REPLICA ONLINE CONSTANTA

16° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
16° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Oil Terminal a câştigat procesul cu fostul director juridic: Dragomir voia postul înapoi şi daune de aproape 1 miliard

Oil Terminal a câştigat procesul cu fostul director juridic: Dragomir voia postul înapoi şi daune de aproape 1 miliard

Replica API 19 iunie 2013 | 00:00 243

Culmea ironiei: compania află cum e să nu mai pierzi în instanţe, după plecarea ei

Culmea ironiei: compania află cum e să nu mai pierzi în instanţe, după plecarea ei

Oil Terminal a câştigat procesul intentat de fostul său director juridic, Daniela Dragomir, concediată în ianuarie 2013, care solicita instanţei reîncadrarea pe funcţie şi daune totale de circa un miliard de lei vechi. Tribunalul Constanţa a respins, pe 17 iunie a.c., cererea Danielei Dragomir ca nefondată, fosta pedelistă având totuşi posibilitatea de a face recurs la Curtea de Apel. În dosarul înregistrat la Tribunal pe 18.02.2013, fostul director juridic cerea anularea deciziei de concediere nr.28/18.01.2013, obligarea pârâtei Oil Terminal la reintegrarea în funcţia deţinută anterior emiterii deciziei şi la plata unei despăgubiri egale cu salariile indexate, majorate şi reactualizate şi cu celelalte drepturi de care ar fi putut beneficia, începând cu data desfacerii contractului individual de muncă şi până la reintegrarea efectivă, obligarea pârâtei la plata de daune morale în cuantum de 20.000 lei şi a cheltuielilor de judecată. Un calcul simplu arată că, numai până în luna în curs, Daniela Dragomir ar fi primit circa 1 miliard de lei vechi daune, din moment ce la daunele de 200 de milioane adăugăm salariul său lunar net de 100 de milioane de lei pe 5 luni, indexările, prima de Paşte etc.

"Replica" a dezvăluit în premieră faptul că Daniela Dragomir a fost concediată de la Oil Terminal, după ce a refuzat să rămână în cadrul companiei pe un alt post, la Direcţia Comercială, după desfiinţarea Direcţiei Juridice şi transformarea sa în birou juridic. Dragomir a refuzat, pe motiv că salariul pe care urma să-l încaseze la noul job era de doar 3.000 lei, în condiţiile în care leafa sa lunară de la Juridic se ridica la 10.000 lei net. Daniela Dragomir a fost angajată la Oil Terminal în martie 2009, pe un post înfiinţat special pentru ea, acela de director juridic, post care nu a existat, până acum, în istoria seculară a companiei de stat constănţene. În vârstă de 40 de ani, fosta pedelistă s-a bucurat de pile incredibil de puternice, din moment ce statul a înfiinţat special pentru ea la Oil Terminal o funcţie plătită cu 100 de milioane pe lună, în timp ce dădea oameni afară şi îi trimitea pe restul în şomaj tehnic, cu lunile de zile. De altfel, în mandatul său de aproape 4 ani, fostul director juridic a pierdut mai toate procesele posibile ale Oil Terminal, aspect sesizat atât de ANAF, în controalele din 2012, cât şi de un audit realizat la solicitarea actualei conduceri. A fost motivul pentru care acţionarul majoritar al Oil Terminal, Ministerul Economiei, a decis desfiinţarea Direcţiei Juridice, care a adus companiei pierderi de câteva miliarde pe an numai pentru plata personalului angajat în această păguboasă structură.

Cristian ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108