REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
16.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

O demite PSD pe Viorica Dăncilă după ultimul gest? 'Este revoltător și periculos, e inadmisibil să se refugieze în retorica minciunii'

O demite PSD pe Viorica Dăncilă după ultimul gest? 'Este revoltător și periculos, e inadmisibil să se refugieze în retorica minciunii'

Replica API 18 august 2018 | 02:58 363

USR a solicitat PSD să o demită de urgență din funcție pe Viorica Dăncilă, argumentând că, prin scrisoarea trimisă Comisiei Europeane, premierul dovedește din nou că este "o marionetă condusă de Liviu Dragnea", iar liderii europeni știu de ce au ieșit cu adevărat oamenii în stradă.

"Cerem PSD să o demită de urgență pe Viorica Dăncilă, premierul este o rușine pentru România. Prin scrisoarea trimisă astăzi liderilor europeni, premierul Dăncilă dovedeşte încă o dată că este o marionetă condusă de Liviu Dragnea. Conținutul scrisorii este revoltător și periculos. Este inadmisibil ca Viorica Dăncilă să se refugieze în retorica minciunii în fața președintelui Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker și prim-vicepreședintelui Frans Timmermans. Cu atât mai mult cu cât liderii europeni cunosc foarte bine motivul pentru care se aflau oamenii în stradă și cum s-au derulat evenimentele în seara zilei de 10 august. Afirmația premierului potrivit căreia fost “o încercare de înlăturare pe cale violentă a guvernului” este inacceptabilă în contextul sutelor de dovezi video și mărturii ale victimelor protestului, și la fel de necredibilă precum guvernul pe care îl conduce. Demisia Vioricăi Dăncilă trebuie să fie un act de curaj din partea PSD, chiar și la o săptămână dupa ce au gazat cetățenii României", precizează reprezentanții USR, într-o postare vineri pe pagina de Facebook.

Premierul Viorica Dăncilă a trimis o scrisoare președintelui Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, și prim-vicepreședintelui CE, Frans Timmermans, despre protestele din 10 august, ea precizând că s-a încercat prin violență înlăturarea Guvernului, iar Klaus Iohannis a făcut apel la continuarea protestelor.

Comisia Europeană a confirmat, vineri, primirea scrisorii premierului Viorica Dăncilă. "Confirmăm că a fost primită o scrisoare și un răspuns va veni într-un timp cât mai scurt", a precizat un purtător de cuvânt al CE, la solicitarea agenției de presă MEDIAFAX.

Prim-ministrul mai susține că președintele Klaus Iohannis nu a jucat rolul mediator, prevăzut în Constituție, ci dimpotrivă a făcut apel la continuarea protestelor, potrivit scrisorii postate pe pagina de Facebook a europarlamentarului Siegfried Mureșan. "Vă confirm ca prim-ministrul Dăncilă a trimis o scrisoare instituțiilor europene. Citiți mai jos câte neadevăruri spune. Nu am văzut niciodată în viața mea un prim ministru care să spună atâtea neadevăruri despre propriul popor", scrie Mureșan în postarea căreia i-a atașat și scrisoarea premierului către liderii Comisiei Europene.

Jandarmii au intervenit în forță, pe 10 august, cu gaze lacrimogene și tunuri de apă, în Piața Victoria, pentru a dispersa protestatarii anti-PSD aflați în fața sediului Executivului. Peste 450 de persoane, între care 35 de jandarmi, au primit îngrijiri medicale din partea echipajelor SMURD, vineri, la protestul din Piața Victoriei. Dintre acestea, 40 au fost transportate la spital cu diverse traumatisme, trei dintre ei având arsuri de până la 15% din suprafaţa corpului.

Aproximativ 1.000 de jandarmi au acţionat la protestul din 10 august din Piaţa Victoriei, a anunţat Laurențiu Cazan, cel care a comandat intervenția forțelor de ordine la miting, precizând că au fost solicitate întăriri şi din alte regiuni ale ţării.

Până în prezent, în acest dosar au fost înregistrate 211 de plângeri penale și au fost audiate 92 de persoane. Parchetul General a anunțat că Secția Militară a instituției a preluat ancheta privind violențele din 10 august din Piața Victoriei, pentru a uni toate denunțurile într-un singur dosar, fiind avute în vedere și plângerile depuse împotriva ministrului de Interne și a prefectului Capitalei.

Sursa: stiripesurse.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
era buna scoala de predat limba "romana"sau la muzeul de ceara s-o lase acolo
1
0
este nepermis sa accepti lipsa demnitatii si a coloanei vertebrale, in schimb este permis ca aceste lepre sa ne reprezinte in afara tarii
3
1
Matrosca lu dracnea o nulitate intoarsa cu cheia!
5
2
In afara de demisii si a va pune contra nu aveti capacitatea de a promova unele programe fezbile pentru Romania.Mai cresteti un pic.Mai sugeti, ca vad ca asta solicitati de la PSD.
0
2
Ce prosti am ajuns noi romani,tot comunisti si popi ne conduc.Si bine la vot asistati sociali ne loveste inteligenta.
13
0
La Psd minciuna este litera de lege asa ca,la ce sa te astepti de la asemenea lepre rosii!
15
0
s au adunat toate scursurile umane din romania
16
1
Dihorul Venetic Homosexual de la Cotroceni Chiolhannis 6 Case Penale va fi suspendat si apoi DEMIS de Poporul Roman.Dihorii Activisti Neonazisti Hastago-PNL-epre se vor tavali in chinuri cand va disparea de la Cotroceni Dihorul pe invers Chiolhannis.
6
22
ce animale da oameni care a-ti comentat pana acuma in halul asta sa vorbestetot ce ii faceti lui dancila facetile mamelor si surorilor voastre nesimtitilor .
5
17
O bila alba doamna premier .
7
16
Doamna Prim ministru cand se duce la servici se suie pe birou, isi da chilotii jos, se suie pe birou, se cracaneaza si isi baga un stilou in pizda. Asta este toata treba ei. Ulterior vine Dragnea cu foile si le trece pe sub ea.
5
17
Nu o demite PSD. Are si ea mandrie si isi da demisia!
19
5
Asta de la 19:33 este ovulul ei nefecundat.Din cand in cand iese sa posteze comentarii si intra la loc.
17
1
Dnei prim ministru a Romaniei.Nu uitati este pe ciclu cu blenoragie
7
19
E paralela cu tot CE se intampla in Romania! Ea doar semneaza ca notarul!
27
1
Persoanele mai tinere trebuie s-o inteleaga pe menopauzata vasilCA CA nu prea stapaneste nici limba romana si nici functia pe care a cocotat-o dragnea.Vanghelie pare academician pe langa aceasta mamaitza.
26
3

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108