REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.4° Constanța Vin., 17 Mai 2024
Anul XX Nr. 6732
14.4° Constanța Vineri, 17 Mai 2024 Anul XX Nr. 6732
 

Orlando Teodorovici: CV-ul meu este greu de egalat în zona politică

Orlando Teodorovici: CV-ul meu este greu de egalat în zona politică

Virgil STOIAN 9 februarie 2023 | 00:00 2090

Alegerile prezidențiale sunt anul viitor însă iată că deja se anunță un candidat, în persoana fostului ministru al Finanțelor, Orlando Teodorovici. Acesta a anunțat luni, 6 februarie a.c., că vrea să fie președinte al României, din 2024. Reporterii Replica l-au provocat la un scurt dialog pentru a afla mai multe despre candidatură, despre o eventuală adeziune la un partid, dar și ce planuri are pentru funcția la care aspiră.

Orlando Teodorovici: CV-ul meu este greu de egalat in zona politica
Fostul ministru al finanțelor a vorbit despre candidatură, despre o eventuală intrare în cursă alături de un partid politic, dar și despre cum ar trebuie să fie un viitor președinte al țării. „Eu am spus acest lucru dintotdeauna, chiar cu ani în urmă am spus că e o chestiune normală pentru un politician, care se vrea a fi politician pentru țara sa, să aibă o astfel de aspirație și să își dorească un astfel de lucru, dacă el crede că pentru un român poate face lucruri bune, normal că fiind într-o funcție și mai înaltă, poți face mai multe lucruri bune, pentru și mai mulți români. Este un obiectiv pentru orice om politic care își dorește să facă bine. Dacă își dorește să fie doar în zona de confort, nu îl interesează astfel de obiective. Este o chestie normală și de bun simț pentru clasa politică și atunci cei care vor lucrul acesta, ar trebui să se înscrie într-o astfel de cursă, pentru a exista o competiție largă și pentru ca românii să aibă de unde să aleagă, nu dintre două lulele... Am fost întrebat dacă ar fi să aleg între Guvernator al Băncii Centrale și Președinte al statul român, ce aș alege. Am spus foarte clar că întotdeauna am optat pentru poziții în care pot să fac pentru ceilalți, nu pentru mine. În ultimii doi ani de când sunt în privat, e o pauză, mă gândesc la mine, dar am și un gust amar pentru că eu așa cred că am rolul pe acest pământ, să fac pentru ceilalți. Un astfel de obiectiv pentru mine, este o chestie normală. Eu am spus-o mereu fără aroganță, e un țel. Nimic politic.” a declarat Orlando Teodorovici.

Românii sunt liberi să aleagă, să vină la vot

Mai este mult până atunci, dar este o discuție care se va purta. Dacă vor dori să vină alături formațiuni politice, alături de o platformă a mea, pe care o gândesc, mai departe românii sunt liberi să aleagă să vină la vot dacă vor, și cum le-am promis, să aibă o alternativă. Dacă ei vor decide să stea acasă și după să își plângă în palme că schimbăm o slugă cu alta, n-au decât să facă acest lucru. Nu-mi fac mie un rău că nu m-ar alege... Dacă alții vor împărtăși aceleași principii, nu au decât să facă asta, foarte bine, putem face o echipă. ” a mai adăugat acesta.

Orlando Teodorovici: CV-ul meu este greu de egalat in zona politica

CV-ul meu, greu de egalat în zona politică

În privința concurenței, politicianul consideră că are un CV care e greu să fie egalat de posibilii adversari:” Ce aduc ceilalți posibili contracandidați. CV-ul meu este foarte puțin probabil să fie egalat în zona politică. Ar trebui să se stabilească 10 criterii pe baza cărora acele persoane să fie evaluate de către sursa civilă. Experiența profesională, pregătirea școlară, recunoașterea acestui personaj în țară și în afara țării.  Realizările acelui personaj pentru România. Eu am fost acolo. Nu am devenit suveranist, nu am devenit țărănist peste noapte. Eu am fost acolo și am respectat Constituția acestei țări. Când cei de azi, suveraniști dându-se, acum câțiva ani nu știu pe unde erau. Dar eu pe timpurile trecute, dădeam opiniei publice, scoteam Ordonanța 114, taxa pe lăcomie, ceea ce face Europa azi. Dar Europa face ceea ce făceam eu acum 4 ani. Eu le făceam, eram pe scenă, eram în atenția publică, erau punctele roșii care se mișcau mult pe mine și totuși le-am făcut.

Eu nu vreau să mă îmbogățesc

Eu nu aduc nimic nou, decât ceea ce sunt. Nu mi-am schimbat discursul în ceea ce vor să audă românii niciodată, nu o să am un discurs prezidențiabil. Eu de 30 de ani, de când am intrat în administrație, am același discurs, același tip de acțiune, am același tip de voință și de determinare, să fac altfel lucrurile decât cum sunt azi. Dacă românii vor să schimbe ceva în România, au varianta asta, unica posibilă. Vor să schimbe o slugă cu alta, e treaba lor, dar e păcat pentru copiii pe care îi au. Eu am fost la revoluție, voi mai aveți până să îmi dați exemple de democrație. Când o să facă unul dintre cei care mă acuză pe mine, măcar 1% din ceea ce am făcut eu pentru țara asta, să fii de 2 ori Ministru de Finanțe, Ministrul Fondurilor Europene, într-o zonă cu foarte multe ispite este mare lucru. Asta trebuie să vadă românii. Eu nu vreau să mă îmbogățesc. ”   

Eugen Orlando Teodorovici este un politician român, senator de Buzău (2012–2016) și Tulcea (2016–2020) din partea Partidului Social Democrat (PSD). A fost ministru al fondurilor europene și apoi al finanțelor publice în Guvernul Victor Ponta, apoi în Guvernul Viorica Dăncilă.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Fututi gura marii cu rrplicz cu tot!
3
1
esti un bbou trintor,papagal si spagar.du.te in maldive,unde tii banii praduiti!
6
1
Cine il voteza pe asta de clar a fost coleg cu el la casa de copii
3
1
Albiciosul asta o pirleste pe Denis Rifai , buzata !
3
1
Domnule Orlando Întreb și eu: -Ce plus valoare ai produs dumneata, și unde? Asta ca sa înțeleg daca meriti votul meu. De cv nu discutam . Dacă poți sa-mi dai un răspuns clar si serios la întrebarea: Cum dracului se face, că sant mulți politicieni care toată perioada 1990-2023, au fost ba parlamentari, ba deputați, si au milioane de euro in conturi, iar oamenii care muncesc( privați sau angajați in firme private) nu reușesc sa pună deoparte 25-30000 de euro,îți promit ca te votez și-ți fac campanie GRATIS????
7
2
DACA NU VA PLACE DE MOI,ATUNCI VA MERITATI SOARTA BULANGIILOR.MERGETI LA VOT CU KWI SI ALTE RAPANDULE LICENTIATE IN DREPTUL PULII GEN CIUCA,BODE,CAMPEANU.SARBATORI FERICITE SI SA VA VAD LA GAZIANTEEP IN TURCIA IN MOLOZ.
2
6
Da Orlando. Stim. Cata carne ai tu in frigider, n-a reusit sa adune nici Dragnea. Doar tu ai calitatea asta in CV.
8
2
CURLANDO MARLANDO
5
2
Ce naiba ai facut tu pentru oameni le ai introdus plata cass la veniturile din chirii Oare se imbolnaveste casa care realizeaza venitul si ii trebuie asigurare la sistemul de sanatate sau pur si simplu ai mai pus in fapt un bir pe spinarea oamenilor care fac credite ca sa mai poata realiza un venit pentru a supravietui Asta ai facut tu pentru oameni cu asta sa te lauzi
8
2
Un lipovean drojditor de spirt Mona de 70°!
4
2
daaa, un p***t absolut care in afara de politica, nu a muncit pe nicaieri, asa ca, ba idiotule, ce stii sa faci de fapt? tuva ngat de cretini!
6
2
Orlando, zici? Ce cv wow ai? Bine pa! Si mare grija la punctele maro...scuze rosii!
5
3
N-a fost in stare sa faca nimic in viata, un nimeni absolut. A trecut ca un putregai furant salarii si pensii prin viata
8
3
Acest mic golanas de cartier, nu a profesat nici o meserie! Experienta lui este maxima la smecherii si paraindarat! Un cui nu a batut in viata lui si vrea sa conduca 2o de milioane de romanasi! Vezi-ti de drum!
12
3
nesimtirea si marlania de care dai dovada!
10
2
II CARAI GEANTA LUI ION JERCAN
7
2
Orlando deja te visezi la Cotroceni ? Eu cred că tu ești un iepure de sacrificiu iar în spatele tău aleargă gâfâind ogarul „Mihaela dragostea mea” !!!! Ce funcție ți-a promis Geoană dacă ajunge la Cotroceni ? Nouă ne poți spune, ținem secret.
10
2
Președinte la ferma de vaci Pană vorbești tu trei cuvinte se face vară Mai bine aș vota un motan că ăla prinde șoareci tu vrei să prinzi niste euro
11
2
Dispari bă Orlando, spune mai bine cu ce medie ai terminat ASE-ul, prostule care ești p***t.
13
4
ii sta bine daca ii indrept freza cu un mega jet. o sa ii faca freza mai rigida si va emana o boare de la c.a.p. in rest o alta martoaga vrea sa rupa 0.00000001 procente de la ceilalti candidati. iti fac o oferta si pentru apretarea costumului daca vrei sa iesi in evidenta iti recomand multe pete maron.
11
4
Mai discotecarule tu nu mai erai presedintele ro,ca restu avem de toate.
14
4
Another day another faghet
11
3
Un arogant PSD-ist p***t fost sofer la Ministerul Transporturilor,ridicat de nevastasa care l-a lasat de destept ce era un discotecar,tare CV. O sageata de kk a rusilor desconspirat de bun ce este ,iti trebue translator sa intelegi ce vorbeste,poate vorbeste mai bine ruseste
13
5
Nu au rusine astia,papagalu asta pe nume Orl.ando,n-a stat mult la fund,a reaparut din nou.Da ne meritam soarta,toti astia trebuie fugariti si batuti cum fugareau minerii studentii in 90.Acuma trebuie facut invers
13
4
Sunt buni cei pe care ii are guvernul actual se împrumută in fiecare zi.
11
1
Sageata ruseasca
17
4
nu s-a schimbat nimic intre timp. Tot papagal si un nimeni a ramas.
20
3
Era unNIMENI Iin2002 la Ministerul Transporturilor.
19
3

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468