REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
16.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Opoziţia şi Klaus Iohannis contestă modificarea Codului Penal la CCR

Opoziţia şi Klaus Iohannis contestă modificarea Codului Penal la CCR

Replica API 5 iulie 2018 | 00:22 390

Codul Penal a trecut cu 167 voturi pentru, 97 împotrivă, 19 abţineri, în timp ce un parlamentar prezent nu a votat.

Imediat după vot, Opoziţia a declarat că va contesta la Curtea Constituţională Codul:

„Niciodată nu am folosit violență, ci am spus ferm ceea ce gândim și ceea ce ne dorim să se întâmple. Cu toate astea, n-am putut opri acest tăvălug al molimei roșii. Oamenii trebuie să se hotărască în ce țară vor, dacă vrem pe viitor să fim o țară de combinatori, de abuzivi, de infractori, putem merge pe acest Cod penal. (...) Dacă vrem altceva, dacă vrem să urmăm modele occidentele, trebuie să ne mobilizăm cu toții. Îi îndemn pe toți să facă un pas spre politică, să iasă la vot. (...) Această lecție, această cotonogeală a statului de drept pe care am încasat-o direct în plex, trebuie să ne dea de gândit și opoziția ar trebui să fie mult mai unită”, a spus Stelian Ion, după votul din plen.

„PNL va contesta la CCR acest vot PNL, va utiliza toate pârghiile instituţionale, democratice, pentru a dejuca acest plan care a fost premeditat încă de la prima apariţie şi înfăţişare (...). Adevăratul program de guvernare a fost codul penal”, a spus Raluca Turcan. „Este mai clar ca niciodată că cei care astăzi conduc PSD v-au transformat pe toţi cei din majoritatea de guvernare într-o majoritate toxică pentru România. (...) De fapt, astăzi aţi îngenuncheat viitorul european al României”, a mai spus Turcan.

Şi preşedintele Klaus Iohannis a avut o intervenţie de la Palatul Cotroceni. Într-o scurtă declarative de presă, Iohannis a făcut referire la “tirania majorităţii” şi a precizat că va reveni cu precizări legate de conţinutul Codului, după ce îl va contesta la CCR. La fel, a adăugat Iohannis, şi Codul de procedură penală va fi contestat.

"Despre Codul penal modificat voi avea o prezentare mai lungă atunci când voi contesta la CCR acest act normativ. De asemenea, este bine de ştiut că şi Codul de procedură penală, la care m-am referit acum câteva zile, este în pregătire pentru a fi contestat la CCR. Modificările care s-au făcut în bună măsură sunt fie inutile, fie chiar toxice şi dăunătoare şi am de gând să folosesc toate instrumentele constituţionale pentru a contesta aceste două acte normative - Codul penal şi Codul de procedură penală", a spus Klaus Iohannis.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
rusinea cea mai mare a Romaniei este puscariasul, cu cas la gura siu sosete flausate in sandale, inginerul repetent, pui de miliotian- draknea
1
0
sasule , respecta legea intai tu , apoi sa vorbesti . Da banii incasati ilegal inapoi ! mare tupeu ai , profesoras de duzina !
0
1
Tara toata, alaturi de presedinte trebuie sa ne opunem din toate puterile ca sa scapam de toti penalii stransi ciorchine in jurul lui dracnea. Sa vezi cum scapa hotii de lege si de puscarie cu legi hotesti facute de hoti in numele poporului, asta nu poate sa se intample! Nu avem voie sa stam pasivi si borfasii astia sa se urce cu picioarele pe noi!
1
1
BOGAT DIN ROMANIA!
2
1
Cu parere de rau ,trebuie sa spunem ca dl presedinte ar trebui sa respecte legea ..primul..dansul a afirmat ca citeste si trebuie sa inteleaga decizia CCR..Asta inseamna ca poporul care l-a votat trebuie sa traga o concluzie...ori presedintele este analfabet sau este infractor!! dvs ce credeti?
3
2
Ma cac pe mana mea dreapta cu care am votat Iohannis ! Am facut o porcarie,crezand ca va fi mai bun ca Basaul. Iohannis sprijina direct sau prin inactiune niste natarai cu mental fascistoido-stalinist. E complet de porc sa aclami impotriva ,,ciumei rosii'' cand aperi tocmai asa ceva. Bine,aclamacii sunt inculti,zero la istorie dar si zero la ce se intampla in mod real si direct in fata lor. Zombi. Exact ca aia de-l aclamau pe Hitler,crezand ca va fi bine si a fost de tot cacatul si de groaza. Uite,o mizerie ca Orban strica relatiile cu Israelul! Nu e opozitie,e salon de nebuni agresivi.
5
3
Noi vrem ca numai tu sa ai multe Casute ca esti Nazy
2
4
Multi indobitciti pe lumea asta!
6
1
Dihorul Venetic Homosexual de la Cotroceni Chiolhannis 6 Case Penale va fi suspendat si apoi DEMIS de Poporul Roman.Dihorii Activisti Neonazisti Hastago-PNL-epre se vor tavali in chinuri cand va disparea de la Cotroceni Dihorul pe invers Chiolhannis..
5
7
Majoritatea decide. Si cu asta, basta. Am votat opozitia. Nu l-am votat pe Klaus din cauza isteriei din campania 2014 tur 2. In democratie, majoritatea are INTOTDEAUNA dreptate.
11
5
Pt spalatii pe creier si pupincuristii psd: Iohannis nu este vorbaret dar este corect ca si Presedinte. Asta- l racaie jigodii ca Dragnea si pe acolitii lui. Si inca ceva, milogilor: neamtu' are cateva case, cel mult 5 dar miile de hectare luate pe mangle, zecile de blocuri si sutele de terenuri si fabrici aluate cu japca de psdisti, nu le vedeti, jivinilor?
9
10
A contesta la CCR este ca si cum ai contesta la PSD.
9
9
mai mutule tu de ce nu respecti CCR,,,
18
6
Moaaaam ce se oftica si mutantu asta!
14
3
De capu tau de om de nimic
10
5
Bai, Malai-Mare, respecta tu Constitutia si legile tarii, sant caselea alea, multe bre, si apoi cere la altii sa nu fie penali ca tine.
11
7
TU RESPECTI CEVA IN TARA ASTA DERBEDEULE ?.DUTE IN PULA MEA DE JAVRA
13
9
Faruk Mutalap sifonul si-a sters facebook-ul , ce pizda e se mai da si mare interlop , feriti-va de FARUK MUTALAP cu putza mica, sifonul constantei.
2
3

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108