REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.9° Constanța Mar., 7 Mai 2024
Anul XX Nr. 6722
17.9° Constanța Marți, 7 Mai 2024 Anul XX Nr. 6722
 

Obiceiuri vicioase care pot deforma maxilarul copiilor

Obiceiuri vicioase care pot deforma maxilarul copiilor

Replica API 18 martie 2022 | 00:00 270

Există câteva obiceiuri ale copiilor care pot deforma maxilarul. În plus, pe lângă dinţii strâmbi, pot apărea probleme la mestecare, înghiţire sau chiar vorbire.

În timpul perioadei de creștere, orice mic gest poate afecta creșterea și dezvoltarea normala a dinților. Cel mai vicios obicei este suptul degetelor.

Dr. Ionuţ Leahu, medic dentist specialist în implantologie: „Prin simplu fapt că bagă degetul în guriţă, împinge dinţii cu tot cu osul maxilar mai în faţă şi atunci în loc să fie la acelaşi nivel dinţii din faţă cu cei de jos, vom avea dinţii de sus mult mai în faţă.”

Dr. Cristina Novac, medic dentist: „Dinţii nu vor erupe în mod corect şi atunci vom avea nevoie de medicul ortodont care să trateze această problemă.”

Mai exact, copilul va avea nevoie în viitor de un aparat dentar care sa corecteze anomalia. O altă problemă sunt infecțiile care pot apărea din cauza mâinilor murdare.

Dr. Ionuţ Leahu, medic dentist specialist în implantologie: „Mai este şi obiceiul de a i se înmuia suzeta, este mai mult un obicei al părinţilor, de a se înmuia suzeta în ceva dulce şi apoi se lasă copilul să ţină acea suzetă. Asta e o problemă deoarece acea suzetă cu zaharuri va crea o carie de biberon, deci este mai degrabă un obicei al părinţilor, decât al copiilor.”

De aceea, părinții trebuie să le asigure copiilor o igienă orală încă din primele luni, scrie digi24.ro.

Dr. Cristina Novac, medic dentist: „Încă din timpul suptului sau biberonului, după fiecare masă copilului trebuie să i se cureţe gingiile cu un tifon steril, eventual umezit cu puţin ser fiziologic.”

O altă problemă, apărută de data aceasta la copiii mai mari, este poziția în care stă la școală sau acasă, atunci când își face temele. Cum poate influența acest lucru?

Dr. Cristina Novac, medic dentist: „De multe ori, în loc să avem o postură dreaptă la biroul la care copilul învaţă, copilul stă de obicei cu capul sprijinit în mână, poate să ducă la o erupţie incorectă a dinţilor definitivi în mod special.”

De aceea, prevenția este cea mai importantă. Un prim consult stomatologic ar trebui să fie făcut chiar la vârsta de doi ani.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212