REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.4° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
9.4° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

O instanţă olandeză a ajuns la concluzia că Facebook a folosit în mod incorect datele personale ale cetăţenilor olandezi

O instanţă olandeză a ajuns la concluzia că Facebook a folosit în mod incorect datele personale ale cetăţenilor olandezi

Valentina CAMARA 16 martie 2023 | 00:00 274

O instanţă din Ţările de Jos care judecă un proces colectiv a ajuns miercuri la concluzia că o filială europeană a companiei Meta, Facebook Ireland, a folosit în mod necorespunzător datele personale ale cetăţenilor olandezi în perioada 2010 - 2020, precizând că această companie "a încălcat legea", transmite Reuters.

O instanta olandeza a ajuns la concluzia ca Facebook a folosit in mod incorect datele personale ale cetatenilor olandezi

"Informaţiile personale au fost procesate în scopul de a genera publicitate, pe când în acest caz acest lucru nu este permis", conform deciziei instanţei.

"Informaţiile personale au fost oferite unor terţi fără ca utilizatorii Facebook să fie informaţi şi fără să existe o bază legală pentru acest lucru", se mai precizează în decizia instanţei.

Decizia a fost îndreptată împotriva Facebook Ireland pentru că această filială s-a ocupat de procesarea datelor personale ale utilizatorilor olandezi.

Un purtător de cuvânt al Meta a declarat că această companie este "mulţumită" cu anumite părţi ale deciziei şi va face apel împotriva altor părţi, scoţând în evidenţă faptul că unele dintre revendicări datează de mai bine de un deceniu.

"Ştim că confidenţialitatea este importantă pentru utilizatorii noştri olandezi şi dorim ca ei să deţină controlul asupra modului în care datele lor personale sunt folosite", a declarat reprezentantul Meta.

Reclamantul, organizaţia Data Privacy Stichting, a fost lansată în 2020 ca un parteneriat între un grup de firme de avocatură şi Asociaţia pentru protecţia drepturilor consumatorilor olandezi, în scopul de a încerca să obţină despăgubiri în instanţă.

Procesul nu a ajuns încă în stadiul în care să fie pronunţate eventuale despăgubiri, mai notează Reuters care precizează şi că reprezentanţii organizaţiei Data Privacy Stichting nu au putut fi deocamdată contactaţi pentru comentarii, potrivit agerpres.ro .

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108