REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
11.4° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Ovidius Clinical Hospital, DAT în JUDECATĂ pentru un MILION de EURO

Ovidius Clinical Hospital, DAT în JUDECATĂ pentru un MILION de EURO

Replica API 13 aprilie 2021 | 12:07 33218

Virgil Durla a chemat în judecată Ovidius Clinical Hospital şi pe doctorul Toma Cucu şi Eugen Rubeli (decedat ulterior) şi a solicitat instanţei de judecată să dispună obligarea pârâților, în solidar, la plata sumei de 1.000.000 euro, reprezentând prejudiciului produs prin acțiunile și/sau inacțiunile medicale realizate de aceștia, la plata unei sume lunare în cuantum de 2500 euro, începând cu data introducerii acțiunii și până la data îndeplinirii condițiilor legale pentru primire pensiei pentru limita de vârstă. Virgil Durla reclamă faptul că a fost supus la 4 intervenții chirurgicale realizate de doctorii pârâți, fiind internat în cadrul unității medicale pârâte unde a fost infectat cu o infecţie nozocomială intraspitalicească cu bacilul E Coli si bacilul Micrococcus.

Motivarea cererii

În motivarea cererii se arată că, urmare unui traumatism suferit la piciorul drept, reclamantul s-a prezentat la Ovidius Clinical Hospital (unitate medicală privată, cu plată) unde, în urma investigațiilor, a fost diagnosticat de către doctorul Toma Cucu şi Eugen Rubeli (în prezent decedat), cu entorsă la genunchiul drept, ruptura menisc intern și extern, ruptură ligament încrucișat (anterior operat atroscopic). În urma acestui diagnostic, reclamantul a suferit un număr de 4 intervenții chirurgicale, astfel: prima intervenție chirurgicală s-a efectuat, însă soluția medicală prezentată de cei doi doctori a fost aceea că este necesară o a doua intervenție chirurgicală; a doua intervenție chirurgicală - operația de ligamentoplastie s-a realizat reclamantul fiind externat, pe foaia de externare menționându-se ca stare la externare, „ vindecat"; a treia intervenție chirurgicală a avut loc motivată de faptul că, după a doua intervenție chirurgicală, genunchiul operat s-a tumefiat și avea dureri foarte mari; la aceeași unitate medicală reclamantului i-au fost efectuate analize medicale, ocazie cu care a fost diagnosticat cu „artrita septică nespecificată genunchi drept după operația de ligamentoplastie"; după a patra intervenție starea de sănătate a acestuia nu doar că nu s-a ameliorat, ci chiar s-a înrăutățit, genunchiul umflându-se și nemaiputând fi mișcat.

Virgil Durla a apelat la alt doctor

În aceste condiții, reclamantul s-a prezentat pentru un control medical de specialitate la un alt doctor din Bucureşti, unde a fost diagnosticat cu impotență funcţională parțială a genunchiului drept și i s-a recomandat înlăturarea grefei ligamentare ce fusese realizată la unitatea medicală pârâtă. Ca urmare a acestei recomandări, reclamantul s-a prezentat la Spitalul SANADOR din Bucureşti, unde în urma investigațiilor s-a constatat existența infecției cu „bacil E-coli" și „puroi intraoperator", reclamantul fiind internat de urgență și supus unei noi intervenții chirurgicale pentru osteoartroză purulentă evidentă. Intervenţia chirurgicală s-a realizat fiind înlăturată în totalitate grefa ligamentară realizată la unitatea medicală pârâtă, iar din cauza operațiilor realizate anterior, canalele osoase (femurale și tibial) aveau dimensiuni crescute, fiind necesară ablația șurubului tibiar.

Ce a spus Ovidius Clinical Hospital

Ovidius Clinical Hospital şi doctoral Toma Cucu au invocat excepția necompetenței materiale a Tribunalului Constanţa, deoarece este vorba de acțiuni în pretenții, întemeiată pe răspunderea civilă delictuală a medicilor, inclusiv a instituției spitalicești ce urmează regulile din legea specială, aplicându-se principiul că specialul derogă de la general. Astfel, competența de soluționare a cauzei aparține judecătoriei, și nu tribunalului, neoperând dispozițiile din dreptul comun privind criteriul valoric.

Ce a spus instanţa

Instanţa a dispus admiterea necompetenţei materiale a Tribunalului Constanţa şi declinarea competenţei în favoarea Judecătoriei Constanţa.

Update: Potrivit informaţiilor noastre, procesul împotriva doctorului Eugen Rubeli s-a clasat, procesul continuând împotriva doctorului Toma Cucu şi a Ovidius Clinic Hospital.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Si eu m-am programat la policlinica lor si cu 2 zile inainte am fost sunata cum ca daca nu am asigurare medicala privata nu pot fi consultata, desi mi se comunicase initial costul investigatiei.
8
6
dr.cucu e un animal biped
31
3
Cucu ,un doctor profi si un caracter frumos.
8
41
sacalii au cerut mutarea de la tribunal la judecatorie, atat au putut acum. sa vedem, cum naiba ala are genunchiul plin de puroi si astia se judeca nesimtitii naibii.
26
2
este timpul sa plateasca
38
5
vindecati si mumii?
13
15
De ce nu este anchetat de catre Colegiul medicilor, ca in cazul doctoritei Grosan? Sau acesta ancheteaza doar medicii care vindeca pacientii?
35
10
Cucule ai cam sfeclit bostanu...poate anul asta organizezi zilele Tuzlei
29
4
Acolo, nu.
24
4
Bravo Luati aminte aveti drepturi invatatile
42
3
Ovidius clinical paral hot spital
34
10
Ce medici ticalosi.Cucu este de o aroganta fantastica.UN JEG!
63
7

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108