REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.1° ConstanÈ›a Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
10.1° ConstanÈ›a Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Olguţa Vasilescu: Majorarea salariului minim la 1.900 de lei va fi adoptată în Guvern săptămâna aceasta

Olguţa Vasilescu: Majorarea salariului minim la 1.900 de lei va fi adoptată în Guvern săptămâna aceasta

Replica API 28 noiembrie 2017 | 23:59 490

Executivul va aproba în ședința din această săptămână Hotărârea de Guvern prin care salariul minim va fi majorat la 1.900 de lei, a susținut, luni, ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, scrie Agerpres.

Cu prilejul unor declarații de presă, ea a fost întrebată dacă Guvernul va aproba măsura în ședința programată săptămâna aceasta.

"Da, obligatoriu. În același timp cu bugetul, vom avea această Hotărâre de Guvern referitoare la salariul minim, care rămâne la 1.900 de lei, așa cum s-a stabilit, pentru că este vorba și de întoarcerea sarcinii fiscale. Motivul amânării acestei Hotărâri de Guvern nu a fost altul decât că ea trebuie să stea o anumită perioadă de timp pe site pentru dezbateri. S-a cerut transparență și s-au efectuat mai multe etape în acest sens. Deci da, va fi", a susținut Vasilescu.

În ceea ce privește programarea unei dezbateri a bugetului în aceeași ședință, ea spus că ministrul Finanțelor, Ionuț Mișa, este cel care trebuie să răspundă la această întrebare.

"Chiar nu știu mai multe amănunte, știu că s-a discutat bugetul cu Ministerul Muncii și nu avem niciun fel de problemă cu pensiile și salariile anul viitor", a dat asigurări Vasilescu.

Hotărârea Guvernului pentru stabilirea salariului de bază minim brut pe țară garantat în plată ar fi trebuit aprobat în ședința de Guvern din 8 noiembrie, însă, potrivit unor surse oficiale, a fost retras de pe ordinea de zi pentru că trebuia discutat în Consiliul Economic și Social (CES), iar pentru acest lucru trebuia să stea o anumită perioadă în dezbatere publică.

Ministerul Muncii a postat proiectul privind majorarea salariului minim la 1.900 de lei pe pagina sa de internet în data de 26 octombrie și a așteptat propuneri, sugestii și opinii cu privire la acesta până pe 4 noiembrie.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
actualitate!veti fugi la propriu cu salteaua pe cap si boccelele legate de gat,sa nu va prinda portareii moderni.ca bani de "fonciire"nu veti avea,la ce biruri pregateste"statul paralel".Succes!
0
0
Nu protestati de 1 Decembrie ca au promis plafonarea amenzilor. Intre guvern si Monitorul Oficial plafonarea o sa fie undeva la 15000 lei la catea au facut in acelasi stil mistocaresc. De, doar suntem fraieri calcati in piciare de hoti si golani. La salariul minim brut vechi 1450 lei, omul primea 1065 lei in mana, acum la 1900 brutul va primi 1162 lei adica fix cu 97 lei mai mult. Aveti grija pe unde treceti strada sau pe unde aruncati gunoaie. Si cel mai important, sa nu va uitati urat la primar, voi veti lua amenda nu primaria ca doar n-o sa vedeti politist local amendandu-si seful.
1
0
Hotii astia or sa faca salariul minim 5000 brut dar 1500 net pt. a calcula punctul de amenda rutiera la brut, si eu ii credeam prosti.Valcov,Valcov ce rahat mai coci tu acolo?
3
0
Cum poti sa spui asemenea aberatii, crezi ca vorbesti cu copiii de la gradinita? Nici ei nu mai pun botul la vrajelile voastre, ordinarilor ce sunteti, ne terminati incet dar sigur!
3
0
sa inteleg ca aceasta curva a devenit porta voce a penalilor din ciuma rosie, isi apara cu ardoare salariul ei , al fostului, al amantului si eventualilor amanti. In ce tara traim , atata timp cat un amant cocotat ,nejustificat pe piscuri inalte, are --ATENTIE-- 1400 euro net lunar. ATUNCI , LOGIC, CURVA LATRA
5
0
Mare tarfa si mare proasta mai este maimuta asta!!!
5
0
constantean prost
1
1
ESTE FOARTE BINE,
1
1
orice tzugurlan va primi @ 400 euro lunar;bun,sa vedem si pretul marinimiei p.s.dragnea,reflectat in explozia de taxe si biruri care vor urma.ca doar nu va inchipuiti ca Romania a castigal la LOTO.vom ajunge mai rau decat in Zimbabwe.
5
1
mai incetati o data cu alba neagra asta cu salariile. javre hoate
5
0
Hai, iesiti si protestati ratatilor. Sau poate este mai bine sa-l taie cu 25%?
2
8
dupa ce ca este curva e si proasta
9
1

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108