REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.8° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
10.8° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

O învăţătoare de la Şcoala Gimnazială din Corbu este acuzată că a abuzat mai mulţi elevi

O învăţătoare de la Şcoala Gimnazială din Corbu este acuzată că a abuzat mai mulţi elevi

Replica API 5 noiembrie 2014 | 00:49 1278

Anchetă la nivelul ISJ

Anchetă la nivelul ISJ

Acuzaţii grave la Corbu! Mai mulţi părinţi ai elevilor clasei a IV-a B, din cadrul Şcolii Gimnaziale Gheorghe Lazăr din comuna Corbu, au semnalat faptul că învăţătoarea Elena Badea, care este şi directorul unităţii de învăţământ, este violentă. Ei susţin că dascălul obişnuieşte să aplice „corecţii” elevilor cu rigla, ceea ce s-ar fi întâmplat şi pe data de 23 octombrie, după ce le-a împărţit acestora rechizitele şcolare, dar îi şi jigneşte în mod repetat. Purtătorul de cuvânt din cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Constanţa, Cristina Ivan, a spus că a fost demarată o anchetă.

Mai mulţi părinţi ai unor elevi ai clasei a IV-a B din cadrul Şcolii Gimnaziale Gheorghe Lazăr din Corbu sunt revoltaţi de comportamentul învăţătoarei. „Suntem un grup de părinţi ai unor elevi ai clasei a IV-a B de la Şcoala Gimnazială Gheorghe Lazăr din comuna Corbu şi vă semnalăm un caz foarte grav de violenţă fizică şi verbală săvârşit de doamna învăţătoare Badea Elena asupra elevilor acestei clase. În ziua de joi 23.10.2014, după ce a distribuit rechizitele elevilor clasei la care dânsa este învăţătoare, doamna Badea Elena apreciind că nefiind îndeajuns de multă linişte în clasa a decis să le aplice copiilor o corecţie fizică. Astfel, zis şi făcut, au fost bătuţi toţi elevii clasei, la rând, la palmă cu rigla, în ţipetele şi urletele isterice ale doamnei cu pricina, care cu dărnicie îi împroşcă cu apelative jignitoare precum idioţi, tâmpiţi, proşti etc.”, au spus părinţii prin intermediul unui e-mail ajuns pe adresa redacţiei cotidianului „Replica”. În plus, aceştia susţin că Elena Badea a mai recurs la astfel de metode şi în trecut. „Doamna Badea Elena, învăţătoare la această clasă şi pe parcursul altor ore de la începutul anului şcolar, până acum a mai recidivat în utilizarea de expresii jignitoare similare celor menţionate mai sus şi a bătut de nenumărate ori diverşi elevi ai clasei din motive închipuite şi doar de dânsa ştiute. Chiar dacă loviturile au fost mai mult sau mai puţin dureroase, elevii au fost foarte speriaţi de comportamentul nervos şi agresiv al doamnei învăţătoare. După cum ştim şi noi că părinţi, legea educaţiei nu dă dreptul nici unui cadru didactic să lovească elevii, să-i insulte şi să-i jignească”, au adăugat părinţii.

Cadrul didactic: Ferească Dumnezeu!

Totodată, oamenii se tem ca micuţii să nu rămână cu traume psihice, dar nici să nu sufere de pe urma reclamaţiilor, în sensul să fie lăsaţi repetenţi. „Este posibil că aceşti elevi, copiii noştri, să rămână cu traume psihice, iar noi părinţii să ajungem cu ei la psiholog sau, printr-un transfer de comportament, ar putea chiar să înveţe să devină la rândul lor violenţi, întrucât cei care trebuie să le asigure educaţia, o fac cu bătaia uitând care le este menirea în şcoală. De teamă că doamna învăţătoare să nu se răzbune în continuare pe copii noştri iar aceştia să aibă de suferit în sensul că unii dintre ei ar putea, în mod abuziv, să fie lăsaţi repetenţi, noi părinţii dorim să rămânem în anonimat”, au mai spus ei, cu precizarea că, dacă nu se iau măsuri, se vor adresa Ministerului Educaţiei. La nivelul Inspectoratului Şcolar Judeţean deja a fost demarată o anchetă. „Referitor la sesizarea anonimă transmisă presei de către un grup de părinţi ai unor elevi din clasa a IV-a B de la Şcoala Gimnazială Gheorghe Lazăr din comuna Corbu, prin care este semnalat “un caz foarte grav de violenţă fizică şi verbală” din partea unui cadru didactic, menţionăm că inspectorul şcolar general, prof. dr. Răducu Popescu, a dispus începerea unei anchete pentru a verifica aspectele prezentate în petiţie, urmând a se acţiona în consecinţă. Totodată, precizăm că până marţi, 4 noiembrie, ora 14.00, la sediul Inspectoratului Şcolar Judeţean Constanţa nu a fost depusă nici o sesizare din partea părinţilor prin care să ni se aducă la cunoştinţă acest incident”, se arată într-un comunicat de presă al ISJ. Contactată telefonic, învăţătoarea Elena Badea a afirmat: „Că-i agresez? Ferească Dumnezeu…”.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
daca nu iti place ,de ce nu pleci? dc mai stai?
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108