REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
16.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Oprescu, obligat de instanţă să demoleze Cathedral Plaza

Oprescu, obligat de instanţă să demoleze Cathedral Plaza

Replica API 26 ianuarie 2013 | 00:00 207

Curtea de Apel Polieşti a confirmat în această săptămână ca irevocabilă, după judecarea recursului, sentinţa civilă de anul trecut prin care primarul Capitalei, Sorin Oprescu, este obligat să emită decizia de desfiinţare a imobilului Cathedral Plaza, a anunţat vineri arhiepiscopul Ioan Robu.

Totodată, sentinţa civilă, care a fost emisă în luna iulie a anului trecut de Tribunalul Dâmboviţa, îl obligă pe Oprescu să ia toate măsurile administrative de aducere a terenului în situaţia anterioară emiterii autorizaţiei, în vederea refacerii cadrului natural din zona de protecţia a Catedralei Sfântul Iosif. De asemenea, în sentinţă se arată că imobilul a fost realizat fără autorizaţie legală de construire.

"Din momentul rămânerii irevocabile a sentinţei civile, autorităţile publice locale nu mai pot emite autorizaţie de intrare în legalitate a acestei construcţii întrucât un astfel de act ar contraveni unei hotărâri judecătoreşti irevocabile şi opozabile înseşi autorităţii locale. Singura posibilitate rămasă este aceea de a se trece la executarea hotărârii, în interesul protejării cetăţenilor şi a lăcaşului nostru de cult care este o emblemă a culturii naţionale, instanţa abilitând în mod clar autoritatea publică să treacă la desfiinţarea construcţiei şi la readucerea terenului la forma iniţială", a spus arhiepiscopul romano-catolic de Bucureşti.

Potrivit avocaţilor Arhiepiscopiei Romano-Catolice de Bucureşti (ARCB), primarul Capitalei are un termen de 30 de zile pentru a emite decizia de desfiinţare a clădirii, conform prevederilor legale. Totodată, aceştia au prezentat opiniile unor specialişti în domeniu potrivit cărora contrucţia poate fi demolată fără afectarea clădirilor din jur, costurile estimate fiind de aproximativ două milioane de euro.

De asemenea, reprezentanţii ARCB au mai arătat că Oprescu a trimis în luna septembrie a anului trecut o somaţie companiei Millennium Building Development, dezvoltatorul imobilului Cathedral Plaza, prin care aceasta era înştiinţată că poate să treacă de bunăvoie la desfiinţarea construcţiei, fiind prevăzut şi un termen pentru aceasta. Dezvoltatorii au atacat în instanţă somaţia, Curtea de Apel Bucureşti respingând în final acţiunea companiei.

sursa: newsin.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108