REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
15.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Otrava de şobolani, aruncată la întâmplare în parcurile din Constanţa?

Otrava de şobolani, aruncată la întâmplare în parcurile din Constanţa?

Replica API 9 august 2016 | 00:00 525

Firma care se ocupă de deratizare în municipiul Constanţa, Allchim, acuzată că aruncă otrava pentru şobolani în parcuri! Animalele de companie, dar şi copiii, sunt în pericol. Mai mulţi constănţeni s-au plâns reprezentanţilor primăriei de faptul că angajaţii serviciului de deratizare aruncă otrava de şobolani la întâmplare prin parcuri, fapt ce a dus, chiar, la moartea animalelor de companie. În replică, „pârâţii” spun că „nu există aşa ceva, animalele de companie nu mor de la aceste substanţe”.

În ultima perioadă, au fost făcute numeroase sesizări, de către constănțeni, în legătură cu otrava de şobolani aruncată la întâmplare în Parcul Gării, Parcul Tăbăcăriei, Cimitirul Central şi cartierul Soveja, de către angajaţii firmei contractate de adminsitraţia locală pentru dezinsecţie, deratizare şi tratamente fitosanitare în municipiul Constanţa.

„Doresc să reclam modul imbecile şi lipsit de orice grijă în care s-a făcut deratizarea în Constanţa. Firma Allchim şi Primăria Constanţa au aruncat neglijent otrava pentru şobolani la vedere, în Parcul de la Gară, Parcul Tăbăcăriei, Cimitirul Central şi cartierul Soveja. Este un pericol pentru animale, pentru păsări şi, mai ales, pentru copiii noştri. Încetaţi cu această acţiune criminală pentru că pot muri otrăviţi copii, deja ne-au murit animale de companie (…)”, a acuzat un constănţean. Interesant punct de vedere, în condiţiile în care, pe de altă parte, înainte de deratizare, mămicile din Constanţa reclamau că nu se mai poate aşa ceva, că prezenţa căpuşelor, a ţânţarilor etc. în parcuri le agasează copilaşii şi le pun sănătatea în pericol.

Reprezentanții Serviciului de deratizare din cadrul primăriei susțin că stațiile de intoxicare sunt ascunse, astfel încât să nu fie la vedere, iar otrava se pune și în găurile pe care rozătoarele le realizează: “Nu exisă așa ceva, animalele de companie nu mor de la aceste substanțe, sunt biodegradabile și nu au fost aruncate la întâmplare. Niște binevoitori ne-au urmărit și ne-au distrus toate stațiile de intoxicare. Acestea sunt ascunse tocmai in ideea să nu se joace copiii cu ele. Deci ele nu sunt vizibile.

Dacă anumiți cetățeni nu au ce face și le sustrag și le aruncă, aceasta este o altă problemă. Ele se pun în galeriile de șobolani, acestea fiind niște gropi care nu au cum să se vadă sau în stațiile de intoxicare si sunt ascunse. Sunt persoane care vor să facă rău și scot otrava, o aruncă, am văzut și eu acest lucru”, au precizat reprezentanții firmei de deratizare. Precizăm că proiectul „Serviciul public de dezinsecţie, deratizare şi tratamente fitosanitare în municipiul Constanţa“ a fost atribuit de Primăria Constanţa în anul 2009 societăţii Allchim CO SA, pe o perioada de 25 de ani.

Diana DONISANU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108