REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.1° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
10.1° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Ovidius in Love - „Este despre necesitatea schimbării şi a ieşirii din acest moment de paralizie totală”

Ovidius in Love - „Este despre necesitatea schimbării şi a ieşirii din acest moment de paralizie totală”

Replica API 24 noiembrie 2017 | 00:00 348

Teatrul de Stat Constanța vă invită, în noiembrie și decembrie, la cea mai nouă premieră: „Ovidius in Love. Jurnalul unui exilat îndrăgostit”, o dramatizare după un roman al lui Marin Mincu.

„Pentru noi, ca instituție de cultură, este o datorie morală să avem proiecte legate de Ovidiu, poetul iubirilor gingașe”, a spus Daniela Dumitrescu, managerul teatrului, în cadrul unei conferințe de presă. De la idee la premieră a trecut aproape un an.

„Teatrul este un fenomen istoric, ce trebuie să reacționeze ca o instituție vie la ce se întâmplă cotidian în sala în care teatrul se găsește. Sala în care teatrul acesta se numește România, în care la fiecare zece minute se întâmplă ceva de necrezut, într-o politică absolut de necrezut, într-o situație în care omul are nevoie de principii, are nevoie de modele, de a gândi pozitiv, pentru că altfel este condus de hoți, mârșavi, mincinoși. Teatrul trebuie să răspundă la acest lucru și să spună: „Există în noi, în Țara Românească, oameni buni, oameni inteligenți, oameni cu imaginație și, mai ales, oameni care pot să iubească”.

Așadar, orice proiect pe care îl face un artist trebuie să fie despre iubire, despre ceva pozitiv, și să spună oamenilor din Constanța și restului României că în fiecare din noi este un potențial constructiv, care nu este utilizat și, neutilizându-l, lăsăm mârșavii să ne conducă, lăsăm să trăim ce trăim în fiecare zi. Înainte de orice, piesa Ovidiu in Love este despre necesitatea schimbării și a ieșirii din acest moment de paralizie totală, pentru a ne schimba.”, a spus regizorul Alexander Hausvater.

El a precizat că, din punct de vedere organizatoric, i se pare un fenomen rar când teatrul principal dintr-un oraș se aliniază cu organele care conduc, în cazul acesta Primăria Constanța, pentru a face un proiect ce reprezintă acest oraș.

„Acest Ovidiu este un Ovidiu imaginat, întâi de Mincu, apoi de mine, ca un exemplu al capacităților umane de a se schimba, de a evolua, de a se transforma dintr-un om rafinat, aristocrat, care a scris despre dragoste fără să o cunoască, care a scris despre viață fără să o cunoască, și vine într-o lume numită Tomis, în care întâlnește o sălbatică absolut superbă care îl transformă în poetul geților. Noi venim și spunem: Ovidiu este poetul nostru, nu Eminescu. Ovidiu este acel suflet care, transformându-se pe sine, își transformă opera lui”, a mai spus Alexander Hausvater.

„Ovidius in Love” are programate șapte spectacole la Teatrul de Stat Constanța, în zilele de 30 noiembrie, 1, 2, 7, 8, 16 şi 17 decembrie.

Claudia CORBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Si Inca un evreu prost. Inventati voi poeti nationali, PE care , maine- poimaine, ii "descoperiti" ca fiid homo.
3
0
...Noi venim si spunem: Ovidiu este poetul nostru, nu Eminescu... Ce prostie!?! De unde se vede ca domnul regizor e evreu!
5
0
Intr-o zona cu mentalitati orientale ,atit conducatorii cit si majoritatea populatiei lasa de dorit.
0
2

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108