REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.1° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
15.1° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Orban: În ultima perioadă, a avut loc o politizare excesivă a MAE; e nevoie de depolitizare urgentă

Orban: În ultima perioadă, a avut loc o politizare excesivă a MAE; e nevoie de depolitizare urgentă

Replica API 6 noiembrie 2019 | 00:57 339

Ludovic Orban

Premierul Ludovic Orban a declarat marţi că, în ultima perioadă, a avut loc o politizare excesivă a Ministerului Afacerilor Externe şi a subliniat necesitatea depolitizării urgente a acestei instituţii.

"În ultima perioadă, am constatat că a avut loc o politizare excesivă a ministerului, de natură să afecteze capacitatea sa instituţională, şi este necesară remedierea acestei deficienţe. Este nevoie de depolitizarea urgentă a acestei instituţii ca a oricărei instituţii a statului român şi a Guvernului şi menţinerea fiecărei instituţii în cadrul legal, în conformitate cu misiunea pe care o are în cadrul statului român", a spus Orban, la ceremonia de preluare a mandatului de ministru de Externe de către Bogdan Aurescu.

Orban a arătat că este nevoie de o reorganizare a MAE.

"Aveţi în faţa dumneavoastră o sarcină complexă. Este necesară reorganizarea MAE pe principii de profesionalism, integritate, seriozitate, consecvenţă şi mai ales pe eficienţă. În calitate de prim-ministru, voi acorda tot sprijinul meu ministrului Afacerilor Externe în eforturile sale în atingerea acestui obiectiv", a menţionat el.

Premierul a afirmat că obiectivul principal al politicii externe este creşterea influenţei şi a profilului internaţional al României.

"În calitate de prim-ministru voi acţiona pentru eficientizarea MAE, a acţiunii noastre de politică externă, sprijinind prin intermediul Guvernului şi al MAE activitatea preşedintelui României, care este din punct de vedere constituţional factorul de decizie în domeniul politicii externe şi al afacerilor europene", a mai spus Orban.

În privinţa alegerilor prezidenţiale, el a arătat că va cere de urgenţă evaluarea stadiului pregătirii şi va lua toate măsurile necesare pentru sprijinirea MAE în organizarea scrutinului. AGERPRES

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
MAE e format preponderent din spioni.Ce faci ii devoalezi?Vei fi acuzat de inalta tradare!
0
0
Toate LEGILE pe justitie ale lui tudorel toader, sluga psd, facute in ultimii doi ani, TOATE in favoarea HOTILOR si CONDAMNATILOR PENALI, URGENT ABROGATE! La fel si PENSIILE SPECIALE!
1
1
zici ca esti antrenor , bagati-ai pula in doamna ma-ta si noi in fiica-ta , asa ii incurajezi ! ma boule , tu crezi ca ei fac ce vor ? vita incuiata , mutarile vin in plic de afara !
2
1
Mobilizati-va. Este momentul nostru. In calitate de cetateni trebuie sa stim ce vrem. Am votat, votam si iarasi vom vota. Ce asteptam de la noul Guvern : pensiile speciale anulate la toti profitorii. Salariile nesimtite, inclusiv ale judecatorilor, reduse cel putin la jumatate. Redus numarul de parlamentari. Parlament unicameral. Daca astazi iesim la pensie la 65 de ani, este pentru ca muncim sa acoperin pensiile speciale si pensionatii de 45-50 de ani.
1
4
muie pnl muie pnl muie pnl
4
1
un ceangau fara munca,
5
3

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108