REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.4° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
9.4° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Oficial grec: Prezentarea unui test COVID-19 negativ ar putea fi obligatorie şi pentru turiştii care vin cu chartere

Oficial grec: Prezentarea unui test COVID-19 negativ ar putea fi obligatorie şi pentru turiştii care vin cu chartere

Replica API 13 iulie 2020 | 00:00 804

Autorităţile elene discută posibilitatea introducerii obligativităţii prezentării unui test COVID-19 negativ şi pentru turiştii care vin în Grecia cu chartere, a declarat sâmbătă Manolis Kallionakis, membru în Consiliul regional al Cretei.

"Sunt discuţii la nivel guvernamental în sensul de a introduce şi pe aeroport regula asta, să vină cu testul făcut", a menţionat el, într-o întâlnire cu câţiva jurnalişti români.

Kallionakis a admis că turiştii ar putea fi descurajaţi de această cerinţă, mai ales că testul presupune şi un cost suplimentar pentru aceştia.

"Este un cost, dar costul este mult mai mic decât să fii bolnav şi să stai într-un spital într-o ţară care nu este a ta şi oamenii pe care îi iubeşti să nu fie lângă tine", a spus oficialul elen, scrie Agerpres.

Potrivit lui Manolis Kallionakis, care este în acelaşi timp şi directorul general al unui spital, "Covidul a intrat în viaţa noastră şi trebuie să fim toţi mult mai atenţi".

"Tot ceea ce se întâmplă este pentru ca toţi să fie mai protejaţi şi toţi cei care vin în vacanţă chiar să îşi facă vacanţă", a adăugat el.

Kallionakis a precizat că nu există discuţii referitoare la închiderea graniţelor pentru nicio ţară şi probabil acest test COVID-19 negativ va fi cerinţa de bază pentru restul sezonului.

Începând cu data de 14 iulie, ora 6:00, toţi cetăţenii străini care intră în Republica Elenă pe cale rutieră prin punctul de trecere a frontierei Kulata - Promachonas sunt obligaţi să prezinte un test molecular cu rezultat negativ privind infecţia cu SARS-CoV-2, prelevat cu maximum 72 de ore înainte, altfel nu le va fi permisă intrarea pe teritoriul grec, a anunţat vineri Ministerul Afacerilor Externe.

MAE a subliniat că obligativitatea completării formularului de localizare a pasagerilor (PLF/Passenger Locator Form) rămâne în vigoare, iar acesta trebuie completat cu minimum 24 de ore înainte de sosirea în Republica Elenă.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108