REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
11.4° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Oil Terminal angajează casa de avocatură a unui lider PDL în procesul cu Ministerul Finanţelor

Oil Terminal angajează casa de avocatură a unui lider PDL în procesul cu Ministerul Finanţelor

Replica API 29 martie 2013 | 00:00 1020

Constănţenii contestă cele 85 de măsuri impuse în martie 2012 de ANAF

Constănţenii contestă cele 85 de măsuri impuse în martie 2012 de ANAF

Compania de stat Oil Terminal SA Constanţa se judecă din iulie 2012 cu Ministerul Finanţelor Publice, în încercarea de a anula cele 85 de măsuri impuse în urma unor controale efectuate de ANAF în 2011, conducerea societăţii considerând că, obiectiv vorbind, este imposibilă aplicarea acestora. Potrivit unei raportări Oil Terminal, în intervalele 11 iulie - 9 septembrie 2011 şi 31 octombrie - 11 noiembrie 2011, Ovidiu Bistriceanu şi Răzvan Ivan, consilieri în cadrul ANAF, au efectuat un control financiar la Oil Terminal, urmărind modul de fundamentare, elaborare şi execuţie a bugetelor de venituri şi cheltuieli, modul de realizare a veniturilor, modul de utilizare a resurselor financiare şi materiale, modul de respectare a disciplinei financiar-contabile, modul de funcţionare a controlului managerial în raport cu deficienţele constatate în activitatea societăţii şi calitatea managementului, perioada vizată fiind 01.01.2009- 31.12.2010. În urma controlului, organul constatator a emis procesul verbal de control financiar nr. 4326/29.03.2012 şi dispoziţia obligatorie nr. 853535 din 30 martie 2012, care conţin mai multe constatări, sancţiuni, dar şi un număr de 85 de măsuri pe care Oil Terminal trebuie să le aplice pentru înlăturarea şi prevenirea unor aşa-zise abateri de la disciplina economico-financiară, se mai arată într-un document semnat de preşedintele Consiliului de Administraţie al Oil Terminal, Sorin Viorel Ciutureanu.

Potrivit acestuia, procesul verbal de control financiar şi măsurile impuse de către Agenţia Naţională de Administrare Fiscală - Direcţia Generală de Control Financiar sunt netemeinice şi nelegale şi, în consecinţă, a formulat plângere prealabilă împotriva procesului verbal de control financiar nr. 4326/29 martie 2012 şi a dispoziţiei obligatorii nr. 853535 din 30 martie a.c. Pe 20 martie a.c., procesul dintre Oil Terminal şi Ministerul Finanţelor a avut cel de-al şaptelea termen, următorul fiind fixat pentru data de 08.05.2013. În prezent, Curtea de Apel Bucureşti aşteaptă expertizele contabile şi tehnice pe care le-a solicitat în vederea soluţionării speţei, expertul tehnic desemnat fiind prof.univ.dr.ing Dragoş Ciuparu. Miza este una majoră pentru Oil Terminal, un eventual câştig de cauză al Ministerului Finanţelor urmând să schimbe din temelii activitatea companiei constănţene, atât ca practică de lucru, cât şi din punct de vedere financiar. Conform notei de fundamentare a Consiliului de Administraţie la proiectul propus spre aprobarea Adunării Generale a Acţionarilor de pe 25/26.04.2013, privind angajarea unei case de avocatură pentru reprezentarea în instanţă în procesul cu Ministerul Finanţelor Publice, magistraţii Curţii de Apel Bucureşti vor să afle, în urma expertizelor solicitate următoarele aspecte: dacă Agenţia Naţională de Resurse Minerale (ANRM) reglementează numai tarifele practicate la ţiţei şi combustibili auto, sau şi la păcură sau alte produse chimice; dacă dacă tarifele reglementate prin ordinul ANRM sunt obligatorii; dacă rezervoarele, conductele şi celelalte instalaţii şi echipamente aferente acestora, care asigură realizarea prestaţiilor şi produselor chimice şi păcură fac obiectul Acordului petrolier de concesiune a activităţii de exploatare a rezervoarelor, conductelor de transport al ţiţeiului şi produselor petroliere, a instalaţiilor de pompare şi a celorlalte instalaţii şi echipamente aferente acestora, încheiat între ANRM, în calitate de concedent şi Oil Terminal, în calitate de concesionar, aprobat prin HG 88/2002; dacă suma de 4,9 milioane lei (neactualizată din anul 2000) reprezintă mijloace fixe neînregistrate la domeniul public al statului; dacă Oil Terminal deţine imobilizări corporale existente la data înfiinţării cu care realizează venituri din prestaţii privind manipularea produselor chimice lichide şi a păcurei, produse care nu au legătură cu sistemul naţional de transport al ţiţeiului şi produselor petroliere.

Avocatul pedelist care arbitrează conflictul penelist vrea legalizarea căsătoriilor homosexuale

Oil Terminal a fost reprezentată în acest proces de SCA Ciuraru, Lohan, Manole şi Asociaţii, iar Consiliul de Administraţie solicită acum AGA "încheierea unui contract de asistenţă juridică", "având în vedere complexitatea şi importanţa financiară a dosarului". Dincolo de aspectele cât se poate de stufoase şi de tehnice ale litigiului dintre conducerea Oil Terminal şi Direcţia Generală de Inspecţie a Ministerului Finanţelor (dealtminteri, ambele deţinute de PNL), se poate sesiza un amănunt inedit şi în ceea ce-i priveşte pe profesioniştii de la SCA Ciuraru, Lohan, Manole şi Asociaţii. Asociatul Lohan este nimeni altul avocatul Decebal Lohan, posesorul unei liste impresionante de funcţii în PDL şi ranguri guvernamentale: fost lider naţional al tineretului PDL, secretar general al PDL Diaspora, fost consilier al ministrului Educaţiei, Daniel Funeriu, fost secretar de stat în cadrul Consiliului Naţional de Integritate, actuala ANI, până în iunie 2012 secretar general la Autoritatea Naţională pentru Cercetare Ştiinţifică (ANCS), iar în prezent inspector guvernamental în cadrul Secretariatului General al Guvernului (SGG), dar şi membru în Consiliile de Administraţie de la Institutul Naţional de Cercetare în domeniul Geologiei, Geofizicii, Geochimiei şi Teledetecţiei- pe scurt, Institutul Geologic al României (IGR), respectiv Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Laserilor, Plasmei şi Radiaţiilor. Din punct de vedere politic, Lohan a ajuns în atenţia opiniei publice în 2003 când, în calitatea sa de lider al tineretului PD, a propus legiferarea căsătoriilor dintre persoanele de acelaşi sex, dar şi înfiinţarea unei structuri în cadrul PD destinată exclusiv homosexualilor şi lesbienelor.

Cristian ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108