REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.8° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
10.8° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Orban: Putem să oprim creşterea numărului de cazuri de COVID în 7-10 zile

Orban: Putem să oprim creşterea numărului de cazuri de COVID în 7-10 zile

Replica API 17 octombrie 2020 | 21:22 2395

Premierul Ludovic Orban a declarat joi că va putea fi oprită creşterea numărului de cazuri de COVID în 7-10 zile, după ce au fost luate ultimele măsuri.

Ludovic Orban

"Părerea mea este că putem să oprim creşterea numărului de cazuri, estimarea mea e că putem să oprim în 7-10 zile. De ce? Pentru că, pe de o parte, am instituit noi măsuri care au oprit activităţile unde a existat cea mai mare rată de răspândire a virusului, am impus portul măştii şi alte măsuri, am şi intensificat controalele, am şi diversificat tehnicile de control, sunt poliţişti în civil, o parte semnificativă din efectivele Poliţiei fac controale în civil, pentru că, de regulă, când făceau în uniforme se dădea 'şase' imediat şi practic nu reuşeau să surprindă. De asemenea, avem telverde pe care l-am pus în funcţiune, în care ni se semnalează şi putem să direcţionăm toate controalele în locurile unde ştim sigur că nu sunt respectate regulile. De asemenea, nu au mai existat deschideri de activităţi care să crească interacţiunile sociale", a spus Orban la Digi 24, scrie Agerpres.

El a adăugat că decizia luată miercuri la Iaşi, la sărbătorirea Sfintei Parascheva, a fost una "operativă".

"A fost o decizie operativă să se permită totuşi şi altora să se închine. Dumneavoastră aţi fi vrut să rămână sutele alea de oameni într-un scandal perpetuu, eventual să degenereze şi într-un alt scandal? Oricum erau acolo foarte mulţi agitatori de profesie care special s-au dus acolo să incite spiritele. (...) A fost o decizie operativă corectă, imediat s-a stins acest focar. (...) Acolo se putea ajunge inclusiv la bătaie, spiritele erau extrem de încinse", a afirmat premierul.

Orban a arătat că de Sfântul Dumitru nu se va permite să vină în Bucureşti pelerini din alte localităţi.

"Vom discuta cu reprezentanţii Bisericii Ortodoxe, vom susţine punctul nostru de vedere, şi anume, să poată să participe, dar să nu se facă pelerinaje de la distanţă şi să participe locuitorii din municipiul Bucureşti. Aici Ilfovul, nu poţi să faci diferenţă între Bucureşti şi Ilfov, că de multe ori e o graniţă aproape invizibilă, dar nu vom permite aceste pelerinaje cu mijloace de transport şi care pot să creeze aglomeraţie. Pe de altă parte, vreau să dau un mesaj către preoţi, către pastori, ei trebuie să fie un exemplu, ei trebuie să îndemne şi îi felicit pe mitropolit şi pe toţi preoţii care s-au comportat exemplar în această sărbătoare, au îndemnat oamenii la un comportament corect. Oamenii se iau după ce spun preoţii. Este foarte important ca toţi preoţii să îndemne la respectarea regulilor, pentru că sunt încă, din păcate, cazuri de negaţionişti chiar în sânul Bisericii, care sunt bine cunoscuţi, care pur şi simplu neagă existenţa pericolului", a spus el.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Nu mai falsificati rezultatele ....
0
0
Trebuie 3 saptamani de carantina generala. Toti inchisi in casa. Ca in Israel. Este singura masura care rezolva situatia. Dar nu vor, pt ca ei sunt cu gandul la alegeri
5
1
Se zice ca boala e contagioasa 14 zile atunci de ce nati facut ceva cand sa declansat ca 14 zile nimeni sa nu iasa din casa fiecare ramanea an locul unde se afla la momentu acela si in doa saptamani opreat i pandemia
5
0
Da, se pot reduce nr de infectari daca se va face gargara cu votca, inhalatii la alambic cu palinca iar daca ajungeti la ATI, neaparat perfuzie cu coniac frantuzesc sau o fiertura cu specific scotian. Acestea sunt recomandarile lui Sica Mandolina. El asa a scapat din ghearele mortii. Si asa a ramas imbalsamat.
6
1
coruptiaucide!!!! observati ca mizeriile din media nu spun nimic rau de imputitii astia...??
10
0
nul credeti ca minte !
10
1
Astia care ne conduc, nu sunt oameni prosti, majoritatea au cam 50 de ani si la aceasta varsta au o facultate in spate! S-au tampit mai ales de la politica!
8
1
Iohannis: Va incurajez sa mergeti la vot in numar cat mai mare. stati acasa
12
1
Vin alegerile si numarul de infectari trebuie falsificat.
14
2
Bai idiotule. O sa opresti pe mata.Vreti sa dati cifrele reale, pt a face alageri iara.Vreti sa ne omorati cu buna stiinta.De ce nu decretati stare de urgenta, daca au crescut cazurile?Pt ca umflati cifrele
13
1
Iohannis: Va incurajez sa mergeti la vot in numar cat mai mare.
13
0
putem sigur ca da dar nu dorim
12
1

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108