REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
11.4° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Orașul OVIDIU ar putea intra în CARANTINĂ din 6 noiembrie

Orașul OVIDIU ar putea intra în CARANTINĂ din 6 noiembrie

Replica API 6 noiembrie 2020 | 00:00 3808

Odată cu explozia cazurilor de coronavirus în țară, foarte multe orașe au intrat în scenariul roșu sau chiar în carantină. În județul Constanța, comuna Fântânele este de aproape 2 săptămâni în carantină, după ce a avut o incidență a cazurilor de 8,41 la mie, iar orașul Ovidiu ar urma să intre în aceeași stare după ce rata de incidență a cazurilor de coronavirus a ajuns la 5,79 la mie.

Silviu Coșa, prefect

Ovidiu intră în carantină în proporție de 90%

Contactat de cotidianul Replica de Constanța, iată ce a declarat Silviu Coșa, prefectul județului: ”Deocamdată așteptăm raportul DSP-ului. INSP evaluează analiza de situație locală propusă de către DSP și, în cazul avizării favorabile, o va transmite comitetului județean pentru situații de urgență (CJSU). În cazul orașului Ovidiu, 90% acesta va intra în carantină. Cu toate că deocamdată rata de incidență stagnează, totuși aceasta e destul de mare. 5,79 la mia de locuitori e foarte mare, asta înseamnă 95 de cazuri în ultimele două săptămâni la o populație de 16.200.”

Ce presupune starea de carantină

Printre măsurile care ar putea fi luate în starea de carantină sunt: purtarea măştii de protecţie, astfel încât să acopere nasul şi gura, pentru toate persoanele care au împlinit cinci ani, prezente în spaţiile publice închise şi deschise va fi obligatorie, interzicerea evenimentelor private (nunți, botezuri, evenimente festive), obligativitatea declarației pe propria răspundere în cazul părăsirii domiciliului, interzicerea părăsirii domiciliului după ora 23.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Eu astept politia sa isi faca datoria in privinta Silviei Coman directoare de scoala si consilier sa ii aplice amenda pentru zadarnicie si raspandirea virusului cu buna stiinta
0
0
... de langa biserica , machedonul Scupra nu a facut nimic pt. Ovidiu !
3
1
Scupra facea "baeram" in plina pandemie. Se auzeau numai dedicatii pentru "dumnealui" la ora 4 dimineata. Un manelist, asta e primarul Ovidiului. Toate lucrarile sunt realizate cu firme de casa. Toti saracii se bucura la 3 bancute, "a facut domnle primaru'".
10
0
Eu Silvia Coman directoarea scolii 2 am dat petrecere si am infectat cu covid jumatate din cei infectati
7
0
Mare realizare a lui scupra.
2
0
Pai de ce l-ati votat pentru a 3-a oara daca nu sunteti multumiti de el?
5
1
Din cauza nepurtarii mastii. Dupa aceea plang prin spitale. Daca nu purtati masca si nu respectati masurile va meritati soarta
8
1
Hai COVIDU.La mai mare si mai tare.
2
1
.... in lupta pentru diminuarea efectelor pandemiei cu Covid 19 ! Primaria nu a dat o masca gratis pentru noi batranii nevoiasi ! La tigani le face pachete ca vin alegerile parlamentare ! Primaria nu a asigurat un recipient cu dezinfectant in tot orasul Ovidiu ! Noi ,cei de la Poiana , oricum suntem uitati de functionarimea din primarie !
13
1
in 2022 prin septembrie
1
1

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108