REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.2° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
11.2° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

Pâine mucegăită și mușchi alterat, oferta de neratat la Profi Hârșova

Pâine mucegăită și mușchi alterat, oferta de neratat la Profi Hârșova

Ana Maria LIPAN 8 februarie 2023 | 00:00 2028

În magazinul Profi din Hârșova produse aflate în stare gravă de alterare zac în rafturi. Un client a fost oripilat de cele constatate, însă nu și surprins, de vreme ce astfel de situații au loc periodic. Pâine mucegăită și mușchi ambalat, ce prezintă semne clare de alterare, sunt înmagazinate printre alte produse și puse în vânzare. Aceste practici pun în pericol sănătatea clienților, consumarea unui asemenea aliment reprezentând un atentat la viața lor.

Paine mucegaita si muschi alterat, oferta de neratat la Profi Harsova
Magazinul Profi din orașul Hârșova prezintă oferte de neratat pentru clienții săi, de la pâine mucegăită, până la felii de mușchi de porc alterat. Aceste produse zac în rafturile magazinului, așteptând să fie achiziționate.

Un client al magazinului s-a confruntat cu o situație care i-a dat peste cap pofta de mâncare. Alimentele erau în mod vădit afectate, însă puse în continuare la comercializare.

„Am fost azi, în trecere, la magazinul Profi din Hârșova unde m-am oprit sa îmi iau ceva de mâncare, însa am rămas cu un gust amar de-a dreptul. Pâinea era mucegăită iar mușchiul file arată groaznic și mirosea îngrozitor, acesta fiind alterat. Nu e prima data când se întâmplă, însă am trecut cu vederea, deoarece s-a mai întâmplat să văd produse alterate în magazin și nu le-am achiziționat.”, a declarat acesta.

Paine mucegaita si muschi alterat, oferta de neratat la Profi Harsova
Odată ce alimentele prezintă semne ale degradării calității, trebuie scoase din vânzare și înlăturate cât mai rapid de lângă celelalte bunuri, ce riscă a fi afectate de proximitatea lor. Consumul unor asemenea alimente prezintă un risc real pentru sănătate. Ignorarea unei asemenea situații de către reprezentanții magazinului poate fi sancționarea de către inspectorii Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) cu sume considerabile.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Nici prețul din raft nu corespunde cu cel de la casa
0
0
pentru aceste abateri ar trebui obligat sa vinda marfa la o valoare de 70 % din pret pe o perioada de30 zile ,nu amenzi la care statul cistiga populatia ramine cu pagubele ,dar de asta este romania.
1
0
In general la Profi sunt astfel de probleme și nimeni nu face nimic, majoritatea magazinelor din Constanta sunt infecte
7
1
ești un bou, să mănânci tu orice
6
0
daca e ieftin ,romanasul mananca orice,nu i problem! cei cu pensii si salarii barosane selecteaza !
2
8

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218