REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
15.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Orban, despre mitingul din Piaţa Victoriei: A fost pregătit; nu înţeleg de ce au protestat

Orban, despre mitingul din Piaţa Victoriei: A fost pregătit; nu înţeleg de ce au protestat

Replica API 12 iulie 2020 | 00:00 1539

Premierul Ludovic Orban a afirmat, duminică seara, că mitingul din Piaţa Victoriei "a fost pregătit" şi a arătat că nu a înţeles motivul protestului.

Ludovic Orban

"Din păcate, ne confruntăm cu o campanie foarte ciudată. (...) Există un adevărat bombardament de informaţii false, negaţioniştii, cei care neagă existenţa virusului, cei care sunt promotorii teoriei conspiraţiei, o mulţime de lansatoare de astfel de mesaje pur şi simplu transmit foarte intens şi foarte bine gândit acest set de mesaje care instigă lumea să nu respecte nişte reguli care sunt respectate în mod firesc. (...) Multe tipuri de lansatoare. (...) Mitingul din Piaţa Victoriei credeţi că s-a născut din senin? A fost pregătit. Sunt nişte pagini, site-uri, pe care s-a făcut mobilizarea la miting. Eu, sincer, nici nu înţeleg de ce au protestat... că nu vor să poarte mască - purtatul măştii este principala formă de apărare împotriva virusului - că nu sunt de acord cu legea (carantinării şi izolării n.r.)", a spus Orban, la B1 Tv, scrie Agerpres.

El a arătat că astfel de mesaje se transmit şi în alte societăţi europene. Premierul a făcut apel la români să nu ia în considerare astfel de mesaje.

"Nu vrem să mai introducem nicio restricţie", a mai spus Orban.

Orban a subliniat că noul coronavirus este un virus periculos şi că se testează atât cât este necesar.

"Este o situaţie care ne îngrijorează şi, analizând creşterea numărului de cazuri, am dispus o serie de măsuri. Soluţia cea mai simplă e să-i convingem pe români să respecte regulile, să-i convingem pe toţi actorii instituţionali, indiferent că sunt din zona publică sau din zona privată, care au responsabilităţi în aplicarea legislaţiei, în implementarea regulilor să respecte aceste reguli - purtatul măştii, păstrarea distanţei fizice de protecţie sanitară de 1,5-2 m, (...) păstrarea regulilor sanitare, spălatul pe mâini, evitarea atingerii suprafeţelor care sunt atinse de mai multe persoane", a spus premierul.

El a arătat că autorităţile de control nu pot să controleze tot ce se întâmplă, însă a subliniat că există o mobilizare fără precedent a acestora.

De asemenea, premierul a indicat că alte ţări nu au avut o relaxare etapizată a măsurilor în contextul noului coronavirus.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ne-au pus fortele extraterestre sa protestam....Nu stie Orban ce forte ne conduc... Orban de cateva ori a spus arbeitcurtz 14 zile pe saptamana.Orban dictator ridica vocea peste moderator.Aveti grija la ce decizii de carantina de urgenta luati.PNL o sa fie carantinat pe viata. Nu incercati sa o taraganati, prelungiti etc.ca nu mai furati nimic. Va ajunge Ati furat destul cu fonduri EU.Nu ati facut nimic,locuri de munaca nu,protectie sociala.Bine ca a venit ministra la paza sa ne arate ceasul,inelul si mai nou s-a tuns.Tinuta de rapandula nu de ministru,o toapa.Plecati ne-ati distrus.
1
0
Ar trebui sa protestam precum sarbii? Nu de alta dar ai intelege mai bine protestul si te-ai caca de frica pe tine de furia oamenilor prostiti
1
0
daca era psd u la putere ar fi stiut pentru ce protesteaza
3
2
Pt.prosti care au pomenit de 10 august. Atunci oameni au protesat contra abuzurilor pe care le facea binomul penal DRAGNEA---TARICEANU contra justitiei prin sluga lor proasta pusa primministru V.Dracila,dupa ce astia au fost criticati si de juristi apolitici din Romania si de Uniunea Europeana,acum locuitori tarilor civilizate din lumea asta asculta de legile date de guvernanti lor la indemnul medicilor pt.ca in tarile alea un partid s-ar sinucide politic daca ar contesta decizia guvernului luata la cererea medicilor acum cand in lume este pandemia asta,dar in Romania....
4
3
Aia au fistbplatiti de psd clar au vrut sa faca ceva si nu au reusit antena3 si romania tv cacat de psd voiculescu
3
4
mai tu esti prost rau de tot orbane nimeni nu neaga existenta virusului toata lumea neaga pe buna dreptate deciziile luate de voi
7
9
Pai tu nu intelegi nimic, nu intelegi nici ce-i cu tine pe acolo.....
9
7
pentru ca esti prost!
9
5
Dar pentru 10 august de ce au protestat adormitule
10
2
Si o inmormantare usoara cu buldozerul !
11
11
Omul asta e cretin clar
13
11
Eu nu inteleg ... Pai voi pnl usr plus kwj nu intelegeti nimic. Nici politica nici economie nici sport nici invatamant nici turism nici siguranta nationala nici ordine publica nici aparare nationala nici justitie nici finante nici sanatate nici munca nici cultura nici distractie. Nimic. Sinteti prosti cu diplome.
20
11
Bre nea Ludovic,e greu!Lasa-te!
25
11
Protestele sunt bune doar daca le organizeaza iohannis, cum erau in vara trecuta.
30
14
Au protestat ca sa te apuci si tu de ceva serios in viata nu sa fii vuvuzela neamtului
32
13

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108