REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
15.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

O femeie imobilizată la pat a cerut ordin de protecţie pe numele concubinului violent. Ce se ascunde, de fapt, în spatele solicitării?

O femeie imobilizată la pat a cerut ordin de protecţie pe numele concubinului violent. Ce se ascunde, de fapt, în spatele solicitării?

Replica API 7 noiembrie 2018 | 00:00 298

CAZ CIUDAT la Constanța

CAZ CIUDAT la Constanța

sursa foto Shutterstock

Caz ciudat la Constanța! O femeie imobilizată la pat a sperat că, solicitând un ordin de protecție împotriva concubinului violent, primește reintegrarea în locuința socială din care a fost nevoită să plece, sătulă de agresiuni, dar și contravalorea utilităților și cheltuielilor legate de șederea ei în locuința socială dobândită de la Primăria Constanța prin prisma dizabilității de care suferă.

Veronica V. a solicitat, pe 29 octombrie a.c., emiterea unui ordin de protecție împotriva concubinului ei, în sensul evacuării acestuia din locuința socială; reintegrarea ei și a copilului în locuință; obligarea concubinului la păstrarea unei distanțe minime determinate față de cei doi; interzicerea lui de a se deplasa la Liceul Tehnologic „Virgil Madgearu” unde învață minorul, interzicerea oricărui contact, inclusiv telefonic, prin corespondență sau în orice alt mod cu femeia, precum și suportarea de către pârât a contravalorii utilităților și cheltuielilor legate de șederea minorului și a reclamantei în locuința reclamantei.

Veronica V. este imobilizată la pat, iar concubinul, Dan Z., este o persoană extrem de violentă, mai ales pe fondul consumului de alcool. Ea susține că zilnic a fost agresată fizic și psihic de pârât de față cu copilul minor în vârstă de 15 ani, până în luna august, când a fost nevoită să-și lase locuința sociale, unde stătea cu chirie, pentru a se muta la mama ei.

Femeia spune că fiul celor doi se află într-o situație de risc permanent care îi afectează dezvoltarea fizică, dar mai ales psihică pe fondul acestor acte de violență din partea tatălui său, situație care a determinat mutarea acesteia din locuința socială. Avocatul femeii a arătat în instanță că relația părților este una problematică și trebuie stopată raportat la problemele locomotorii ale femeii care nu se poate apăra de concubin. Mai mult, el a solicitat instanței să emită un ordin de evacuare din locuința socială. Contractul de închiriere este pe numele femeii, ca beneficiar în urma condiției de sănătate, prin urmare aceasta și copilul acesteia trebuie să beneficieze de acel spațiu locativ. De asemenea, copilul este timid, are nevoie de un mediu liniștit și armonios pentru a se dezvolta. Instanța i-a respins acțiunea femeieii, din mai multe motive.

Actele de violență exercitate asupra sa și starea de pericol în care se află datorită acestor agresiuni nu a fost probată. Pentru că ordinul de protecție, dat fiind natura sa restrictivă de drepturi și caracterul executoriu, nu poate fi luat doar în baza unor indicii, ci în baza unor probe solide de existență a unor acte de violență fizică, psihologică sau de altă natură, precum și în cazul dovedirii stării de pericol.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108