REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.1° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
15.1° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

O simplă tamponare a ajuns coşmar pentru doi constănţeni care nu au acţionat legal!

O simplă tamponare a ajuns coşmar pentru doi constănţeni care nu au acţionat legal!

Replica API 13 iunie 2015 | 00:21 255

În caz de tamponare, completaţi formularul de constatare amiabilă!

În caz de tamponare, completaţi formularul de constatare amiabilă!

Mare atenţie, şoferi! Chiar dacă sunteţi implicaţi într-un accident rutier soldat doar cu pagube materiale, fie ele şi foarte mici, este mai mult decât necesar să completaţi formularul pentru constatarea amiabilă de accident. În caz contrar, lucrurile pot degenera, iar păgubitul poate rămâne cu buza umflată. Printr-o astfel de situaţie trec doi constănţeni, care fiecare are varianta lui şi care consideră că sunt nedreptătiţi.

Primul care consideră că a căzut victimă în toată situaţia creată este un tânăr. Acesta a relatat că, pe 15 mai anul curent, a intra cu autoturismul său, un Renault Clio, într-un Opel Corsa, pagubele fiind insesizabile. Partea vătămată a sunat la Poliţie şi oamenii legii i-au spus că, dacă nu sunt victime, să rezolve pe cale amiabilă, prin firma de asigurări. Ulterior, ambii şoferi au plecat de la faţa locului, potrivit spuselor celui care a provocat accidentul. „Pe 25 mai am primit o sesizare la adresa maşinii în care eu ca şi proprietar trebuie să declar cine a fugit de la faţa locului. Am fost a doua a zi la poliţie pe Brătianu şi agentul de poliţie a constatat că eu, cu o zgârietură la bara faţă dreapta, sub proiector, am reuşit să îi distrug tot spatele celuilat autovehicul. A declarat că are stopul stânga spart, bara toată îndoită, numărul înfundat, rama numărului spartă şi altele. Maşina mea nu are nimic!!! Recunosc că trebuia amendă pentru nedeclarare a unui accident în care, de fapt, nu a existat nici o pagubă, dar acum i-au dat asigurarea mea lui…”, a scris tânărul. La scurt timp a venit şi răspunsul fiului celuilalt şofer, care a precizat că lucrurile nu stau aşa. Acesta spune că, după ce l-a lovit, tot cel vinovat s-a dat jos şi a spus: “Boşorogule, aveai timp să treci, de ce ai pus frână?”, după care i-a adresat injurii şi a plecat, menţionând că maşina lui nu are nimic. “Ce vroiai să facă? Să vină la tine să-i dai asigurarea? S-a dus la Poliţie”. Prin urmare, fiecare şofer are o altă variantă cu privire la producerea evenimentului rutier.

Pentru a evita astfel de neplăceri, formularul pentru constatarea amiabilă de accident este mai mult decât necesar, spun poliţiştii rutieri. “Legea le dă dreptul fie să se ducă la societatea de asigurare, fie să vină la Poliţia Rutieră într-un termen de 24 de ore de la producerea accidentului. Dacă poliţistul rutier vede accidentul chiar în momentul în care acesta s-a produs, atunci sancţionează pe cel vinovat. Dacă vede doar urmările accidentului, nu poate decât să-i îndrume. Indicat este, în cazurile tamponărilor, să completeze formularul de constatare şi să se adreseze direct societăţilor de asigurare, pentru că Poliţia Rutieră este un intermediar în aceste cazuri. Formularul de constatare trebuie să se întocmească pe loc sau să se meargă direct la societăţile de asigurare”, a declarat, Ciprian Sobaru, şeful Serviciului Rutier din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa cu ceva timp în urmă. În caz contrar, se poate ajunge în situaţii neplăcute. Ca atare, în cazul accidentelor rutiere soldate cu pagube materiale, primul lucru care ne scuteşte de belele este formularul pentru constatarea amiabilă de accident.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108