REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.4° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
9.4° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Orban: Dacă pesediştii vor ţine în continuare pe această monedă cu dublarea alocaţiilor, vom ataca la CCR

Orban: Dacă pesediştii vor ţine în continuare pe această monedă cu dublarea alocaţiilor, vom ataca la CCR

Replica API 3 august 2020 | 00:00 1061

Premierul Ludovic Orban a declarat, sâmbătă, că, în situaţia în care PSD va susţine în continuare dublarea dintr-o dată a alocaţiilor pentru copii, liberalii vor ataca la Curtea Constituţională această prevedere, deoarece nu există resurse financiare.

Ludovic Orban

"Odată ce a fost adoptată OUG, începând cu luna august se majorează alocaţiile cu 20 la sută. Noi am decis dublarea alocaţiilor, dar din mai mulţi paşi. (...) Evident că, dacă în populismul lor, care nu are la bază niciun fundament economic şi care arată lipsa de grijă şi responsabilitate faţă de binele României, dacă pesediştii vor ţine în continuare pe această monedă cu dublarea alocaţiilor, sigur că o vom ataca la CCR pe un motiv foarte simplu şi anume acela că nu poţi să generezi cheltuieli pentru care nu există resurse financiare", a afirmat Orban, scrie Agerpres.

El a afirmat, totodată, că se fac mai multe evaluări privind creşterea pensiilor.

"Garantez că pensiile vor creşte şi vor creşte cu minim 10 la sută, ceea ce nu este puţin lucru. În toată Europa, în toată lumea economiile au căderi masive provocate de epidemia de cononavirus şi aproape în nicio altă ţară nu se cresc venituri: pensii, alocaţii. Cu toate astea, Guvernul pe care îl conduc va face această majorare. Singurul mesaj pe care vreau să-l transmit este că o vom face astfel încât să şi putem plăti pensiile crescute în funcţie de evoluţiile prognozate ale economiei româneşti şi ne dorim să creştem în continuare pensiile, dar numai pe baza unei creşteri economice sănătoase", a adăugat premierul.

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, joi, că prin modificarea introdusă de Guvern privind alocaţiile pentru copii "se taie 80%", în condiţiile în care legea prevede majorarea acestora cu 100%.

"Este a treia ordonanţă, dar modificarea este că taie 80%, nu că măreşte cu 20%, fiindcă legea este cu mărire de 100%. Să vină ordonanţa, să o dea, să emită ceva, să îşi asume ceva odată, că până acum nu şi-a asumat absolut nimic acest Guvern. (...) PSD vrea să respecte legile ţării, respectiv dublarea alocaţiilor", a spus Ciolacu. El a adăugat că, în momentul de faţă, Guvernul poate susţine financiar dublarea alocaţiilor.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Romani, psd-ul e un virus mortal pentru Romania. Asta trebuie starpit intai si dupa aia covidul
0
1
si cum pres dorneanu, saracul lipit pamantului cu numai 70000 lei net lunar, pres fidel CCR nu se va abate de la decizia de a nu supara pe cei ce l-au cadorisit cu atatea pensii speciale-si , ca de obicei, va da dreptate ciumatilor
3
0
muie pnl si muie votantilor lor
4
4
Nu va mai ajung banii de furat?Faceti exact ca PD-L-ul.Taiati si furati de la toti ca sa va indestulati clientii politici,rudele,amantele,etc.
4
3

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108