REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
15.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Oamenii lui Chelu, amendaţi cu 100 de milioane pentru că nu i-au lăsat pe administratorii Argus să intre în sediu

Oamenii lui Chelu, amendaţi cu 100 de milioane pentru că nu i-au lăsat pe administratorii Argus să intre în sediu

Replica API 5 iulie 2012 | 00:00 182

CNVM reacţionează la abuzurile milionarului gălăţean

CNVM reacţionează la abuzurile milionarului gălăţean

Cei doi oameni puşi de afaceristul Cătălin Chelu să interzică accesul în sediul firmei constănţene Argus a administratorilor legali au fost amendaţi cu 5.000 lei fiecare, de către Comisia Naţională a Valorilor Imobiliare (CNVM). Instituţia care supraveghează activitatea societăţilor listate la Bursa de Valori Bucureşti a sancţionat, în sfârşit, abuzurile pe care Chelu le comite de un an de zile, de când a preluat, ilegal, pachetul majoritar de acţiuni a producătorului de uleiuri vegetale Argus SA Constanţa. Cei amendaţi, Antonel Cristi Bunu şi George Constantinescu, sunt interpuşii lui Cătălin Chelu în afacerea Argus SA Constanţa, care au adoptat un stil de luptă simplu şi eficient împotriva conducerii legale a firmei constănţene: pur şi simplu, nu le dă voie, de un an de zile, să intre în sediul Argus.

"Având în vedere faptul că domnul Bunu Antonel Cristi a exercitat în mod abuziv, de facto, funcţii de conducere în cadrul SC Argus SA Constanţa, împiedicând accesul în societate al administratorilor de drept, aleşi în cadrul Adunării Generale a Acţionarilor din data de 10.11.2011 şi înregistraţi la ORC conform Certificatului Constatator nr. 542362/15.06.2012. Având în vedere că prin aceste fapte au fost aduse atingeri asupra intereselor acţionarilor inclusiv prin neasigurarea condiţiilor necesare menţinerii unei pieţe ordonate şi respectiv ridicării măsurii de suspendare de la tranzacţionare a acţiunilor SC Argus SA Constanţa, aceştia fiind în imposibilitatea de a-şi valorifica deţinerile în acest emitent. (...) Pentru încălcarea menţionată este responsabil domnul Bunu Antonel Cristi care, deşi putea şi trebuia să prevină săvârşirea unei astfel de fapte, nu a făcut-o", ANVM a hotărât emiterea următorului act individual: "Se sancţionează cu amendă în valoare de 5.000 lei dl. Bunu Antonel Cristi", se arată într-un document remis ieri atât BVB, cât şi Argus SA. Potrivit CNVM, amenda trebuie plătită în termen de 30 de zile, în caz contrar Bunu urmând a fi executat silit. Aceeaşi decizie a fost luată şi împotriva lui George Constantinescu, obligat, de asemenea, la plata unei amenzi de 5.000 de lei, în termen de 30 de zile. În paralel, CNVM solicită administratorilor de drept ai Argus SA să întocmească şi să publice, în regim de urgenţă, un raport curent detaliat cu privire la situaţia societăţii. Este vorba despre Consiliul de Administraţie legal constituit şi înregistrat la ORC Constanţa, alcătuit din Radu Anina, Ioan Păuna, Ana Bobîrcă, Dan Voiculescu şi Radu Constantin. Reamintim că milionarul Cătălin Chelu a preluat în forţă aproape 50% din acţiunile Argus SA Constanţa, prin intermediul mai multor firme controlate de el. Cu toate acestea, Chelu nu a respectat obligaţia legală de a lansa o ofertă publică de cumpărare de acţiuni de la ceilalţi acţionari, odată atins pragul de 33%. Cu toate acestea, afaceristul şi-a impus propriul Consiliu de Administraţie, care a numit noii directori ai Argus SA, structurile sale de conducere, complet ilegale, după cum au constat atât magistraţii constănţeni, cât şi oficialii CNVM, funcţionând, în paralel, cu structurile de conducere de drept. Mai mult, deşi controlează Argus SA abuziv, Chelu le-a ordonat oamenilor săi să le interzică accesul în sediul firmei a adevăraţilor administratori, împiedicându-i astfel să aibă grijă de societate. Antonel Cristi Bunu, omul de încredere al milionarului Chelu, amendat de CNVM pentru abuzurile comise la Argus, a fost arestat împreună cu afaceristul gălăţean, în noiembrie 2010, în mega scandalul mitei de 1 milion de euro pentru fostul şef al Poliţiei Române şi secretar de stat Dan Valentin Fătuloiu.

Cristian ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108