REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.1° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
10.1° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Oamenii se plâng că au reapărut furturile în Valu lui Traian, dar NU sună la 112!

Oamenii se plâng că au reapărut furturile în Valu lui Traian, dar NU sună la 112!

Replica API 23 ianuarie 2019 | 00:00 305

De câteva zile, locuitorii din Valu lui Traian vorbesc pe rețelele de socializare despre faptul că au reapărut furturile din locuințe în localitate, însă nu există nici o sesizare la 112 sau vreo prezentare la sediul Poliției. Astfel potrivit informațiilor noastre, din luna septembrie 2018 nu există înregistrată vreo plângere legată de furturi din locuințe.

Potrivit unei femei care ar locui în zona Valea Seacă din localitatea Valu lui Traian, persoane necunoscute ar fi pătruns în locuința sa, în noaptea de 21 spre 22 ianuarie, și ar fi sustras un rucsac. Însă, nu există nici o plângere înregistrată în acest sens. Totodată, și alte persoane au menționat că au mai auzit cazuri în ultima perioadă. Numai că, atât timp cât nu există sesizări la 112 și nici plângeri la Poliție, putem vorbi despre cifra neagră a criminalității, care cuprinde diferența dintre criminalitatea reală și cea cunoscută (relevată). Și cel mai bun exemplu este faptul că, din septembrie 2018 și până în prezent, nu există nici o sesizare cu privire la furturi la Valu lui Traian. Pe această cale, oamenii legii fac apel la cetățeni să sune la 112, să se prezinte la Poliție, să depună plângeri.

Potrivit polițiștilor, una din cele mai eficiente metode de protecţie o constituie limitarea posibilităţilor de acces la bunurile de valoare şi prelungirea timpul necesar pentru sustragerea acestora de către infractori. Măsurile luate au rolul de a induce răufăcătorilor sentimentul că şansele de reuşită sunt minime, iar riscul de prindere este maxim, ceea constituie un factor psihologic. Se disting două tipuri de bariere utile protejării bunurilor: fizice, constituite din elemente, în special, mecanice de siguranţă (uşi, încuietori, grilaje, obloane, seifuri, pereţi etc.); „psihice”, care descurajează infractorii sau detectează în faza incipientă o tentativă de pătrundere prin efracţie (sisteme de securitate perimetrală, antiefracţie, control al accesului sau sisteme de supraveghere şi înregistrare video). Prin urmare, este bine să aveți în vedere instituirea unui sistem de supraveghere a vecinătăţii; interzicerea accesului în locuinţă şi refuzul de a da informaţii despre voi., bunurile pe care le deţineţi ori despre vecini, persoanelor străine ce pretind că reprezintă diverse instituţii, dar care nu se pot legitima; apelarea la o persoană de încredere care să vă ridice eventualele facturi sau înştiinţări lăsate în uşă ori în cutia poştală, pe perioada cât lipsiţi de la domiciliu; utilizarea sistemului de securitate antiefractie care trebuie sa devină un obicei firesc, precum inchiderea uşii; prezenţa unui câine; evitarea depozitării în curtea casei, la vedere, a ambalajelor unor obiecte de valoare.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Mie mi-au disparut carnatii de la afumat si a venit un negru de la politie si cica mi ia mancat pisica , va-n gura de ghioarle !
4
0
MITROI PREFECT
0
0
daca ti-a furat ceva suna la 112 si primesti un politai sa te pazeasca pe tine si casa. noi asa am facut la lumina.sunt atat de multi politai ca este liniste la noi la tara.ei ia bani sa nepazeasca cand eu stau si beau
1
0
de ce nu puneti camere de supraveghere ?
1
0
3 politai din Valu sunt ciori.... credeti ca n-au legaturi cu cei care fura????
8
3
la valu fura toti ,,ia unu de la altu,,se fura intre ei.
5
2
cine a pomenit pensiune agroturistica cu depozit de lemne in fata situat pe dn3? se aude drujba nu se poate tiganie mare ca in valu
4
0
La mine cand s-au furat 100 de gaini de carne in valu si am chemat politia sa vada si asa au venit dupa 2 ore si facea si la misto cica ma lasati sa intru in curte pai firai al naibi de cioroi daca vindeam tigari de contrabanda ca alti veneai la poarta si intrai peste mine direct ca sa mananci si tu ceva , in politia din valu sunt multi care nu au nici bac-ul luat
5
2
toti hotii se strang la nea florea cu magazinul care da marfa pe caiet !
10
0
Nu va mai panicati , Valu este o localitate linistita, momentan nu se fura , puneti concret o locatie sparta !
2
4
Danyel esti un mare prost.Probabil esti unul dintre infractori.Ce dobitoc.
2
1
O stire de cacat , si cine o scrie? ...un reporter a carei familie este certata cu legea !
0
3
Nicu, tu gandesti cand faci asemenea acuzatii!?
0
2
Sa mai votati psd futu n gura de idioti alde valu prostilor! Nu vedeti ca premarul are ditamai barlogul pe prostia voastra cretinilo?
6
3
Nu se sparg locuinte in valu!
1
5
La valu , brasov si fratii ghitata sunt care sparg case .
5
2

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108