° Constanța Dum., 19 Mai 2024
Anul XX Nr. 6734
16.9° Constanța Duminică, 19 Mai 2024 Anul XX Nr. 6734
 

O clădire din curtea Școlii „CIPRIAN PORUMBESCU“, la un pas de PRĂBUȘIRE

O clădire din curtea Școlii „CIPRIAN PORUMBESCU“, la un pas de PRĂBUȘIRE

Replica API 31 martie 2021 | 00:23 2343

În cadrul Școlii „Ciprian Porumbescu” din Constanța este un punct termic vechi de zeci de ani, ce se poate prăbuși de la zi la zi. În acest sens, unitatea de învățământ a demarat procedurile necesare și a primit undă verde de la Primăria Constanța pentru demolarea clădirii dezafectate. Directorul ne-a declarat faptul că se chinuie de ani de zile să facă acest lucru, însă, se pare că nu au fost atât de importanți pentru a primi atenție.

Pericol pentru copiii ce studiază la Școala Gimnazială numărul 3 „Ciprian Porumbescu”. O clădire dezafectată, un fost punct termic, ce se află în curtea școlii, pune de ani de zile, copiii ce se joacă pe lângă aceasta în pericol. Din cauza faptului că plăci de ciment și cărămizi au început să se desprindă din ea, conducerea a reușit să obțină, în sfârșit, după ani de muncă în acest sens, o autorizație de demolare. „Noi în curtea școlii avem un fost punct termic dezafectat, o construcție din anii 50, care este într-un stadiu foarte avansat de degradare. Din aceasta cade tencuială și cărămizi. Grinzile de susținere sunt curbate din cauza infiltrării apei de-a lungul timpului. Este foarte periculoasă pentru copii. M-am străduit ani de zile să reușesc să obțin autorizația de desființare pentru ea și am reușit abia acum. Nu mai figurează în baza RADET-ului, de aceea m-am chinuit ani de zile, pentru că nu mai figurează în baza lor de date și a apărut în cadastrul nostru. Noi am făcut reabilitarea acum câțiva ani și în actele întocmite atunci a fost prins și acest punct termic și astfel este în cadastrul nostru și în patrimoniul Primăriei. Vrem să o demolăm cât mai curând și pe acel loc vrem să realizăm o sală de sport”, ne-a declarat directorul.

Primăria a dat undă verde pentru demolare

În acest sens au fost emise, în data de 29 martie, o autorizație de desființare pentru lucrări de intervenție de prima urgență pentru desființare corp C2 conform legii nr.50/1991. Totodată, în acest sens a fost emis și un certificat de urbanism.

Diana BERECHET

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468