REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
11.4° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

OPERATORII de PLAJE spun că au OBOSIT: Orban propune noi măsuri pentru litoral

OPERATORII de PLAJE spun că au OBOSIT: Orban propune noi măsuri pentru litoral

Replica API 28 iulie 2020 | 00:00 1724

Premierul Ludovic Orban a declarat, luni, 27 iulie, că are în plan mai multe măsuri care implică litoralul, acolo unde, în ultimele săptămâni, s-au încălcat frecvent regulile de distanțare socială. Dovadă a acestui fapt stau amenzile date de oamenii legii pentru nerespectrea distanței sociale pe plajă.

Premierul României, Ludovic Orban a declarant, într-o conferință de presă, susținută luni, 27 iulie, că iau în considerare aplicarea mai multor măsuri de prevenire a răspândirii coronavirusului pe litoralul românesc. Acesta a făcut referire la măsuri în care sunt discutate terasele dar și distanțarea fizică pe plajă. „Există mai multe măsuri în analiză - limitarea programului pentru terase, pentru cluburi, respectarea regulilor de distanțare socială pe plaje, că e foarte greu de identificat dacă un grup de persoane reprezintă o familie sau nu, iar atunci putem impune respectarea regulilor de distanțare pentru toți cei care sunt pe plajă” a declarat premierul, Ludovic Orban.

Încă nu s-a luat o decizie

Premierul a subliniat faptul că măsurile prezentate sunt în analiză și că nu s-a luat încă o decizie. Totodată, acesta a mai spus că nu se dorește luarea unor măsuri cu impact negativ asupra țării, că se va face evaluare pe fiecare localitate, iar acolo unde este risc crescut, se va lua măsura carantinării. „Încercăm să luăm măsuri punctuale care să reducă riscul de răspândire în posibile zone cu risc mare de răspândire”, a adăugat Ludovic Orban.

Ludovic Orban

Au fost aplicate sancțiuni pe plajă

Polițiști din cadrul Serviciului de Ordine Publică, împreună cu polițiștii orașului Eforie, jandarmi ai I.J.J. Constanța și inspectori din cadrul Administrației Bazinale de Apă Dobrogea Litoral, în perioada 24-26 iulie a.c., au desfășurat o acțiune pe raza orașului Eforie, pentru verificarea respectării măsurilor de protecție sanitară, în vederea prevenirii și limitării infectarii cu virusul Covid-19. De exemplu, în data de 25 iulie a.c. polițiștii au constatat faptul că pe o plajă din stațiunea Eforie Nord nu sunt respectate măsurile de distanțare fizică, sens în care s-a aplicat măsura sancționării contravenționle a operatorului de plajă, cu amendă în valoare de 5.000 lei, conform Legii 55/2020, întrucât acesta a permis mai multor persoane accesul pe plajă, fără a putea asigura distanțarea între acestea.

Scopul acestor activități este responsabilizarea cetățenilor privind respectarea măsurilor de protecție sanitară și a normele de protecție împotriva răspândirii infecțiilor cu noul coronavirus.

Operatorii de plajă se declară… obosiți

Contactat fiind, în legătură cu propunerea premierului de a aplica noi măsuri pe litoralul românesc, un operator de plaje a transmis faptul că în cazul în care acestea vor fi luate le va respecta. Totodată, acesta a mai spus că acest sezon este unul dintre cele mai grele și se declară ‘obosiți’. „În cazul în care aceste măsuri vor fi luate, noi le vom adopta imediat. Tot timpul am respectat toate reglementările impuse și așa vom face în continuare. Noi le luăm datele celor care intră la terasă sau pe plajă. știm care-s din familie și care nu. Noi nu suntem specialiști, suntem doar operatori așa că respectăm tot ce ne spun. (…) Sperăm să se termine odată cu acest virus, să fie toată lumea bine și să nu avem probleme. Acest sezon a fost și este unul foarte greu” a declarat un operator economic.

VIDEO:

Diana BERECHET

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Saracii evazionisti au obosit sa stringa de la toti turisti banii.
8
1
Adevarat prostia oboseste .De ce nu procedati ca in Grecia ?Nr.de babuini pe o plaja este LIMITAT ...Scurt
6
2
Daca au obosit ,sa plece in concediu.Vrajeli
7
1

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108