REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.1° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
10.1° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Orban: PNL va dubla alocaţiile aşa cum am hotărât, în cinci trepte

Orban: PNL va dubla alocaţiile aşa cum am hotărât, în cinci trepte

Replica API 25 septembrie 2020 | 00:00 1330

Premierul Ludovic Orban a afirmat joi, la Focşani, că alocaţiile copiilor vor fi dublate în cinci etape, aşa cum a decis Guvernul.

Ludovic Orban

"Partidul Naţional Liberal va dubla alocaţiile, dar va dubla alocaţiile aşa cum am hotărât, în cinci trepte, până la ultima creştere a alocaţiilor care va fi la 1 iulie 2022. Deocamdată e numai un anunţ al Curţii Constituţionale, aşteptăm motivarea, în funcţie de motivare vom decide ce avem de făcut. Din punctul nostru de vedere, creşterea alocaţiilor este o prioritate (...), dar această creştere a alocaţiilor trebuie făcută ţinând cont de realitatea economică, de resursele aflate la dispoziţia bugetului, astfel încât să nu fie o creştere mincinoasă care să nu poată să fie suportată ulterior şi să nu genereze consecinţe economice defavorabile", a declarat Orban în cadrul unei conferinţe de presă, scrie Agerpres.

Prim-ministrul a adăugat că o dublare a alocaţiilor în acest moment ar conduce la o creştere a deficitului bugetar cu peste o jumătate de punct procentual.

"Dublarea alocaţiilor presupune un efort bugetar de aproximativ 7 miliarde de lei pe an, ceea ce înseamnă o creştere a deficitului semnificativă, o creştere a deficitului cu 0,6%", a precizat Ludovic Orban.

CCR a anunţat, joi, că a respins, cu unanimitate de voturi, obiecţia de neconstituţionalitate formulată de Guvernul României şi a constatat că este constituţională, în raport cu criticile formulate, Legea privind respingerea OUG 123/2020 pentru modificarea art.3 din Legea 61/1993 privind alocaţia de stat pentru copii.

Pe 19 august, Camera Deputaţilor a respins, în calitate de for decizional, Ordonanţa 123/2020 care modifică şi completează articolul 3 din Legea 61/1993 în scopul majorării graduale a cuantumului alocaţiei pentru copii.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
O sa infunzi puscarie,mascariciule ! Nu mai umbla cu cioara vopsita galben la Constanta.
0
1
mai taiati de la voi nesatuilor si o sa aveti bani si de alocatii si de pensii
2
2
Mie mi se pare de bun simt daca nu mai faci comentarii pupincuriste mai roman-ule. Guvernul betivului nu poate hotara peste CCR asta daca nu cumva la noi in tara democratia este o amintire si a fost schimbata cu dictatura iohannista.
5
2
nu domnule Radu, alocatiile vor fi dublate in transe , iar banii vor veni din investitiile si tot ceea ce a demarat guvernul- este ,imperios, nevoie de locuri de munca ca acesti parinti sa-si poata creste copii in stabilitate, liniste. Te intreb cum te-ai descurcat pe timpul lui draknea cu 40 lei, pai propune sa-ti dea ceea ce ti-a oferit draknea. Mi se pare de bun simt
2
5
Gatul matii de nenorocit. PNL va dubla alocatiile? PNL mai boule? De unde mortii matii are PNL bani sa dubleze? O sa bei tu mai putin si faci economie? Tot din banii statului adica ai nostrii tu-ti mandolina matii
7
2

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108