REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.1° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
10.1° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

O mămică vrea să o dea în judecată pe diriginta fiului ei: ‘E un SEMNAL DE ALARMĂ pentru părinţii care nu au curajul să ia atitudine!’

O mămică vrea să o dea în judecată pe diriginta fiului ei: ‘E un SEMNAL DE ALARMĂ pentru părinţii care nu au curajul să ia atitudine!’

Replica API 30 august 2018 | 12:52 3418

Se întâmplă la Constanţa!

Se întâmplă la Constanţa!

O mămică din Constanța este hotărâtă să se adreseze instanței de judecată și să depună plângere penală pentru abuz în serviciu pe numele unor profesori de la Colegiul Național „Mihai Eminescu” Constanța, după ce aceștia, reclamă femeia, au neîndreptățit copilul, pedepsindu-l prin note mici la cursuri și prin scăderea notei la purtare.

Ba mai mult, spune femeia, diriginta clasei în care este înscris fiul ei ar fi făcut presiuni asupra ei să-l mute pe băiat la altă școală, iar psihologul școlar i-ar fi atras atenția că acesta are nevoie de tratament medicamentos. „Eu nu spun că fiul meu este stană de piatră la ore, dar nici nu a făcut fapte atât de grave încât să se justifice aceste represalii. Nu a jignit profesorii, nu este violent. Dar în schimb este jignit, este făcut prost, iar diriginta a făcut presiuni să îl mut la altă unitate școlară”, reclamă mama.

I.N.C., în vârstă de 13 ani, este elev al Colegiului Național „Mihai Eminescu” Constanța. Nu este un elev de nota 10, dar nici ultimul din clasă, după cum spune mama lui. La fel, nu este cel mai cuminte și au fost dăți când a deranjat orele de curs. Dar, spune mămica, de aici până la a fi pedepsit prin note mici sau la a-i fi scăzută media la purtare, este cale lungă! Iar, după cum a precizat femeia, probleme sunt doar la orele câtorva profesori și în atitudinea dirigintei clasei.

„Copilul a fost înscris, în urmă cu doi ani, la colegiul respectiv în clasa a V-a, urmare a unei testări.

Problemele au început în semestrul al II-lea, la orele de limba engleză. Copilul mai deranja orele, dar nu cred că atât de tare încât să fie pedepsit prin note. Primea note de 3 sau 2, pentru că vorbea în timpul orelor, în contextul în care în lucrări avea note mari. La momentul acela nu știam că pot cere o justificare, așa că nu am spus nimic. La sfârșitul semestrului clasei a V-a, doamna de engleză a lăsat copilul corijent.

Am fost să vorbesc cu doamna dirigintă, iar dânsa mi-a spus că cel mai bine ar fi să-l mut la altă școală. Nu am fost de acord, dar făcea presiuni asupra mea, îmi spunea că dacă vreau să-l treacă doamna de engleză, ar trebui să îl transfer. Am refuzat, am spus că va face meditații în timpul vacanței și se va redresa. Mai mult, psihologul școlii, de față cu diriginta, mi-a spus că fiul meu ar avea nevoie de medicație. Dar copilul meu nu are nici o problemă! La serbarea de sfârșit de an am aflat că băiatului i-au fost scăzute trei puncte la purtare. Pentru că scrisese un cuvânt urât pe o foaie unei fete, pentru că se îmbrâncise cu alți copii și al treilea punct pentru că așa au decis profesorii. Am tăcut din gură”, a relatat mămica cu privire la problemele din clasa a V-a.

Un nou an școlar, aceleași probleme, dar agravate. „A început clasa a VI-a, au început din nou problemele cu doamna de engleză, dar și cu alte profesoare, care îl notau cu 2 sau 3 pentru că făcea gălăgie. De exemplu, la muzică a primit notă mică pentru că ar fi întrebat la ce îi folosește muzica. La matematică, chiar dacă rezolva o parte din exercițiu, dacă era acuzat că vorbea neîntrebat, iar primea notă mică. Diriginta mă chema la școală, îmi spunea că băiatul meu deranjează orele și că îi va scădea din nou un punct la purtare.

Am întrebat ceilalți copii din clasă, ei îmi spuneau că nu doar fiul meu vorbea și deranja”, a mai afirmat mămica. Iar neînțelegerile cu diriginta au continuat, spune mămica, pentru a culmina, anul acesta, la sfârșitul clasei a VI-a, din nou cu scăderea notei la purtare, de data aceasta cu două puncte, pentru că a deranjat orele, dar și desfășurarea Evaluării Naționale, și din nou cu presiuni din partea dirigintei ca minorul să fie mutat la altă școală. „Mi se spunea să mut copilul, pentru că altfel va fi exmatriculat, pentru că are prea multe abateri. Dar ce a făcut atât de grav?

Copilul meu este făcut prost, este jignit. A fost acuzat că și-a însuşit bunuri care nu erau ale lui, adică o foarfecă și o panglică. Orice se întâmpla în clasă, el era de vină! La o oră chiar profesorul chiar i-a spus că este prea cuminte pentru ultima oră în clasa respectivă! Am discutat cu diriginta, mi-a spus că fiul meu perturbează orele și că sunt părinți supărați.

Dar nu este singurul care perturbează orele, dar numai el este acuzat. Și, normal, și el se revoltă. Am purtat discuții cu directorul și directoarea adjunctă, mi s-au dat asigurări că nu se pune problema de exmatriculare sau de transfer la altă școală, că nu sunt probleme atât de grave. Dar în continuare copilul meu are de suferit”, a mai arătat mămica.

Scăderea notei la purtare, contestată la ISJ Constanța

Drept pentru care, la jumătatea lunii iunie a.c.. mămica a contestat sancțiunea primită – respectiv scăderea notei la purtare – la Inspectoratul Școlar Județean Constanța, în sesizarea transmisă relatând toate nemulțumirile. Răspunsul ISJ Constanța nu a dat câștig de cauză mămicii indignate, considerându-se, pe baza declarațiilor cadrelor didactice și a documentelor, că scăderea notei la purtare a fost justificată.

„În vederea clarificării aspectelor sesizate, au fost purtate discuții cu directorii unității de învățământ, cu cadrele didactice care în anul școlar 2017 – 2018 au predat la clasa a VI-a și au fost verificate documentele puse la dispoziție de unitatea de învățământ. Concluziile verificărilor efectuate de către echipa de inspectori sunt: nu ați atașat dovezi care să vă susțină afirmația că elevul nu a avut probleme anterior clasei a V-a; afirmațiile dvs. privind stările conflictuale perpetuate de dirigintă și presiunile exercitate în vederea transferului elevului C.I.N. la o altă unitate de învățământ sunt contrazice de cadrele didactice, referatele acestora, memoriu al părinților clasei a VI-a, mustrăzile scrise și verbale primite de elev – pe 6.03.2017, 6.04.2017, 27.10.2017, 19.10.2017 și semnate de dvs., urmate de scăderea notei la purtare; referitor la înștiințarea dumneavoastă privind scăderea notei la purtare pe semestrul II a fiului s-a constatat că există dovada trimiterii acesteia de către dirigintă petrun Poșta Română. Considerăm că numai o bună colaborare între părinți, cadrele didactice și conducerea unității de învățământ pot determina asigurarea desfășurării optime a procesului instructiv- educativ pentru fiul dvs”, se arată în răspunsul ISJ Constanța.

Copilul a fost evaluat psihilogic. Ce spune specialistul

În luna iulie a.c., având în vedere acuzațiile că băiatul ar avea probleme și ar avea nevoie de medicație, mămica a luat decizia să realizeze și o evaluare psihologică. Iar specialistul a notat: „Copilul susține că se simte deseori neîndreptăți de către profesoara de engleză sau de către doamna dirigintă, uneori este insultat sau înjosit, antrenând din partea lui un comportament neadecvat. „Atunci când mă învinovățește pe nedrept, n-o mai bag în seamă”, „când se poartă urât cu mine, nu vreau să fiu ascultător”, „simt în interior că sunt furios”, „nu mă înțelege”.

Copilul resimte ca fiind pasiv-agresiv comportamentul profesorilor și deseori se simte vizat și pedepsit pe nedrept: „Orice ar fi, ei spun că e din cauza mea, dar sunt mai mulți care vorbesc în timpul orei”, „îmi fac doar mie observație, chiar dacă eu nu fac nimic”. Aceste conflicte generează stări de agitație, nervozitate, indisciplină și rezistență la schimbare. Acesta este în proces de adaptare la situația creată, solicitând intens resursele sale disponibile. Uneori se simte marginalizat, exclus și victima derâderilor și a insultelor unor colegi sau profesori.

Ca mecanism de compensare manifestă uneori gesturi neadecvate și comportament ce deranjează pe ceilalți. (...) Minorul prezintă o dezvoltare normală, cu dificultăți moderate de relaționare cu adulții (profesorii). Se remarcă ușoară anxietate, instabilitate psiho-emoțională și tensiuni emoționale datorate situației școlare”. În concluzie, psihologul punctează că este necesară „eliminarea factorilro disfuncționali în cadrul relației dintre copil și profesori (comportament binevoitor, respectuos, de acceptare din parte profesorilor, responsabilizarea minorului, disciplina activă, impunerea de limite sănătoase)”.

„Se recomandă ca elevul să stea în prima bancă în timpul orelor de curs, pentru a facilita contactul și conexiunea cu profesorii și a stimulării atenției acestuia. Se recomandă menținerea unui cadru pozitiv optimist și onest pentru a facilita dezvoltarea încrederii în forțele proprii, precum și încrederea în cadrele didactice. Recomandăm promovarea unei imagini corecte în fața grupului de colegi și a cadrelor didactice. Este necesar să fie evidențiate calitățile tânărului, pentru a stimula nevoia de reușită, fiind protejat de răutățile și ironiilor celor din jur”.

„Copilul nu vrea să se mute la altă școală, nici eu nu vreau”

În urma răspunsului negativ din partea ISJ cu privire la notele scăzute la purtare, mămica este hotărâtă să continue demersurile pentru a face dreptate. Drept pentru care, a sesizat mai departe Ministerul Educației și intenționează să depună plângere pe numele dirigintei și a altor profesori, pe care îi acuză de abuz în serviciu.

„Vreau să trag un semnal de alarmă și pentru alți părinți, care nu au curajul să meargă mai departe când se confruntă cu astfel de nedreptăți. Este vreau ca băiatului meu să îi fie bine la această școală, la Colegiul „Mihai Eminescu”, căci este o școală bună, cu profesori buni. Dar din păcate nu sunt toți așa și nu vreau să le fac jocul unor profesori care vor să fie mutat. Dacă băiatul își dorește, eu îl mut, dar nu pentru că diriginta sau doi – trei profesori fac presiuni asupra mea în acest sens.

Eu nu cred că băiatul meu este stană de piatră, dar atât timp cât nu jignește, nu este violent, nu absentează, mi se spune că nu a făcut nimic grav, de ce s-a ajuns să-i fie scăzută nota la purtare, să fie jignit, să primească note de 2 și 3, la unele materii, pentru aspecte care nu au legătură cu cunoștințele însușite?”, a subliniat mămica.

Directorul colegiului: „Noi nu renunțăm la el, nu se pune problema de exmatriculare!”

Referitor la cele semnalate, prof. Stelian Marinescu, directorul Colegiului Național „Mihai Eminescu” a afirmat pentru „Replica de Constanța” că băiatul nu este un element problemă, având doar „scăpări”. „Nu se pune problema de exmatriculare sau de transfer la altă școală, noi nu renunțăm la el. Au fost într-adevăr situații când a deranjat prin comportamentul său, dar nu a făcut nimic grav, doar „comicării” de copil. Noi am discutat în mai multe rânduri cu mama, urmează să mai discutăm, am avut o comunicare foarte bună, problemele se pot soluționa prin colaborare. Iar din partea școlii, mama are tot sprijinul și colaborarea”, a afirmat prof. Stelian Marinescu.

Florentina BOZÎNTAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Pai normal ca directorul nu vrea sa il exmatriculeze, ca elevul nu a intrat pe baza testarilor, ci a spagii. Si el, si directoarea de atunci au primit o spaga grasa ca sa il bage in clasa si daca l-ar invinovati, "mamica" l-ar da in judecata si pe el pt acceptarea spagii. Si directoarea ii ia apararea la toate consiliile de profesori, rade la toate glumele mai mult sau mai putin normale, il lasa sa injure, ii da note mari la teste... Asa ca acea clasa nu poate scapa de el pana in cls 8.
6
1
Oare doar elevul Yonnes face galagie? se vorbea de pile mai jos... pe elevul Yonnes il duce diriginta cu masina acasa? cred ca nu... Va rog frumos sa fiti adulti responsabili si sa nu va mai legati de un elev normal pentru ca ziua cadrelor didactice nu se serbeaza in clasa... de vorbit urat cred ca vorbesc cu totii, dar trebuie mereu un tap ispasitor. elevii de 10 oare chiar sunt de 10? v-ati invatat sa aveti copii cuminti, hipnotizati si cand vine un copil sanatos, chiar si istet, hop are probleme... suntem in era vitezei, oameni buni! adaptati-va si lasati copiii sa se exprime!
6
3
Vino Boro si ne scapa de rautatea care sta pe scaunul tau.Ne a distrus scoala.In loc sa ne unim cu sc 7 ,ne aduce scoala 5 pe cap.A distrus doua scoli, doua cartiere .Inspectoratul nu vede? Va ramane singura ,noi vom pleca.Poate va ramane cu cei din Piata Chiliei,care le-a strica rostul punandu-i sa vina la scoala 6.Bravo ISJ incurajati absenteismul.
3
1
Doamna draga, venim cu drag sa va impartasim minunatiile pe care le-a facut fiul dumneavoastra in fiecare zi. N-a existat zi in care copilul meu sa nu spuna ca Yoness a deranjat orele. Si spuneti-mi va rog cand a spus profesorului I m the boss you re an idiot, asta nu inseamna ca a jignit profesorul? Sau cand se plimba prin clasa in timpul orelor ca pe bulevard, asta nu inseamna ca deranjeaza? Poate ca sunt si altii care ii tin isonul, dar INTOTDEAUNA el incepe. Iar doamna diriginta chiar nu merita sa-i faceti asta.
10
7
Buna ziua! Se pare ca toata lumea stie despre toata lumea, cand e de dat cu parerea imediat actionam, dar cand e vorba sa se actioneze cu adevarat nimeni nu o face... Pentru cei care fac tot felul de afirmatii, aveti si dovezi? Aaaa, va simtiti protejati de anonimat si nu aveti nevoie de ele...! Cine striga hotul, de obicei cam ala e hotul...
11
9
Intotdeauna adevarul este la mijloc. Nu inteleg atitudinea unor parinti care sustin eliminarea copilului din clasa... Stimati parinti v-ati cumparat liceu ?
9
5
,,Gimnaziu de la scoala 5 Nicolae Iorga Constanta se desfiinteaza. Parintii elevilor pot depune cereri de transfer de la scoala 5 la scoala 6 Nicolae Titulescu ."Ii asteptam cu drag sa ne ia locul . Noi cei de la scoala 6 vom pleca la scoala 12.
5
0
Copilul este pierdut de sub control --parintii sint de vina ca nu.i pot stapini -in loc de tribunal ii trebuie o mama de bataie ptr disciplinare
12
6
Bai,eu am 29 de ani si imi aduc aminte ca eram cea mai obraznica clasa din generala,numai tampenii faceam,dar ne si cafteau profii.profu de mate ne prindea de perciuni,durea ca dracu.profa de geogra ne dadea cu rigla peste palme. Sa nu mai zic de dna invatatoare ca ne ridica in picioare pe toti si pe rand cate un indicator la fiecare palma.si plangeam ca prostii dar am iesit niste generatii cat de cat educate.si nici la psihologi nu ne au trimis.
13
1
Pai normal ca domnul Director Stelian Marinescu il apara pe acest copil, cand stie ca luat putina spaga ca el sa intre in aceasta clasa. si spunem din surse sigure, pentru ca D-na Munteanu, mama copilului, s-a scapat la un momentdat intr-o anumita discutie. Poate se sesizeaza si inspectoratul pe acesta tema si vine in control la acest Liceu.
18
6
Ce repede apeleaza psihologii la xanav pt ca de ai apelat la ei te considera un om cu probleme si in loc sa-ti trateze psihicul prin cuvant ca niste criminali, la toti pacientii fie bolnavi psihic sau nu le administreaza calmante ce dau dependenta astfel ca oameni sanatosi sunt condamnati la tratament psihiatric . Daca treci prin momente grele nu inseamna ca ESTI NEBUN si nu trebuie sa se apeleze la antidepresive puternice poate la antidepresive usoare ce se gasesc la plafar si nu dau dependenta dar unii psihologi sunt mai bolnavi decat pacientii, au viata dezechilibrata si iau antidepr
5
3
Imaginea scolii de azi...extrem de trist...
5
1
Doamna draga, spuneti-mi si mie de unde moda de a vorbi neintrebat in timpul orelor??? Nu cred ca a primit note doar din cauza ca a vorbit in timpul orei. Cu siguranta a primit cel putin o intrebare la care nu a raspuns si din aceasta cauza a primit nota mica. De ce a primit intrebare? Pentru ca avea chef de vorba si atunci i-a dat profesorul tema de discutie.
12
4
Doamna draga,se pare ca ai un copil problema.Tine-l sub control...Cauti tapi ispasitori cand de fapt,este numai vina ta si a lu' fii'tu.Mergi tu la un control.Ai mari probleme de atitudine mai ales ca ai ajuns sa si dai zvon in toata tara ...
30
9
Cel putin jumatate dintre profesori asa fac cum zice mama elevului si asa faceau si altii in trecut. Stie toata lumea sasa ca nu mai scrieti minciuni aici ca...mama are tupeu. Reclamatie la Ministerul Invatamintului, iar daca nu se iau masuuri corespunzatoare...la tribunal!
13
20
Este incredibil cat tupeu are mamica, sa ameninte cu judecata...in conditiile in care fiul acesteia in cei doi ani de scoala a creat numai probleme, este foarte obraznic, perturba orele de curs in fiecare zi. Doamna diriginta, precum si profesorii au dat dovada de foarta multa toleranta si au facut eforturi mari pentru a remedia situatia. Si DA, ne dorim sa plece din acest colegiu, deoarece copilul nu este pregatit sa faca fata nivelului de invatamant, perturband continuu procesul educational. Cat despre comentariul Domnului Director...ascunde gunoiul sub pres, e mai convenabil, nu?
34
9
Suita postarilor de mai jos reflecta fidel falia ce marcheaza societatea nostra de azi: de o parte oameni cu respect pentru reguli si lege, care sunt constienti de binefacerile educatiei, de cealalta parte trogloditi, pentru care anomia si bunul plac sunt optiuni de viata. Ii separa si felul in care se raporteaza la profesorii lor, dar si felul in care scriu. Ca unii au fobii cand e vorba de scoala, nu e de mirare. Nu le-a placut, probabil, niciodata, iar pe profesori, probabil exigenti, i-au vazut drept dusmanii lor. Uitati-va cum scrie cel de la 00:31 si e suficient... O, sancta simplicitas!
28
6
Toate semianalfabetele incrimineaza profesorii, pentru lacunele in educatie ale copiilor lor. Profesorii sint fraieri, ce sa isi faca nervi cu toate tatele, sa le dea 10 ca loazele tot loaze ramin.
32
7
Spuneti ca a luat note de 2 si 3 pe nedrept. Am o intrebare. Ultima nota din teza a fost luata pe drept? Poate povesteste mamica cum a contribuit la procesul de educare al copilului. Noi parintii, copiii si toata scoala am aflat tocmai de la copilul ei
31
3
Copilul are mari probleme. Si mama la fel.Trece jumatate din ora pana il potolesc profesorii ca sa poata face orele, iar ceilalti copii se plang ca nu se pot concentra din cauza ca le distrage atentia. Pana nu realizeaza mama ca copilul are intr-adevar probleme, copilul nu si revine.
33
4
nici macar 50 la suta dintre cele ce stau cracite se pot numi si parinte in adevaratul sens al cuvantului.
13
3
Ar trebui la procesd sa mearga si parinti care sa explice cat de greu e sa faci ore la niste clase cu elevi prost crescuti nesimtiti rasfatati .Studiati putin si vedeti cati profesori o iau razna din cauza progeniturilor fara cei 7 ani de acasa Cati profesori mor inainte de pensie si cum ajung la pensie cei care rezista .Cred ca e timpul ca si parintii sa se implice mai mult si sa spuna copiilor ca profesorii nu sunt de otel .Ce buna era bataia si disciplina de altadata Toate generatiile care au trecut prin scolile de laltadata sunt generatii solide cu Nu prea sunt frustrartri de nuielusa
25
8
Cu asa directori a ajuns scoala bataia de joc unor analfabeti cu bani de cele mai multe ori cistigati necinstit si care si-au crescut copilul in acelasi spirit.Directorul ce ar face daca ar avea acest elev in clasa,tot asa l-ar caracteriza,pe el il intereseaza doar scaunul.
21
4
Scolile sunt pline de copii cu probleme de comportament, cei mai multi rasfatati si needucati, ai caror parinti nu au capacitatea sa accepte acest lucru si sa ia masuri in consecinta. Cand profesorii vad ca parintele isi da interesul sa aduca pe calea cea buna copilul, au si ei intelegere. Dar daca parintele nu stie decat sa paseze altora responsabilitatea, se schimba lucrurile, mai ales in cazul unui copil cu probleme medicale. Profesorii sunt si ei oameni, niste oameni care trebuie respectati. Plus ca nu mai au parghiile de a pedepsi, nu au voie sa dea copilul afara din clasa de exemplu.
33
2
Educati-va plozii inainte de a le da drumul in societate!!! Nu este nimeni obligat, elev sau profesor, sa va tolereze jagardelele needucate!!
52
12
Educatia permisiva de acasa este cauza. Si daca dai in judecata profesorii, ce rezolvi pentru copilul tau? Se va cuminti? Nu e mai bine sa te concentrezi si sa il ajuti efectiv, in loc sa dai vina pe altii pentru pasivitatea ta?
55
9
vine din cei 7 ani de acasa ! nu poti sa ai un comportament acasa si sa fii altfel in societate ! daca institutia este contrata in idei acasa atunci copilul nu are de unde sa inteleaga ce e bine si ce nu e bine ! consider ca elevul , la varsta lui , nu are vina ! Parintii insa au cea mai mare vina !
36
5
Cum poate un copil impertinent cu o mamica de la multinationale sa faca legea in scoli ? e golan , obraznic si nu respecta r.o.i. , afara din scoala . Au ajuns golanii sa comande profesorii pt ca o pitipoanca pe tocuri cu bani multi si timp putin pt educatia copilului face figuri ?
33
10
Aduceti l putin pe la moi sa i ofer ca amintire o bataie la talpi de nu se face om.
18
10
Nu stie nimeni adevarul, sa fabrici harti se pricepe tot romanul, sa faci performanra nu se priceo prea multi, cel mai bine un proces civil, bravo doamna succes si nu va lasati intimidati!!! In tara spaga, si incompetenta a ramas
10
28
corect a fi ca toate persoanele implicate, respectiv colegii de clasa si profesorii sa dea declaratii fata de comportamentul copilului, daca ii face plangere se pot interoga chiar rudele si vecinii ptr o concluzie corecta
20
5
de cand e profesorul functionar public. mamica sa isi naibi un avocat competent macar nu unu cu facultatea la ff.
11
8
Este inadmisibil sa porti ranchiuna unui copil,sa il pedepsesti cu note mici,ptr ca s-a purtat urat la ore ieri.Numai in Ro vei vedea astfel de conportament.daca copilul are nev speciale,merita o noua sansa zi de zi,daca deranjeaza fara a avea probleme,profesorii sa ia masuri gen:vorbit cu parintii,scos de la ore cand deranjeaza prea tare.Astea se fac in alte tari.Eu cu ochii mei am vazut cum i-a fost luat scaunul unui copil si a stat 5 min in picioare ca se juca cu el,nu asculta de prof,parintii nu comenteaza astfel de pedepse,dar nu sunt de acord cu jigniri,dar pedepse au si foarte multe
11
20
M...din plin
13
11
Pentru cel de dedesupt! Esti facut gramada! Un nesimtit sau nesimtita care isi da cu parerea! Se vede ca nu ai copii! Iti place sa te bagi in discutie aiurea! Poate are dreptate femeia! Dupa comentariu iti dai seama cata educatie ai! Sictir!
9
27
Nu mai bine ai avea grija de plod? Ia-l acasa si educa-l! De cand si pana cand dam in judecata? Oricum un profesor iti demonstreaza la orice ora ... ca fi-tu este facut gramada!
34
14
Mare parte din vina comportamentului noii generatii o au si profesorii sa ajuns la un mod de santaj maxim sa faci meditatii cu profesorul .Faci meditatii toata lumea tace treci prin scoala ca gasca prin apa dar parintii accepta tac dar gresec deoarece repercursiunilese vad mai tarziu , bani aruncati aiurea , ceva ridicol sa faci meditatie deja la clasa a 3 a . Nu copii sunt slabi ci profesorii si educatorii sunt slabi pregatiti uitati va cu ce note trec sau pica examenele de titulatura si va veti convinge . Exact ca in fotbal doar ca aici profesorii nu isi asuma vina ca si un antrenorul .
25
22
Domnul Director de ce nu spune si faptul ca parintii celorlalti copii din clasa au depus o sesizare precum respectivul copil deranjeaza orele de curs, ii agreseaza fizic si verbal pe colegii de clasa. Cum puteti ca spuneti doamna ca doar face putina galagie cand copilul dumneavoastra injura ca la usa cortului. Nu intelegeti ca nici parintii din aceasta clasa nu va vrea copilul in preajma copiilor lor.
46
8

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108