REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
16.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

O zilieră din Constanța, credite bancare cu acte FALSE: avea foaie matricolă de la ANR

O zilieră din Constanța, credite bancare cu acte FALSE: avea foaie matricolă de la ANR

Replica API 26 februarie 2020 | 00:26 1431

Reprezentanții BCR s-au adresat Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța, solicitând efectuarea cercetărilor cu privire la săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune prin folosirea de acte falsificate de către Cristina Grigore din Constanța care, în perioada decembrie 2012 - martie 2013 a solicitat și obținut credite bancare pentru nevoi personale și carduri de credit în valoare totală de 286.747,13 lei. În acest scop, a uzat de înscrisuri false, pretins emise de către o societate, ce atestau în mod nereal calitatea acesteia de membră a personalului navigant al unor diferite nave comerciale și implicit, posibilitatea rambursării lunare a ratelor aferente împrumuturilor acordate, obligație pe care niciunul dintre făptuitori nu și-a respectat-o. Femeia era zilieră, însă a reușit să falsifice un carnet de marinar, foaie matricole care ar fi fost emisă de ANR și alte înscrisuri de care s-a folosit pentru a obține credite.

Potrivit rechizitoriului, la data de 21 decembrie 2012, între BCR și inculpată a fost încheiat contractul de credit pentru nevoi personale, în baza căruia inculpatei i-a fost pusă la dispoziție suma de 44.000 lei. În vederea încheierii contractului, femeia a prezentat, printre alte înscrisuri, adeverință din care rezulta că, începând cu data de 12.06.2007, ar fi fost recrutată ca personal navigant de către o societate, în funcția de bucătar, două contracte de angajare pretins încheiate la datele de 20.09.2011 și de 29.05.2012 cu armatorul german „Marlow Navigation Co Ltd", precum și o foaie matricolă, pretins emisă de Autoritatea Navală Română, din care reieșea că inculpata figura înmatriculată în registrul matricol de evidență a personalului navigant român și era posesoare a unui carnet de marinar. Pe parcursul urmăririi penale, au fost solicitate relații de la societatea așa zisă angajatoare, rezultând că inculpata nu a fost angajată sau recrutată prin intermediul societății. S-a precizat totodată că înscrisurile prezentate în vederea obținerii creditelor bancare nu au fost întocmite de către pretinsul emitent, reprezentantul societății precizând că nu sunt autorizați să încheie contracte de angajare sau îmbarcare în numele armatorului „Marlow Navigation Co Ltd". S-au solicitat relații Autorității Navale Române, rezultând că la numărul înregistrat în foaia matricolă nu se regăsește inculpata, ci o altă persoană.

Tribunalul Constanța

A recunoscut fapta!

Fiind audiată în cauză, a recunoscut că a obținut creditul de nevoi personale în baza unor documente ce nu corespundeau realității, fiind ajutată de alte persoane, precum și o persoană necunoscută de sex feminin, niciunul dintre aceștia nefiind identificat, însă, iar semnăturile de pe cererea de credit, contractul de credit, graficul de rambursare, certificatul de asigurare întocmite cu prilejul acordării creditului, îi aparțin. A mai declarat inculpata că nu a rambursat nicio sumă de bani, neavând posibilitatea să achite ratele creditului.

Femeia a fost condamnată la un an și o lună de închisoare cu suspendare. Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanța a formulat recurs, solicitând o pedeapsă mai mare.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Felicitari ma fato...bravo tie sa ma pis pe toate bancile din Romania cele mai de cacat sisteme monetare luara ti foc sa luati de bulangii
1
2
Arestatil pe fagadau a furat enorm de mult teren firmele lui a lucrat la supra pret cu primaria arestatil un excroc
5
0
pana la urma cat a luat de la banca? 44.000 sau 200.000 lei
0
1
felicitari !!! pai bcr este o societate comerciala privata , dar daca vrei un imprumut ptr societatea ta , iti cere si pe ma-sa si ta-su , ei nevrand sa riste nimic...
8
1
Ce mai cautati inculpata din ANR stie toata lumea Mona ,spaima cardurilor
3
1
Intradevar avem analfabeti functionali....citim si nu stim ce citim
5
1
Tu mari,bani sa ii aduca inapoi aia care au furat statul sau primariile,lasa bancile pentru ca la cati clienti au tepuit se descurca ele,lor li se potriveste zicala"hot pe hot cand l-a furat si dracu s-a mirat".
6
2
Ideea este sa furi cat mai mult ,sa furi o suma foarte mare,cum ar fi 114 milioane euro ,cat a furat Mazare.Cu cat furi mai mult cu atat faci puscarie mai putina sau deloc.Si daca mai esti si politician,primar,parlamentar invoci o " facatura politica" pusa la cale de opozitie si esti ca si rezolvat.Asta e justitia lui peste,justitia pesedista care te invita la furat.
16
3
Si banii i-a dat inapoi ?
7
8

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108