REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.8° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
15.8° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Off-shorurile din Africa de Vest VÂND ILUZII celor care vor să se angajeze pe platforme

Off-shorurile din Africa de Vest VÂND ILUZII celor care vor să se angajeze pe platforme

Replica API 10 aprilie 2017 | 00:00 494

Avertisment de la SLN:

Avertisment de la SLN:

Este din ce în ce mai greu sau mai riscant pentru navigatori sau personalul din acest domeniu să îşi găsească de muncă. Ofertele care apartent ar scoate „din foame” şi ar aduce îndestulare pot fi adevărate capcane.

Pentru cei care încă nu au aflat şi dau curs anunţurilor de angajare postate pe diverse site-uri de profil, este important de ştiut următorul aspect: off-shorurile din Africa de Vest se închid pe capete sau sunt în imposibilitatea de a-şi plăti angajaţii conform condiţiilor anunţate la momentul încheierii contractelor!

„Înainte să plece, oamenii ar trebui să se intereseze la Sindicatul Liber al Navigatorilor (SLN) care este situaţia. Însă mulţi preferă să nu fie în sindicat, se zgârcesc la cotizaţia aceea infimă şi se trezesc că ajung la destinaţie, la locul de muncă, şi sunt probleme. Şi-atunci, apelează la noi, chiar dacă nu sunt membri ai sindicatului. Ar fi ideal să se înscrie, în primul rând pentru că au siguranţa că, indiferent de ce se întâmplă, există un organism care le apără drepturile şi îi ajută să îşi recupereze drepturile”, a declarat Adrian Mihălcioiu, lider SLN.

„De la sfârşitul anului 2016 şi până în prezent, am deschis 17 poliţe de asigurare pentru navele platforme deţinute de off-shoruri. E vorba despre off-shoruri din Africa de Vest. Se închid sau sunt în incapacitate de a-şi mai plăti oamenii. Chiar şi aşa, sesizez că sunt anunţuri de recrutare pentru această zonă, iar cei care nu ştiu că sunt probleme, se încântă, pleacă, apoi constată că nu sunt plătiţi”, a adăugat Mihălcioiu.

A.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Cotizatia anuala este 70 usd nebrevetati si 100 usd ofiteri . Sunt AB pe nave norvegiene cu contracte SLN si da, opresc 30 euro pe luna doar pe lunile de ambarcare. M-au sunat si mi-au dat inapoi 70 usd ca ii platisem inainte sa ajung la nava asta.
0
0
Asteptam articole si despre "vrajitorul" Comanescu care nu si- a mai platit angajatii de 6 luni.
0
0
Daca aia nu respecta contractele ce sa mai spunem de grup servicii petroliere a lu comanescu ........dc nu zice nimeni nimik de ei .....
3
0
e vina companiilor de crewing care fara spaga oricum nu te baga in seama ei stiu unde te trimit dar te mint pe fata si iti zic ca totul e minunat, treaaba cu mihalcioiu e simpla sln nu e itf si mihalcioiu e un mafiot ca tot anr ul ala stiti cum se alinta cei din anr imtre ei? cosa noastra isi zic in gluma cica acolo toata lumea sunt rude! si toate astea ca romanii se descurca la nava si asa se lauda si romania cu navigatia pama si Tbilisi mai gasesti cateva nave dar Romania membra EU are doua barci sub pavilion si daca le mai iau si pe alea! rusine securistilor
8
0
30 de euro pe luna e o cotizatie infima ?
10
0
Mai moale cu milogeala asta la cotizatie. Oamenii pun intrebari pt ca mihalcioiu e reprezentant itf care e worldwide free of charge, nu sln. Auzi cica suntem zgarciti...
11
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108