REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
15.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Oamenii lui Tăriceanu au zburat din conducerea Oil Terminal. Cine sunt noii administratori ai societăţii

Oamenii lui Tăriceanu au zburat din conducerea Oil Terminal. Cine sunt noii administratori ai societăţii

Replica API 29 martie 2016 | 00:09 1332

Consiliu fără clienţi politici

Consiliu fără clienţi politici

Daniel Marius Crişan şi Andrei Gerea

(Sursa foto: argesplus.ro)

Oil Terminal SA Constanţa are de ieri un nou Consiliu de Administraţie, din care fac parte Toma Bogdan Costreie, Cătălin Constantin Grigorescu, Gabriela Tănase, Dan Codescu, Bogdan Valentin Ghiţă, SC Staar Rating SRL (reprezentată de Dan Cristian Bărbulescu) şi Dumitru Matei. Adunarea Generală a Acţionarilor (AGA) a decis, de asemenea, încetarea mandatelor de administratori a lui Daniel Marius Crişan, Cristian Florin Gheorghe, Daniela Elena David şi Dan Păun.

Schimbarea componenţei CA vine după doar un an de mandat, iar pentru cele 7 posturi au candidat 12 persoane: Toma Bogdan Costreie, Daniel Marius Crişan, Cristian Florin Gheorghe, Elena Daniela David, Dan Păun, Staar Rating SRL, prin Dan Cristian Bărbulescu şi Dumitru Matei, Cătălin Constantin Grigorescu, Dan Codescu, Bogdan Valentin Ghiţă, Gabriela Tănase şi Niculae Ţicu. Este foarte probabil ca schimbarea administratorilor să fi vizat, în principal, scoaterea din conducerea Oil Terminal a politicienilor Daniel Marius Crişan şi Dan Păun, ambii membri ai partidului condus de Călin Popescu Tăriceanu, preşedintele Senatului.

„Replica” arăta în premieră, încă din februarie 2015, faptul că doi din membrii CA-ului instalat atunci al Oil Terminal sunt politicieni cu carnet de partid, puşi la conducerea companiei de stat constănţene doar pentru plata unor servicii politice. În acest caz, în favoarea fostului premier şi lider liberal Călin Popescu Tăriceanu, acum preşedinte al Senatului şi al formaţiunii PLR. Daniel Marius Crişan, de 54 de ani, a ocupat până în 2014 un post de director la Apele Române Argeş, unde a venit dintr-un post de şef gestionare parc auto, adică un şef de garaj, în DRDP Bucureşti.

Patron de mici afaceri în comerţ şi consultanţă, Crişan este fost membru PNL, devenit apoi lider al PLR Argeş, organizaţie care l-a dat pe ministrul Energiei, Andrei Gerea, adică oficialul în subordinea căruia se afla pe atunci Oil Terminal-ul la care conducerea căruia a fost pus colegul de filială, Daniel Crişan. Personaj destul de controversat prin Argeş, dacă e să ne raportăm la presa locală, mecanicul trimis de Gerea la Constanţa a fost coleg în CA-ul companiei Oil Terminal cu un coleg de partid, brăileanul Dan Păun.

În vârstă de 51 de ani, Păun a manageriat Oil Terminal cu experienţa sa de director la Econatura SRL, cunoscut producător de leacuri naturiste. Dan Păun este consilier local municipal în Brăila, ales pe listele ecologiştilor, dar trecut între timp în rândurile PLR-ului lui Tăriceanu, fiind liderul organizaţiei judeţene Brăila şi vicepreşedinte la nivel naţional.

Cine sunt noii administratori Oil Terminal

În vârstă de 40 de ani, constănţeanul Cătălin Constantin Grigorescu este stabilit în Bucureşti, avocat partener la bpv Griogescu Ştefănică din 2006, partener din 2012 la Fractal Insolvenţă, iar din 2013 la BACG Capital Advisers. Grigorescu este specializat în consilierea clienţilor corporatişti, management, tranzacţii etc, iar înaintea studiilor de Drept din Bucureşti a terminat în 1994 cursurile de Matematică- Informatică ale liceului „Mircea cel Bătrân” din Constanţa.

Bogdan Valentin Ghiţă, de 46 de ani, din Bucureşti, este expert în Ministerul Energiei, specializat în finanţe, bănci şi marketing, trecut şi pe la AVAS şi OPSPI. Ghiţă a reprezentat statul în Hidroelectrica, Electrica, Electrocentrale Bucureşti, Complexul Energetic Oltenia, Regia Autonomă pentru Activităţi Nucleare etc. Dan Codescu, de 62 de ani, a fost preşedinte al CA-ului societăţii de stat constănţene. Codescu este şi el expert la Ministerul Energiei, de asemenea angajat OPSPI, Ministerul Economiei, reprezentant al statului la Complexul Energetic Hunedoara, Electrocentrale Bucureşti, Conpet etc.

În perioada anilor ’70- ’80, Dan Codescu a proiectat piese şi tehnologii pentru Centrala Nuclearelectrică Cernavodă. Soţia sa, Olguţa, este pensionară a băncii de stat Eximbank, în timp ce fiul lor, Alexandru Codescu, este angajat al Oficiului Naţionale pentru Prevenirea şi Combaterea Spălării Banilor. Singura femeie din CA-ul Oil Terminal, Gabriela Tănase, nu este însoţită de nici un fel de informaţie despre pregătirea sa, în timp ce despre Toma Bogdan Costreie se ştie că este şeful Direcţiei Juridice din cadrul ANAF.

Dumitru Matei, de 60 de ani, activează în management şi marketing încă din 1989, când era angajat al producătorului de maşini Mebis SA din Bistriţa. Între 1992 şi 1998 a fost marketing manager la cunoscutul producător de bere Silva, pentru ca din 1998 până în 2000 să ocupe aceeaşi funcţie şi la grupul Brau Union România. Din această poziţie, Dumitru Matei a creat planul de marketing pentru lansarea noii mărci de bere Golden Braun, care a devenit imediat cea mai bine vândută bere din România.

Din 2000 până în 2003 a fost director general al Transilvania Reghin, apoi managerul grupului Haineken România, funcţie pe care a ocupat-o până în 2004. Din 2004 până în 2006 Dumitru Matei este manager în cadrul retailer-ului IT Flamingo, din 2006 până în 2011 a fost directorul filialei din România a firmei de consultanţă germane Candidus, iar din 2012 a fost directorul general al grupului de firme Electroprecizia SA Săcele.

Cristian ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108