REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
15.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Orban: Vom adopta în CNSU decizia privitoare la realuarea activităţilor culturale şi redeschiderea restaurantelor

Orban: Vom adopta în CNSU decizia privitoare la realuarea activităţilor culturale şi redeschiderea restaurantelor

Replica API 27 august 2020 | 22:12 1307

Premierul Ludovic Orban a anunţat, joi, la începutul şedinţei de Guvern, că urmează să fie adoptată în cadrul Consiliului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă decizia privitoare la deschiderea activităţilor culturale în spaţii închise, începând cu data de 1 septembrie, şi reluarea activităţii restaurantelor.

Ludovic Orban

"Astăzi, în pauza pe care o vom face după prezentarea actelor normative, vom adopta în CNSU decizia pe care trebuie să o transpunem ulterior în hotărâre de Guvern, până la data de 1 septembrie, privitoare la deschiderea activităţilor culturale în spaţii închise, de la data de 1 septembrie. E vorba de spectacole, teatru, concerte, cinematografe. De asemenea, va trebui să adoptăm regulile privind reluarea activităţii pentru restaurante în spaţii închise - restaurante ale hotelurilor, ale motelurilor şi pensiunilor", a precizat Orban, scrie Agerpres.

El a menţionat că decizia CNSU va fi transpusă în hotărâre de Guvern până la data de 1 septembrie, astfel încât să poată fi emise ordinele comune privind regulile aferente.

"În cazul activităţilor culturale va trebui emis un ordin comun, care trebuie deja pus în dezbatere publică, de mâine. Ordin comun Ministerul Culturii cu Ministerul Sănătăţii. Iar în privinţa activităţilor de servire a mesei în spaţii închise, de asemenea, va trebui un ordin comun ministrul Sănătăţii - ministrul Economiei şi preşedintele ANSVSA. Va trebui să asigurăm nişte reguli care să reducă la maximum posibil riscul de răspândire a virusului odată cu reluarea acestor activităţi şi sunt convins că reglementările vor fi clare, astfel încât să poată să fie respectate. Fac un apel la responsabilitatea tuturor instituţiilor, agenţilor economici care îşi vor relua activităţile să fie parteneri cu noi în asigurarea respectării regulilor, astfel încât să nu existe o creştere a numărului de infectări", a transmis prim-ministrul.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Romanii sunt dusi cu capul rau, cum ati putut alege un profesor suplinitor cu 7 case ca presedinte sau pe fostul, traian bashina, care are vreo 500 hectare, fiicele cu retard cu apartamente de milioane de euro. Prostii Europei, oricum e plin de ciori in tara asta...
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108