REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.8° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
15.8° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Ovidiu Cupșa: Domnul Chițac s-a lansat în politică și și-a făcut notorietatea cu PNL

Ovidiu Cupșa: Domnul Chițac s-a lansat în politică și și-a făcut notorietatea cu PNL

Replica API 22 februarie 2020 | 00:00 469

Ovidiu Cupșa

Ovidiu Cupșa rămâne veșnic al PNL-ului și se pregătește să intre în cursa pentru Primăria Constanța. Este unul dintre acei membri care se află în fruntea clasamentului în sondajele realizate de formațiunea politică și, cel mai probabil, va fi desemnat oficial ca și candidat PNL la Primăria Constanța. Se așteaptă la atacuri, de altfel, ele au și început deja, cel mai recent fiind cel în care este asociat cu Mazăre. Ce îl unește pe Cupșa de Mazăre? Doar o legătură profesională pe care au avut timp de doi ani, pe vremea când fostul edil încă nu făcea aparte din PSD. În nici un caz, nu au făcut afaceri împreună, așa cum s-a speculat, susține Cupșa.

”Din punctul meu de vedere, nimeni nu are un motiv să se lege de mine, nici profesional, nici personal, nici al experienței administrative. Atunci, bineînțeles, toți cei care încearcă să se lege de mine trebuie să găsească ceva. În perioada 2000-2002 am fost șeful Corpului de Control al Primăriei Constanța. În 2000, Mazăre a candidat independent și a câștigat. Venise din postura de fost deputat PDL, de dreapta. Când a venit la primărie a venit cu 2 viceprimari, fiind în coaliție de dreapta. Eu am fost numit de PNL în funcție. Am stat doi ani de zile. Când s-a înscris Mazăre în PSD au aplecat toți, inclusiv eu. Unde e legătura cu Mazăre? Se încearcă să se spună că, dacă am fost șef la Corpul de control, am legătură cu el. Dar eu am venit cu partidul meu, într-o coaliție de dreapta. Nu am făcut nici un fel de afaceri cu Radu Mazăre. Asta este așa zisa mare legătură cu Mazăre”, a spus Ovidiu Cupșa, pentru Replica. ”Sunt unul din cei care s-au opus alianței, după ce s-a stabilit alianța mi-am văzut de treabă. N-am făcut notă discordantă la politica partidului. În 2012, când s-a făcut coaliția cu USL, eu nu am fost de acord”, a mai completat el.

Ovidiu Cupșa se așteaptă și de acum încolo la atacuri, însă important este ca electoratul să știe să le digere. ”În momentul în care mi-am asumat să candidez, m-am așteptat și mă aștept la orice, la asocieri din acestea simpliste. Dar oamenii cu capul pe umeri și electoratul nu pot lua în seamă ca și chestiuni serioasă. Deși, vor fost oameni care vor crede atacurile”, a specificat Cupșa. Întrebat ce părere are despre candidați, cât de puternici îi consideră, în special pe Vergil Chițac, candidat independent, acesta a precizat: ”Domnul Chițac s-a lansat în politică și-a făcut imaginea și notorietatea cu PNL în campania din 2016. A trecut prin două campanii ale PNL, deci probabil că multă lume care nu știe toate detaliile politice de aceea îl asociază pe domnul Chițac cu PNL. El și-a dat demisia din partid în 2017 și bănuiesc că va candida independent. Din punctul meu de vedere, fiecare candidat își joacă șansa și fiecare trebuie să convingă pe proiectele pe care le are și prin persoana proprie legătura cu constănțeanul. Îi consider pe toți candidații puternici. Votul va decide cine e cel mai puternic”.

De precizat faptul că, în urma sondajelor realizate de PNL și nu numai, de cel mai bine clasat, partidul va decide cu cine va merge în cursa. În sondajele PNL, alături de Cupșa, mai este prefectul George Niculescu, dar și Ionuț Rusu.

Cupșa spune că, în comparație cu ceilalți candidați, el are un avantaj, care este și cel mai important: experiența administrativă.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
de capul vostru! mai bine, lasati ne si plecati acasa!
0
0
Primar-inginer constructor,nu navigator.
3
0
Ceronav cea mai mare japca din istoria Romaniei!
5
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108