REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.4° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
16.4° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Obişnuiţi-vă cu praful din cartierul Poarta 6! Garda de Mediu pasează problema, la o lună de la sesizare, în ‘ograda’ Agenţiei de Mediu!

Obişnuiţi-vă cu praful din cartierul Poarta 6! Garda de Mediu pasează problema, la o lună de la sesizare, în ‘ograda’ Agenţiei de Mediu!

Replica API 14 august 2018 | 00:00 322

Constănţenii care locuiesc în zona Faleză Sud din municipiul Constanţa au reclamat în nenumărate rânduri că un praf negru susceptibil a fi cărbune se depune frecvent atât pe autoturisme, cât şi în partamentele celor care au vedere la Portul Constanţa. În acest sens, s-a acţionat printr-o sesizare şi anul acesta, mai exact în luna iunie a.c., cu privire la prezenţa unui strat negru pe autoturismele parcate în cartierul constănţean Poarta 6.

În urma subiectului abordat la sfârşitul lunii iunie a.c., într-un articol Replica de Constanţa, privind sesizarea unei poluări cu praf de cărbune în cartierul constănţean Poarta 6, reprezentanţii Gărzii de Mediu au dat asigurări că s-au prelevat probe care au fost duse la laborator pentru investigaţii. Reamintim că la acea dată (în dimineaţa zilei de marţi, 26 iunie a.c.) locuitorii cartierului au sesizat faptul că maşinile lor sunt acoperite de un strat de praf negru care se presupune a fi praf de cărbune. Nu au rămas indiferenţi şi au sesizat chiar şi autorităţile competente în acest caz.

După mai bine de o lună de zile de atunci, Garda de Mediu susţine că nu primit răspunsul în urma analizelor. Mai mult, reprezentantul Gărzii de Mediu Constanţa s-a cam contrazis în declaraţii, motiv pentru care aşteptăm un punct de vedere şi de la Agenţia de Mediu, pe care îl vom publica în momentul în care vom intra în posesia acestuia.

“Agenţia de Mediu ne-a răspuns că nu au prelevat probe chiar în momentul acela din motive tehnice, aceştia au ajuns mai târziu în zona respectivă pentru prelevare de probe, iar din acest motiv probabil că nu s-a găsit că ar fi aşa ceva. S-a prelevat, dar din motivaţie (documentul transmis de Agenţia de Mediu către Garda de Mediu – n.r.) nu s-a putut diagnostica ca fiind praf de cărbune. Astfel se face că din verificările lor nu s-a constatat că ar fi o poluare”, a declarat, pentru Replica de Constanţa, şeful Gărzii de Mediu Constanţa, Marian Râşnoveanu.

Citeşte şi: CARTIER ACOPERIT DE UN PRAF NEGRU! Garda de Mediu s-a sesizat în acest caz

Paula SOLOMON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Cine sa faca treaba ? Valeria Ghinea spagara care merge cu mana intinsa si ameninta pe toti cei controlati. O vaca imputita care trebuia sa iasa la pensie dar mai mulge putin. Rasnoveanu nu este decat o sageata fost politist local si membru PSD. Cu asta am spus totul. Spagi fratilor ca si gura voastra trebuie sa manance.
5
1
La agentia de mediu constanta e bataie de joc, se sta la rand cu orele , se cer mici atentii sau te rezolva peste 3 ani, nimeni nu se sesizeaza. Mai sunt si foste angajate care aranjeaza cu colegele lor, un fel de intermediare
5
0
Suntem de tot rasul in Constanta , APM si garda de mediu rusineeee!!!! Rusine pentru gunoaiele din oras , pentru mirosul urat .Nu stiti decat sa dati amenzi , ar trebuii sa va amendati singuri .
5
0
Risnoveanu este tinut la Garda de Mediu de Stroe Felix ca RAJA sa nu mai fie amendata pentru apele murdare deversate in Marea Neagra.
10
0
Garda de Mediu nu-si indeplineste atributiile din lege. Am sesizat mirosul de titei din zona Far, de la Oil Terminal. Nu se iau masuri pentru protectia mediului si a aerului pe care-l respiram. Pentru ce primesc salariile nesimtite? Si Primaria are o mare vina.
8
0
am vandut apartamentu-l si mi-am cumparat casa in valu lui traian sa schimbat aeru-l este curat respirabil ,pentru sanatate ce nu face omul
4
3
Nu stiu din ce partid este ca e pus de ciolos, dar il tine Stroe, Tutuianu si Fagadau in functie, inseamna ca de asta isi permite sa stea plecat de la birou, e smecher tare. Parca era politist la locala la Fagadau inainte, oameni de valoare , nu gluma!
12
0
A cerut spaga de la toata lumea la verificari, il doare in cur, dar in traditia pur psd e tinut in functie de conducerea PSD constanta . Verificati cat sta la birou, deloc. Cand vine ia spaga si pleaca. Oameni de valoarea care isi vad de treaba personala, de altii nu ii intereseaza.
16
1
cand a constatat accest maimutoi de rasnoveanu ,si ce ? el sta numai beat si ,,afumat,, prin vama veche ,,acolo unde are o terasa,iar la birou vine doar cand trebuie sa primeasca spaga
15
0
Mesajele care nu convin sunt sterse! Te iei de Covex? Te iei de Idu si Panait cei care conduc din umbra portul, pe langa Comanescu.
15
0
Handi ala de rasnoveanu trebuie inchis cativa ani buni. Ce analiza mea ai nevoie sa vezi ca vine carbune din port. Ca aia care descarca nu stropesc si nu pun prelate. .. sa va stea spaga in gat si gatul plin de carbune.
19
1
Am vrut sa pun un comentariu privind la ce tip de masuratori trebuie facute de laboratoarele Agentiei de Mediu si ce boli s-au agravat la copii si batranii din zona frecventa lor crescand cu 400-500% fata de restul Constantei dar mesajele sunt sterse.
14
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108